Машина за хляб -41част

• 85 499
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Lady Julie, и аз съм с такава машинка, на нас ни е подарък и не можех да претендирам много, досега един път съм правила хляб, че доста ни остана от Великден Simple Smile, но се изпече добре отвътре(от книжката правих втория хляб с мляко, само стана доста сладък, но по рецепта бяха 2.5 с.л. захар и 1ч.л. сол ooooh!, така че е нормално че стана сладък), бях го сложила на средно изпечена коричка, отгоре наистина беше доста бял, но отвътре си беше изпечен. Thinking

Бубе, тази рецепта за хляба с айрян(с по-малкото количество, която ти си публикувала) на каква програма го слагаш и на какво количество, аз имам 750гр и 1000гр, коя ще е по-подходяща? И един малко глупав въпрос Mr. Green, айряна 50 на 50 вода и кисело мляко е, нали?

# 466
  • Пазарджик/Лондон
Гануша, не съм Бубето, но нали скоро правих този хляб , та затова се обаждам Wink.
Ползвай рецептата с 260 мл. айрян на програма за 1000 гр. според мен , че става големичък newsm78.И да, айряна в повечето случаи го правя 1:1,  с пълномаслено кисело мляко.По рецептата с 360 мл. айрян го направих с 200 мл. кисело мляко и 150 вода.

# 467
Аелис благодаря за споделеното, явно настина този модел е с дефект, само не знам защо в магазина ни го препоръчаха толкова много, тогава за петнадесет минути три такива фурни продадоха #2gunfire
Гануша кофтито е, че и аз за подарък я взех, ужасно се чувствам и много ме е яд, замислям се дали да не пробвам да я върна. Някой опитал ли се е, от изтеглилите късата клечка с Мулинекс 2000, да се разправя? Иначе и ние пробвахме хляба с мляко, става наистина доста сладък, но пак трябваше допичане!

# 468
Гануш, Аелис ме е отменила идеално.  Hug Айряна и по-гъстичък го правя понякога Simple Smile Peace Иначе го слагам и аз на 1000гр. и на тъмна коричка, обаче, че много обичам да хрупкам!  Heart Eyes

# 469
Аелис благодаря за споделеното, явно настина този модел е с дефект, само не знам защо в магазина ни го препоръчаха толкова много, тогава за петнадесет минути три такива фурни продадоха #2gunfire
Гануша кофтито е, че и аз за подарък я взех, ужасно се чувствам и много ме е яд, замислям се дали да не пробвам да я върна. Някой опитал ли се е, от изтеглилите късата клечка с Мулинекс 2000, да се разправя? Иначе и ние пробвахме хляба с мляко, става наистина доста сладък, но пак трябваше допичане!

Според мен задължително пробвайте да я върнете. Нищо не губите, най-много да открият, че наистина има дефект и да ви я сменят Peace Не е работа това, да имаш машина и да не можеш да я ползваш

# 470
Искам да попитам някой пробвал ли е да добавя към бялото брашно - нахутено, оризово, соево, от просо и тн? Ако да, какъв е резултата?

# 471
Искам да попитам някой пробвал ли е да добавя към бялото брашно - нахутено, оризово, соево, от просо и тн? Ако да, какъв е резултата?

Имаше и други подобни запитвания, но явно не е много разпространено като практика да се смесва бяло с тези видове брашно и съответно не виждам отговори. Аз бих почнала с малко количество и постепенно бих увеличавала количеството на по-нестандартните брашна. Вероятно ще се получи хляб с интересен вкус. Обаче у нас почти са ми забранили разни експерименти и засега не ги тормозя с нови видове хляб.

# 472
Пробвала съм с брашно от просо към типов или ръжен хляб но по 1-2 с.л. с по-големи коли4ества не съм експериментирала. А и те не са много евтини че да се прави с повече слагам от време на време само за аромат

# 473
  • София
хайде от мен нещо по-различно от традиционния хляб. Болярска питка на Биляна. За първи път я правих за Великденския обяд и страшно ни хареса и реших да я спретна и днес.:

# 474
  • Пазарджик/Лондон
petia_tag , правила съм я , много е вкусна.Твоята изглежда чудесно - в машинката ли я замеси?Тя става доста голямка, може би половин доза newsm78.

# 475
Здравейте, момичета и момчета! От днес и аз си имам хлебопекарна и се записвам при вас.
Да ви запозная с моя първи хляб Инфарктчо Mr. Green :

# 476
  • София/Варна
Аз съм ползвала ленно към ръжено и типово, от него хлябът не втасва както обикновено. Сега мисля да пробвам с ечемично. Слагам по 1-2с.л. с връх.

# 477
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ИРИ що инфарктен?Много ти е готин хляба,даже препечен ми се струва.

# 478
Лейди джули,ами във предишните теми/доста отдавна беше/ се дискутираше точно Мулинекс 2000 че не пече отгоре добре,Мисля че някои от момичетата казваха че слагат фолио на стъклото и е по-добре.Ще се разровя и ако намеря темата ще ти я пусна да прочетеш.А мойта също е мулинекс но 5000 и нямам проблем.

# 479
  • Варна
Момичета и момчета Grinning, днес правих козунак за пръв път в живота си и резултата е ..... как да го нарека незнам Mr. Green, много отчайващ на квадрат ooooh! Mr. Green, по-зле не съм правила нещо. Машинката не ми е виновна, там само го месих и втаса, пекох го във фурната, по-скоро мисля че брашното нещо не уцелих, нямам кухненска везна и приех че една мерителна чашка е равна на една чаена чаша, т.е. 130 гр. брашно, но определено не се получи тестото, като правих хляб се оформи хубава топка, а тук малко мажеше под бъркалката. Трябва да си купя везна май.

Аз друг въпрос имах, но се отплеснах Laughing(наистина много се разочаровах, но пак ще пробвам скоро да видим какво ще направя този път Mr. Green), каква марка и тип брашно ползвате, кои са най-хубави, днес взех някакво бяло брашно тип 450, за първи път виждам, да не би заради него да не ми се е получил козунака. Mr. Green Joy

Lady Julie, при мен хляба не е недопечен в никакъв случай, коричката отгоре наистина е доста светла, но хляба като се разреже изглежда като този, който iri_is е пуснала.

Общи условия

Активация на акаунт