"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 26 077
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета,мога ли да се мажа с маслото против целулит на Икаров докато кърмя?
Дано някой знае PraynigНа него пише,че не се ползва при бременни,но за кърмачки нищо.....

# 421
Здравейте, мили мами и бебета! Аз не съм от пишещите, старя се да съм от редовно-четящите, като последните 3 месеца това не ми се отдава Grinning

Може би това вече се е обсъждало  Embarassed...Ние сме на почти 2 месеца и половина и днес ни биха предвидените за втория месец ваксини-против пневмококи и против полиомиелит, ДТК, ХИБ. Педито ни изписа 3мл панадол еднократно. След ваксината миналия месец също ни изписаха еднократно калпол. В листовките и на двете пише, че са за деца над 3 месеца, а при по-малки се използват за облекчаване на нежелани реакции (висока температура) след ваксинация. Миналия месец дадох на бебка половината от предписаната доза от педи и след това ме гложди съвеста дали не съм и навредила, а сега се чудя дали пък няма да и навредя, ако и дам панадол при положение, че няма температура Thinking(меря температурата цял ден  ooooh! ).

Та въпросът ми е дали получавате подобни рецепти след имунизациите и дали се съобразявате с тях при липса на висока температура.

# 422
Всички споделяте за точния момент на зачеване и ми стана тъпо,че аз не зная кога се се случило моето зачеване на Вико(а за каката знаем)Та се впрегнах назад в спомените и си напънах мозъка да си спомня и Воала!Спомних си!Беше след Великден точно когато си тръгнаха свеки от гости у нас.Бях толкова щастлива,че му пуснах на моя. Joy Joy JoyТе тогава се случи мойто дЯтИ. Mr. Green
Ноеми,тази есен се опитахме да отделин каката в отделна стая.Обзавеждахме я заедноо с голямо желание и трепет,тя много обича да си играе там,но вечер се будеше от страх,въпреки че е точно с/у нашата стая и спин на отворени врати.Така един месец и после си дойде пак при нас.Но си спи на отделно легло.Не се буди нощем.Тази есен мисля пак да се пробваме да си спи в стаята,няма да е сама а с Вико.Дано като е с него да неи е страх.Дано и той до тогава да се е научил да спи вечер...Сега като се замислих през деня спи повече от колкото вечер.Извадих го вън в 13ч .Заспа,а аз шетах из градината,прибрах се а той още кърти вън вече е 17ч...с комарника и найлона е на терасата.
Ивон,и нашето педи ми препоръчва Нурофен или Панадол след ваксина.

# 423
  • София
Ivonn, мойта лекарка ми е казвала да давам температурапонижаващи само при нужда. Досега след ваксина не ми се е налагало.

# 424
  • В две тъмни очички
Момичета,мога ли да се мажа с маслото против целулит на Икаров докато кърмя?
Дано някой знае PraynigНа него пише,че не се ползва при бременни,но за кърмачки нищо.....

До колкото знам - НЕ!

Боже...и така ще е следващите няколко месеца....  smile3544
hahaha месеца.. Явор още е така буди се вечер заради зъбите, плюнчи се, има още 4 зъба за вадене  Wink
Казах месеца, не съм уточнила колко  Mr. Green Може да са още 12-15-18 месеца  Whistling

дали е проблем че марти много спи? понякога спи по 12 часа без да се събужда през нощта и през деня пак си поспива  newsm78
И Владимира,често така си поспива  hahaha

Все се каня да питам и все забравям - вашите бебоци обръщат ли се по посока на звука?
Да, постоянно го прави малкото любопитно човече  Heart Eyes

Инка , аз и преди те питах,ама не ми отговори - на АМ ли сте? И ако да - пробвахте ли с друго?

chopi, последните няколко дни Влади прави така поне веднъж на ден!!! Много е гадно,ама....освен да успокояваш детето няма какво да направиш! Малката се засинява от плач и отказва да си продължи храненето, ако въобще даже е успяла да го започне! Предполагам ще отмине този период, не му се вталясвам много!

Аз,малката още не мога да я преместя в другата стая,защото само там не е сменена дограмата  Tired Паркет сложихме и тапети също,още миналата година ,ама си е студено вътре! Сега остава да видим кога ще я сколасаме с тая дограма,че сега започваме първо с външната изолация....а колко средства ще отидат там....направо не ми се мисли  Whistling Та веднага след като я направим,смятам малката да отиде там!

Ivonn, Панадола успокоява и болката, за това много от педиатрите го препоръчват да се пие по време на ваксина!

