Машина за хляб -41част

  • 85 104
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 73
Панасоникът има период на "почивка" преди всяка програма с изключение на бързото печене и безглутеновия хляб. това не е почивка защото преди това не е работила машината  Laughing . не се е изморила, та да си почива. това е т.нар. подгряване. продуктите се подгряват до температура ,която съответсва за дадената програмаТози период варира, може да продължи над 1 час, и чак тогава започва да меси.

Ами не е почивка, нали е в кавички  Laughing В кавички е защото преведох буквално от английски "Rest".
За реда на продуктите ти разрешавам да се съмняваш  Wink Факт е, че маята не влиза в контакт с течностите и хлябът ми става хубав.

# 586
  • Мнения: 123
Добро утро! Имам едно питане. Чували ли сте хлебопекарна марка primera? Една приятелка има такава и аз и обещах да се опитаме днес да направим хляб. /тя опитвала веднъж, не се получил и  се отказала/. Към машината няма книжка с рецепти нито упътване някакво, така че незнам дали ще се справим.

# 587
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Р-тите за даден хляб или нещо друго не са за конкретна марка.Въпроса е да знаете продължителността на програмите и съответно коя за какво е-ориентировъчно.Най-важното е замесената топка тесто да има перфектен външен вид(като на първа страничка).

# 588
  • Пловдив
  • Мнения: 13
Здравейте!
Моят мъж иска да си купуваме хлебопекарна. Моля ви, ориентирайте ме какво точно да гледам, когато избираме?
Извинете, ако повтарям въпроса, но дали някъде има сравнение между различните марки машини?
Благодаря предварително   bouquet

# 589
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Принципно всички пекарни са горе-долу с еднакви характеристики.Разлика има във грамажа на готовия продукт примерно 900г. и 1500г.Зависи колко хляб консумирате.Не си заслужава да давате повече от 110-120лв.за пекарна.Марката не е гаранция за успех.Аз съм със Аляска.Купихме я септември месец и работи безотказно за 96лв.Има 13 програми,отложен старт и подгряване на хляба в рамките на 1ч. след като е свършила програмата.От програмите съм използвала само 2 за хляб и два пъти съм ползвала програмата за месене на тесто,нищо че има 13 програми.Сама си прецени.

# 590
  • Мнения: 1
Здравейте и от мен. Нов съм тук, но съм понаглеждал темите от време на време. Уредихме се и в нас с такава машинка. От Карфур, техния модел, беше на промоция за 100 лева. До колкото разбрах се произвеждат от Мулинекс. Вчера я пробвахме за първи път и хляба стана много хубав и пухкав, не беше същия като от другите машини, които сме яли - по-плътен. Но пък за нещастие от него кисилини получих. Дано да е нещо инцидентно.
Но имам друг въпрос. Тъй като е с приставка за багети, но няма рецепта, има ли специално тесто за него? И дали могат да се докарат като хлебчетата от Събуей , че особено черния са много вкусни.

# 591
  • Мнения: 2 132
[Панасоникът има период на "почивка" преди всяка програма с изключение на бързото печене и безглутеновия хляб. Този период варира, може да продължи над 1 час, и чак тогава започва да меси. Единственото, което ми идва наум защо е така, е за да добият поставените продукти стайна температура. А иначе няма изискване продуктите, които се слагат, да са претоплени. Затова вероятно е изчакването. Възможно е това да има отношение към обратния ред на поставяне на продуктите.
точно това не би трябвало да има отношение за обратния ред.
при положение че сложиш всички сухи продукти най-напред , а най-отгоре сипеш течностите дълбоко се съмнявам че за това време (на изчакване) течността няма да влезне в съприкосновение с маята.
виж, склонен съм да приема че обратният ред , а и всякакъв друг, нямат значение ако месенето започне веднага.   bouquet

Редът няма значение Peace Преди година и половина, когато взех моята машинка Панасоник (СД 255 - май бях първата в темата с такава  Grinning), бистрихме въпроса с Ердич и той беше постнал една картинка и обяснения, защо няма значение. Маята се намира под брашното, което формира нещо като купчинка отгоре и водата отива отстрани на брашното (все едно остров насред океана Simple Smile).

Carmen, alys, радвам се, че притежателките на Панасоник в темата се увеличават  Hug

# 592
  • Мнения: 770
Здравейте!
Искам да ви попитам дали някой има някакви отзиви за хлебопекарната на Карфур? В момента е на промоция и много сериозно се замислям, от много време искам да си взема.

# 593
  • Мнения: X

Carmen, alys, радвам се, че притежателките на Панасоник в темата се увеличават  Hug

Не вярвам да има недоволни сред притежателите на Панасоник. Докато ползвах само Мулинекс, си мислех, че ядем най-хубавия хляб на света, но се оказа, че с Панасоника става още по-хубав.

# 594
  • Varna
  • Мнения: 89
Здравейте,
От 3 дни и аз съм горда собственичка на хлебопекарна-мулинекс 5023.
До сега съм направила три хляба. Един обикновен, и два френски. Стават страхотни.Това което не знам как да направя е кората да е по тънка и мека. Опитах със степените за препичане. Сложих на най- слабата, но не се получи. Намокрих хляба докато беше топъл и го завих в кърпа- пак нищо. Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарна

# 595
  • Мнения: 1 934
В Кауфланд имаше хлебопекарни преди 1-2 седмици тяхната марка Superior 1250 гр. за около 70 лв.
   Добра цена  Peace

# 596
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Някой тук беше споменал,че регулира твърдостта на кората със добавяне на мазнина в тестото.Примерно ако в р-тата е 2с.л. олио ти добави още една.

# 597
  • Мнения: 383
Ръженото брашно не съдържа глутен, което го прави трудно за втасване. Хлябовете с ръжено брашно стават наистина по-малки, сбити и влажни. Затова аз слагам типово и ръжено в пропорция 2:1 или дори 3:1.

 Hug


  newsm78  ръженото брашно съдържа глутен(в по малки количества спрямо пшеничното)  Thinking

да допълня: и пшеницата и ръжта са от фамилията Poaceae

 Hug

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 13:32 от Ердинч

# 598
  • Мнения: 1 934
Ердинч, може да са от една фамилия, ама нямат много общо по отношение на глутена  Peace
   Аз ръжта също я броя, че няма глутен, защо не втасва с мая хляб само от ръж?!???

# 599
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 609
Здравейте,
От 3 дни и аз съм горда собственичка на хлебопекарна-мулинекс 5023.
До сега съм направила три хляба. Един обикновен, и два френски. Стават страхотни.Това което не знам как да направя е кората да е по тънка и мека. Опитах със степените за препичане. Сложих на най- слабата, но не се получи. Намокрих хляба докато беше топъл и го завих в кърпа- пак нищо. Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарна
Prolet , имам същият модел хлебопекарна - коричката на програма "Френски хляб" и при мен става по- дебела, но много вкусна.На първа програма нямам проблем с кората - по- тънка и мека е.Може да пробваш хляба с айрян на Полина - машината ти е от големите, ще се спре на милиметър от капака Wink.Много голям и хубав хляб става , и коричката му не е твърда.

Общи условия

Активация на акаунт