Рак на белия дроб

• 228 946
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти КармаHug
тежко ми е, но в същото време съм спокойна за татко, защото вече не страда, много неща преживя за година и три месеца и много бяха и тревогите за нас. Всеки един ден беше труден, особено последните няколко месеца, но всичко свърши вече. Успях да му кажа, че го обичам и мисля, че ме чу. Исках и да му се извиня и да ми прости за всичко, но казах само това. Дано да ме е чул.
Мерси и на Aganka

# 121
julls_st ,много съжалявам за татко ти Cry
След като ми писа вчера,не бях в състояние да ти напиша нищо.Ние с теб обменяхме опит и след като разбрах ,че в онзи същия ден е починал ми докривя много.Много плаках...Не ви познавам лично,но ти ми даваше сили и кураж през тези два месеца.Много ми е мъчно CryЗнай,че е на по-добро място и няма да го боли и да се мъчи повече.
Аз онзи ден когато изтрещях в болницата си тръгнах ненадейно до Видин с едничката надежда на сутринта всичко да е приключило.Може грях да имам,че си мисля подобни неща,но мъките са ужасни.Гледката която видях,хъркането и задушаването ми дойдоха в повече.

# 122
Здравейте момичета,

искам да ви съобщя, че моя татко си отиде в нощта на 12 срещу 13 юни. Вчера го изпратихме. Единственото ми успокоение е, че вече нищо не го мъчи и че бяхме до него до последния му дъх.
Късмет на всички вас, който продължавате с борбата! И не се отчайвайте!                                   

Ще продължавам да се интересувам от темата.

Приемете и моите съчувствия! Съжалявам.

Помнете, че той остава с Вас. Вече 9г. моят баща често се появява в мислите ми и ме напътства. Случва се дори да кажа нещо и то по същия начин, както той би го казал! Все едно, че говори той. Понякога усещам неговия упрек за това и онова. Прав е. Точно така би се изразил, ако е жив.   

# 123
Съжалявам, Джулс! Мир на душата му! Praynig

# 124
Момичета,незнам какво направихме.От четвъртък не се беше изхождал.В събота вечерта му дадоха сироп в болницата.На другата сутрин също,но нямаше ефект.В понеделник му дадох Сена Форте,пак без резултат/винаги след 8 часа му действаха/.В сряда вечерта му дадох едно хапче Бизалакс.До обяд/вчера/ се изходи два път с много мъка.Но от 12 до момента е нещо страшно.През половин час памперс сменях до снощи.През нощта ставах 3-ти.Тичах сега до аптеките,но са чак от 9 часа ConfusedПреди малко беше слуз.От вчера не е хапвал нищо,освен едно пакетче обкновени бисквити и сега хапва сухар.Гледам,че и вода не пие.Сега незнам как яде сухара,понеже от химиото и афти му излязоха,но явно е гладен.
Другото,което ме притеснява,е че пак май прави абцес и ще трябва да викам хирург Confused

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:47 от Йо

# 125
Благодаря ви момичета!
 Hug за всички

# 126
Йо, защо не се консултираш с онколожката му по телефона. Кажи й за афтите, трябва да се мажат с нещо, кажи й, че е имал проблем с тоалетната. Татко ми също имаше такъв проблем с последната химиотерапия (таблетната), на листовката си пишеше, че това е един от страничните ефекти. За няколко дни премина. Афти също му излезнаха един единствен път, но това беше на предишните вливания. Ако не успееш да се свържеш с д-рката му купи нещо от аптеката. Другия вариант е да се свържеш с личната. Ние няколко пъти и до нея се допитвахме при проблеми и ни е помагала. А това, че прави абцес пак, мисля че трябва да се обадиш на спешна помощ. Какво ти казаха да правиш от онкологията в такъв случай?

# 127
За абцеса се разбрах с хирурга.Ще видя как вървят нещата и съм се разбрала да дойде в нас.
За афтите-мажа с Дактарин и жабури с Елгудиум.
Преди час му дадох Имодиум 2 хапчета.Надявам се да има ефект.

# 128
Баща ми се обезводни.От вчера не се е изхождал,надявам се,че съм овладяла положението.
Но съм леко казано възмутена....Вчера звънях на личния и му обясних как стоят нещата и поисках да го посети,но той ми отказа.Говорих с лекарката от Враца и тя каза,че незабавно трябва да му се пуснат системи,но личният ми измрънка нещо и каза,че не може да дойде.След това звънях на бърза помощ...Първо диспечарката ми заяви по телефона,че това не е техен проблем.Но след като се развиках,записа адреса и прати лекар.Дойде една детска лекарка,предписа му една банка,прахчета и витамини.Да съм давала ориз и да съм му давала вода с лимонче по-малко,за да не повръща.Няколко пъти повторих,че той не повръща,а тя си ми повтаряше нейното.След като си тръгна викнах една съседка да му сложи абокат,но тя не успя.6-7 пъти се мъчи жената,но без успех.Снощи викнах друга позната,та тя успя да му го сложи и му пусна една банка.Сутринта му пуснах друга и сега в момента му тече още една....Та наложи ми се да се науча да пускам системи Confused

# 129
Йо, при татко също беше така, пукаха му се вените, имаме една възрастна съседка, на която разчитахме да му слага системите, но не успя няколко пъти и се наложи да извикаме мед. сестра срещу заплащане. Намерих фирма, която осигурява мед. обслужване по домовете и се справихме с проблема. Сестрата, която идваше беше един от най-любезните здравни работници на които попаднахме през този период. Беше много внимателна, вдъхваше му кураж всеки ден, много му говореше и много ни помогна. Та мисълта ми беше, че и при вас сигурно има такива услуги, така че се поразрови в нета, ще ти е от полза за напред, вместо да се молиш на спешното или на личната. За обезводняването му предписаха едни прахчета, които се разтварят във вода и се получава солен разтвор.

# 130
И абокатът май трябваше да се сменя на известно време. Вече не помня на колко. Питайте.

# 131
И абокатът май трябваше да се сменя на известно време. Вече не помня на колко. Питайте.

Да,да.
Днес ще дойде да види,как е положението.Иначе аз му ги пускам-след малко ще му включа едната.
Да ви кажа,на приливи и отливи е.Онзи ден беше много зле,а вчера пък се изправи сам и тръгна да върви,но на няколко пъти залитна.Незнам защо,но вода не може да пие.Вчера  варих билков чай и сложих мед,та изпи цял литър набързо.А водата е към половин литър на ден.

# 132
  • Варна
Джулс, моите съболезнования. Светла му памет!

Момичета, и аз се сблъсках с този проблем  Sad. Съвсем случайно и неочаквано откриха на майка ми рак на белия дроб. Уж, беше благоприатен, възможен за операция, положението се оказа съвсем различно когато я оперираха. На скенера се виждаше само един тумор, а в действителност - целия бял дроб осеян с малки разсейки и са затворили без да могат да направят нищо. Cry Заради разсейките и операцията, пък направи белодробна тромбемболия с последиците ѝ все още се борим. Четох за едни китайски гъби, които намаляват неприятните "ефекти" от химиотерапията и действат добре като цяло на организма. Някой ползвал ли е такова нещо? Има ли наистина ефект или са само реклами?

Йо, желая ти сили и търпение да се справиш с всичко. Явно от теб зависи, щом са те изоставили и лекарите. Hug Praynig

# 133
Antonia,съжалявам,че и ти се присъединяваш към темата ни.
За гъбите незнам,аз заради тях станах дистрибутор и цената им е 30лв на опаковка за месец.Момчето,което ни снабдява,казва,че много се купуват и били хубави.
Аз за момента давам отровата от син скорпион+антиоксидант и другите таблетки дето му ги предписаха от онкото,но те нямат нищо общо с рака.

# 134
Тони, страшно съжалявам, че се срещаме в тази тема Sad.
За съжаление скенерът не винаги може да покаже реално какво е положението. При моят татко стана така.

За гъбите зная, че са поредната спекула.

Общи условия

Активация на акаунт