# 425
Снощи Емо ми изкара акъла. 5 мин ми трябваха да се успокоя, на него много повече. Както си лежим и суче,той спира, пуска и почва рев(и преди това плачкаше,но му дадох да суче). Рев,който с всяка секунда ставаше по-силен ,а лицето му по-червено. Аз докато се изправя за да ми е удобно да го взема, той вече толкова се дереше и беше толкова червен,че аз се разтреперах и изплаших. Така и не разбрах защо или от какво така се разплака. Дали от преумора,или че му се спеше....
Чопи, не проверих на първата страница, но мисля, че Емил и Дария са родени в съседни дни. За МарияП не си спомням. Аз смятах, смятах и май сега е 12-тата седмица, т.е третия ревлив период, от тук:
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
И аз снощи бях така, ама ми трябваха много повече от 5 минути да се успокоя  ooooh!

look_at_me, аз свалям от тук:
http://e-bookbg.com/

# 426
bubeto_d аз с това ревящо бебе, някой път препускам между редовете, само на кърма сме, друго не съм давала

# 427
Шъшкайте им в ухото, когато плачат много, доста бързо се успокоявват. Бях постнала едно примерно клипче. Wink

# 428
  • Пазарджик
Здравей те ,и аз на линия.Вчера ,нещо се бях сдухала и колкото пъти тръгна да пиша се го триех,че нищо положително не излизаше,а вие така се бяхте размечтали  ,че не ми се искаше да четете за моите щуротии.
Нелката сме я направили на 7април,но не знам защо си мислех,че точно този месец няма да стане нищо ,а то какво се оказа. Laughing
Сега се връщам от консултация та да дам отчет-6300кг.и 61см./или 1кг.и7см. Shockedтук съм сигурна ,че сестрата миналия път обърка/

и още един отчет за мене -днес стават точно 2м. от както се вталявам 11кг. в минус,остават още 9кг.

# 429
  • София
Здравейте:)
Преди малко се върнахме от лекар - консултантката по кърмене ни беше уредила час при една педиатърка в Майчин дом. Жената беше изключително внимателна, учтива, обясняваше всичко - такъв лекар бях виждала само по филмите Rolling Eyes

Прегледа Йоана и каза, че изглежда абсолютно здраво, дохранено и хидратирано бебе и няма никакви проблеми. Вярно е, че качва малко кг, но когато я измери се оказа, че е 66 см (видях го с очите си, точно беше, защото я измери с нещо като голям шублер) - за последните 3 седмици е пораснала с 6 см или общо със 17 см от раждането Shocked Явно е тип "бебе-банан" (четох някъде такава класификация за наддаването) и под нормата за средно тегло, но над нормата за среден ръст. То вярно, че дрехите и окъсяха напоследък, ама аз нали все гледам кантара...

Прегледа и коремчето и каза, че има отлична перисталтика и това, че ака на 5-6 дни веднъж не е проблем, да не я мъча да я изакам насила.

Разпита ме подробно за кърменето и ми даде насоки (което особено много ме изуми, защото педиатрите много не подкрепят кърменето). Изписа ми Мотилиум за увеличаване на кърмата, за да може да правим по-големи паузи между храненията. Каза ми да започна да захранвам в 6ти месец, до тогава само кърма.

Най-накрая я попитахме къде да платим за прегледа и тя каза, че не и дължим нищо #Crazy
И се засмя като видя как двамата със Zaharieff я изгледахме като извънземно.

Сега определено съм по-спокойна.

Та това е общо взето - явно ще ставаме манекенки или в краен случай баскетболистки  Laughing

# 430
lady Angel од не сте били при др Попиванова? и ние с мъж ми гледахме  Crazy, но е страхотна- внимателна, обстойна Wink

# 431
  • София
Inka- , точно при нея бяхме Simple Smile Изключителен професионалист.

# 432
  • София
айде и аз да се отчета от днешната консултация - биха Симфлорикса, беб се държа геройски и плака малко. Педи каза да давам температуропонижаващо само при нужда, като  нормалната температура на бебетата е 37,2. Качил е 1100, 3,5 см  - вече сме 7200, 61,5 см. на мама кюфтето  Blush

# 433
  • Пазарджик
Inka от няколко дена се се чудя дали да пиша,ама се престраших.Заради на Нели пъпките които и излязоха тези дни се рових и четох за алергиите,та някъде четох/съжалявам ,че не запаметих къде точно,опитах да го намеря пак ама..../за бебетата на кърма с кръв в акито,че може да е вид алергия от храната която приема майката.
lady Angel много се радвам ,че всичко е ок

# 434
Аз да питам нещо не по тези теми:
Колко дена общо трябва да са издадените болнични заедно с 45-дневния преди термин? И после майчинство, подаването на декларация.

Общи условия

Активация на акаунт