Машина за хляб -41част

• 84 805
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
    Е вече мога да се похваля. След два "сладки" хляба както каза дъщеря ми вече имаме и козунак. Много благодаря на всички момчета и момичета за споделените съвети и мнения. Единствено ме затрудни  определянето на времето за сплитане, защото в книжката няма определените програми по време, но се справихме.Правихме го по рецептата на Еликсир за козунак с кисело мляко. Благодаря й за точната и сполучлива рецепта. Между другото и първия път по нея го правих, но без сплитането и нямаше конци .

# 241
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз имам желание да пробвам нейния козунак ама да видим кога ще стане.Досега все съм правила на Ердинч,но без плетки.Притеснява ме само количеството на брашното,защото при Ердинч е редичко.

# 242
 smile3525 Честит празник на всички, носещи име на цветя и производни. Да сте живи и здрави и домовете ви да ухаят на топъл хляб, банички, козунаци и т.н.

# 243
  • София
Записвам се и аз при вас с Мулинекс OW3101 от Метро-промоциите. Първият ми хляб по рецепта от упътването за стандартен хляб - неуспешен, с жива мая вместо суха, както е в рецептата. Не ми бухна и беше глетав леко. Изчетох какво бяхте посъветвали Дион със същия проблем и ще имам предвид всичко... В момента пробвам втори със суха мая на Йоткер по рецепта от книжката към машината.
Ако стане - мятам се и аз на козунаците от първа страница Simple Smile

# 244
Записвам се и аз при вас с Мулинекс OW3101 от Метро-промоциите. Първият ми хляб по рецепта от упътването за стандартен хляб - неуспешен, с жива мая вместо суха, както е в рецептата. Не ми бухна и беше глетав леко. Изчетох какво бяхте посъветвали Дион със същия проблем и ще имам предвид всичко... В момента пробвам втори със суха мая на Йоткер по рецепта от книжката към машината.
Ако стане - мятам се и аз на козунаците от първа страница Simple Smile

Е ти пък искаш от първият да ти стане  Grinning
И моят първият не стана, но пък от 2-рия насетне няма проблем.
Моята също е мулинекс и аз правя козунакът който е в книжката на хлебопекарната, става супер, ама пак не стана от първият  Wink. После се сетих да разтопявам маслото и да разбивам яйцата със захарта, после добавям млякото и маслото, размесвам да стане хомогенна смес и козунакът става супер. Аз не съм забелязала да има разлика, като ползвам суха или жива мая, някои казват че при тях има, явно си зависи от видът на машината.
Аз като използвам едно и също брашно изобщо не я наглеждам.

# 245
  • София
Вторият стана! Френски със зехтинче...
Мунгусолини, маправо ще ти ползвам опита с масълцето и последователността на продуктите и ще се пробвам с козунака Simple Smile

# 246
Моля за съвет... Вече трети път пека хляб (по различни рецепти) и става с дупка.
Имам предвид- втасва, надига се... всичко изглежда ок и в един момент (при печенето или малко преди него) спада до половината.  Crossing Arms
Преди не ми се е случвало, винаги ми се е получавал хубав хляба.
Реших, че е от маята и направих с друга- пак същата работа. И брашното смених...
Предполагате ли, каква би могла да е причината?

Диамантче, или маята е много, или брашното малко. В началото, когато спазвах рецептите до грам, всичко мерех с везната, имах такива попадения. Откакто видях картинките на Ердинч с топките тесто в контейнера, да чукна на дърво, не съм имала такива хлебчета. Също и с маята, пак в началото на една от рецептите реших, че е много малко маята, защото при ръчно месене бих сложила повече. Увеличих я и резултатът беше същото вдлъбнато хлебче, а преди това направо беше стигнало капака и много му се радвах, че така хубаво се вдига. Докато стана на кратер. Не знам откога ти е машинката, но ще и хванеш цаката и на нея, и на хлебчетата, не се притеснявай.  Peace  bouquet

Благодаря, Лабрекс   bouquet
В началото наистина я правех с абсолютно точните дози и се получаваше чудесно. Последните няколко път обаче е някакъв ад. Тъкмо му се зарадвам как се е надигнал и като го извадя- дупка  Crossing Arms
Следващия път ще направя рецептата от първите ми опити и ще видя какво ще се получи. Благодаря отново    Hug

# 247
Вторият стана! Френски със зехтинче...
Мунгусолини, маправо ще ти ползвам опита с масълцето и последователността на продуктите и ще се пробвам с козунака Simple Smile

При мен, това е трикът на химикът, само все пак гледай маслото като го разтопиш да не е горещо, за да не пресече яйцата, аз си топя кутрето и ако ми пари изчаквам да изтине малко и тогава го прибавям към яйцата и млякото, освен това яйцата и млякото - на стайна температура, а не от хладилникът.
Похвали се, или се оплачи като пробваш козунакът.   chef

# 248
един многого вкусен хляб от мен
типов хляб с лен

мек и сладък  Peace

# 249
  • София
Пускам рецептите и упътванията, които ми дойдоха с машината (увеличавайте с лупичката). Аелис ме пита на лични за рецептата за Френския хляб - на стр. 60 от книжката с картинките е и е Италински - моя грешка Simple Smile , а иначе има и френски на стр. 109 от упътването, но не е със зехтин и не съм го пробвала още. За козунака - ще споделя, когато ми останат ръце, че на малкия му растат зъби и само виси в мен и хленчи Simple Smile

# 250
  • София

привет, момичета!

След дълго експлоатиране на моята хлебопекарна Мулинекс с 2 бъркалки

взех че затрих едната бъркалка.! Обърнах всичко и не я намерих!

Имам ли възможност от някъде да се снабдя с бъркалка нова?!

Praynig

# 251
привет, момичета!
След дълго експлоатиране на моята хлебопекарна Мулинекс с 2 бъркалки
взех че затрих едната бъркалка.! Обърнах всичко и не я намерих!
Имам ли възможност от някъде да се снабдя с бъркалка нова?!

Praynig

и момчетата са на лице  #2gunfire
звънкай по сервизите   bouquet

# 252
И аз имам желание да пробвам нейния козунак ама да видим кога ще стане.Досега все съм правила на Ердинч,но без плетки.Притеснява ме само количеството на брашното,защото при Ердинч е редичко.

Иве, моля те да споделиш резултата, ако го направиш преди петък, може и на лични Hug

# 253
  • Стара Загора
Има бъркалки в сервиза, аз и двете си затрих. С мулинекс съм
13 лв мисля че струваше едната

# 254
Здравейте,

и аз ще се опитам да направя козунак в хлебопекарната (моята е Palson) по рецептата на Еликсир. Извадих всички продукти преди около 4 часа, за да на стайна т, но маята май поизсъхна (жива мая Юва). Да я заменя ли с друго парченце от хладилника или да слагам тази? Извинявам се за въпроса, но нямам никакъв опит  Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт