Машина за хляб -41част

• 84 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Здравейте!
Имам един въпрос  с какво казанче  (като  форма)  е хлебопекарната  Аляска?
ако е с 1 перка е квадратно и височко.
ако е с 2 перки - правоъгълно и по-нисичко

В случая казанчето е правоъгълно и височко т.е. хлябът не е с познатата ни форма, а е като доста висока тухличка Peace

# 226
Здравейте!
Имам един въпрос  с какво казанче  (като  форма)  е хлебопекарната  Аляска?
ако е с 1 перка е квадратно и височко.
ако е с 2 перки - правоъгълно и по-нисичко

В случая казанчето е правоъгълно и височко т.е. хлябът не е с познатата ни форма, а е като доста висока тухличка Peace
Благодаря  за отговорите  bouquet

# 227
  • Добрич
Моят хляб продължава да се троши на следващия ден въпреки, че слагам сок от лимон, увивам го в кърпа, стои в торбичка  Rolling Eyes

# 228
  • Балчи-Варна
Правих козунака на сладък хляб, обаче нещо не стана,че затова питам.Не беше на конци.А хляба ми на 1 програма става на конци и сега затова питам.Дали да не опитам на 1 програма?

# 229
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Някой те посъветва да правиш козунака на програма за сладък хляб или ти така реши?Аз принципно правя козунака на най-дългата програма-3,50ч,По принцип за да стане на конци трябва да го оплетеш?Това,че хляба ти става така не е предпоставка да не плетеш козунака.Принципно продуктите са съвсем различни от хляба.

# 230
...Машината ми не може да се спира по средата на програма...
Сигурна ли си? Да не би да се заключва автоматично и да трябва клавишна комбинация, за да се отключи?

# 231
  • София
Някой правил ли е козунак в лидълската машина и на коя програма става?
Някой правил ли е козунак в лидълската машина и на коя програма става?
[/Мояquote] Моя колижка ,която успях да приобщя към нас си купи такава машина и е правила козунак на програмата за сладък хляб

Аз правя козунака на програма 2„пухкав“. Първо пускам на кратката втора програма да измеси всички продукти без мазнината,спирам и пускам отново пълна програма 2,като при месенето добавям мазнината.После я оставям да си изкара до край програмата,като след второто месене вадя тестото и  перките,оплитам и връщам в машината и програмата си продължава.Ако е много тестото го разделям на две ,едната част връщам в машината,другата слагам в кексова форма и във фурната на 50 градуса да втасва.
Вчера правих козунак и на програма „сладък хляб“ по същата процедура и по рецептата на Елексир.Пак стана,но на следващия ден козунака започна много се рони.
Нещо козунаците не мога да ги догодя да са си меки и пухкави и на другия ден newsm78?Имате ли идея,що така се получава?Ползвам рецептите на Елексир и max mama.

# 232
  • Балчи-Варна
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html
правих го по тази рецепта козунака.Ще опитам пак и ще видим какво ще стане.Благодаря на мамите и момчетата,които ми отговориха тук и на лични.Преди 2-то втасване го плетох,усуках и го върнах в машината.Втаса идеялно,но не стана на конци.Хляба ми става на конци,дори снощи гостите казаха,че бил като козунак хляба.Правя го с айряна и нямах яйца и сложих само един белтък и пак стана идеялен.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 08:02 от gul4i

# 233
  • София
gul4i,аз вчера го правих по същата рецепта и стана с много конци,но ми се струва,че е много тестото и следващия път ще го разделя.
Опитай да го правиш по метода дето ти писах,с едно месене повече.

# 234
Моля за съвет... Вече трети път пека хляб (по различни рецепти) и става с дупка.
Имам предвид- втасва, надига се... всичко изглежда ок и в един момент (при печенето или малко преди него) спада до половината.  Crossing Arms
Преди не ми се е случвало, винаги ми се е получавал хубав хляба.
Реших, че е от маята и направих с друга- пак същата работа. И брашното смених...
Предполагате ли, каква би могла да е причината?

Диамантче, или маята е много, или брашното малко. В началото, когато спазвах рецептите до грам, всичко мерех с везната, имах такива попадения. Откакто видях картинките на Ердинч с топките тесто в контейнера, да чукна на дърво, не съм имала такива хлебчета. Също и с маята, пак в началото на една от рецептите реших, че е много малко маята, защото при ръчно месене бих сложила повече. Увеличих я и резултатът беше същото вдлъбнато хлебче, а преди това направо беше стигнало капака и много му се радвах, че така хубаво се вдига. Докато стана на кратер. Не знам откога ти е машинката, но ще и хванеш цаката и на нея, и на хлебчетата, не се притеснявай.  Peace  bouquet

# 235
Има ли начин куката за месене да се извади? Как става това и след кой етап на програмата? Имам някакво приспособление за вадене към машината, ама не мога да си представя как ще стане да бръкна сред това тесто. Сигурно като стане хубава топка /като на снимката на Ердинч/, ще се извади тогава без проблем, преди да втаса. Така ли е?

# 236
Има ли начин куката за месене да се извади? Как става това и след кой етап на програмата? Имам някакво приспособление за вадене към машината, ама не мога да си представя как ще стане да бръкна сред това тесто. Сигурно като стане хубава топка /като на снимката на Ердинч/, ще се извади тогава без проблем, преди да втаса. Така ли е?

куката за месене не се вади. вадят се бъркалките.
с куката вадиш бъркалките когато хляба е изпечен. а ако извадиш перката (бъркалката) след последното месене - това става с ръце. което е и по-добрият вариант. вадиш тестото и перките,оформяш тестото на стане хубаво на външен вид, баеш му малко и го връщаш отново в
контейнера да втасва и пече. през това време не изключвай машината - нека да работи както е по програма.    bouquet

# 237
Има ли машини в Лидл ?

Ако искам да съм ефективна, се налага да работя с две машинки, иначе много време се губи. Следенето на два хляба едновременно е много по-лесно и пести време  и сили за по-интересни неща.

# 238
Има ли машини в Лидл ?
Няма.Може да пуснат лятото,ама кой знае на какви цени.

# 239
  • София
Има ли машини в Лидл ?

Ако искам да съм ефективна, се налага да работя с две машинки, иначе много време се губи. Следенето на два хляба едновременно е много по-лесно и пести време  и сили за по-интересни неща.

Следиш машината само докато замеси хубава топка,след това я оставяш да се оправя сама Hug!

Общи условия

Активация на акаунт