Мамино синче

• 24 641
  • 319
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Не те знам умна ли си, к'ва си, но щом вляза в дискусия с теб, тутакси започвам да се чувствам глупава.

Сбъркала си е професията. За политик или адвокат е - така извърта всичко, че накрая ти се чувстваш  идиотът.  

Нали? А е завършила педагогика ...

Joy Ама не само.

И слава Богу, слава Богу ... че можеше и учител да вземеш да станеш.

# 151
Определено си мамино синче и не искаш да го осъзнаеш.  Горката ти жена.  Какви съвети, ти си голям човек. Каквото съм е съветвала е било до преди 18 г. Ако синът ми на 30 ми иска съвет, определено някъде съм сбъркала.
ooooh!
ти луда ли си, жено, тъкмо от тебе такова неадекватно мнение не очаквах  ooooh!

горкия аз, дето не го осъзнавам дори, само защото говоря с майка си по всякакви въпроси , о, горката ми жена  Joy
До 18 да ме била съветвала  Joy

не не не  Joy

жалко е, всъщост. кво, след 18 никви приказки с мама, недай си боже за сериозни и лични неща, каво като сме син и майка, трее се праим на готЯни и да се чуваме само по празници  ooooh! ooooh! ooooh!

# 152
Ментова - мога да стана такава, каквато искам и не мисля, че мнението ти има значение. Или държиш да си чатиш с мен за мен?

Dave- във форума широко обсъждано и високо ценено е да си самостоятелен - по някаква изкривена представа, това е проблема  Tired

# 153
  • Пловдив
Не бих се възхитила от мъж, който не уважава, игнорира, не полага грижи или дори мило отсвирва майка си. Не е признак на велика всемирна мъдрост нивгаш да не поискаш съвет от човек с по-голям житейски опит и по-богато усещане за нещата.

Не познавам "мамини синчета" май. Но за сметка на това познавам отлично такива, които не уважават майка си и не само това, ами го считат за голямо постижение и непресъхващ извор на самочувствие. Е те такива пък направо будят отвращение у мен.

Нямам никакви претенции да съм по-горе или по-долу от свекърва си. Не си го меря с нея и не мисля, че е редно. Нормално е да сме еднакво значими в живота на мъжа и не виждам какво имаме да делим. Уважението към майката и грижата за нея не разпознавам като мерило за нечия самостоятелност /мъжка или женска - все едно/, не разбирам защо се бъркат нещата.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 11:56 от dara

# 154
Определено си мамино синче и не искаш да го осъзнаеш.  Горката ти жена.  Какви съвети, ти си голям човек. Каквото съм е съветвала е било до преди 18 г. Ако синът ми на 30 ми иска съвет, определено някъде съм сбъркала.
ooooh!
ти луда ли си, жено, тъкмо от тебе такова неадекватно мнение не очаквах  ooooh!

горкия аз, дето не го осъзнавам дори, само защото говоря с майка си по всякакви въпроси , о, горката ми жена  Joy
До 18 да ме била съветвала  Joy

не не не  Joy

жалко е, всъщост. кво, след 18 никви приказки с мама, недай си боже за сериозни и лични неща, каво като сме син и майка, трее се праим на готЯни и да се чуваме само по празници  ooooh! ooooh! ooooh!

А бе, Дейв, като вилико ми звучиш.  Не знаех, че не си женен, ама май си бил. Дали тази привързанвост към мама не ти е разрушила семайството.  Първо ще се съветва с жена си.  Па ако ще и грешен да е съветът, мама да е много по-умна.

# 155

В този ред на мисли си мисля, че жените са по-силни от мъжете. В повечето случаи те напускат родителите си заради любимия, а мъжете не могат да се откъснат от полата на майката.
Моите впечатления са, че жените остават много по-свързани и емоционално зависими от родителите си, но това се приема нормално. Мъжете не са толкова дребнави и ревниви към взаимоотношенията на жена си с родителите й. А и бабата по майчина линия помага повече за внучетата - това за някои  женски баби е привилегия, за други  неизбежна орисия.   Майчината баба си е почитана особа. Свека каквото и да пеави, обикновено е неправилно.То   и затова толкова жени предпочитат да имат момиче- някой се беше изказал, че с дъщеря имаш дете за цял живот, със син ,докато се ожени. И аз смятам, че синът трябва да уважава и обича майка си и да й го показва .От това не трябва да стават семейни трагедии и да му се лепят етикети.Според мен, каквото отношение има един мъж към майка си, същото е и към жена му.Тези, които са способни да игнорират майките си, ще постъпят така и с новото си семейство в един момент.
Но и от много чудесни майки произлизат ужасни свекърви. Така, че след като се ожени един мъж, по семейни въпроси трябва да избягва да търси съвет от майка си. По други може и да е безпристрастна и добронамерена, но касаещи семейството на сина й- не вярвам.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 12:19 от Анонимен

# 156
Не знам, Трещерице - кой точно преекспонира, но ти определено доста избегна/и то убедена съм на рочно/ смисъла на на писаното от Дейв в повечето му постове   Wink

# 157
абе ти прочете ли изобщо кво съм писал?
ок, няма да те убеждавам в каквото и да е. когато съм се развеждал, мама е беше доста далеч от мен.
тя ме била била развела  ooooh! ooooh!
ама като не знаете нишо за случая, това не ви пречи да декламирате  ooooh!

много, много мъка има у вас и начина ви на мислене, ама много.
не правите елементарна разлика между това да уважавам и почитам майка си, да ме е грижа как е и какво мисли, и между това сляпо да й се подчинявам, моля ти се, че и тя ме била развела даже  ooooh!
толкова е нелепо и гнусно, дори и само като начин на мислене.  Sick

# 158
абе ти прочете ли изобщо кво съм писал?
ок, няма да те убеждавам в каквото и да е. когато съм се развеждал, мама е беше доста далеч от мен.
тя ме била била развела  ooooh! ooooh!
ама като не знаете нишо за случая, това не ви пречи да декламирате  ooooh!

много, много мъка има у вас и начина ви на мислене, ама много.
не правите елементарна разлика между това да уважавам и почитам майка си, да ме е грижа как е и какво мисли, и между това сляпо да й се подчинявам, моля ти се, че и тя ме била развела даже  ooooh!
толкова е нелепо и гнусно, дори и само като начин на мислене.  Sick

Отношението ти към нас, жените, е показателно.  Обиждаш, нараняваш.

# 159
viliko, имайки предвид начина ти на мислене и изразяване,предугаждам,че синът ти доста преди 18 няма да те има за фактор №1 в живота си...   Grinning
Но това не е никаква трагедия,повярвай.
Децата са много различна на 6 ,и на 16 години...
Това изобщо не е знак,че не те уважава,или не те зачита...просто тогава други са идолите в живота му.

Прави ми впечатление ,че майките,държащи да са с предимство в живота на синовете си ,са майки на все още малки деца.И просто не знаят какво е да имат тийнейджъри...   Simple Smile

# 160
  • София
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син  Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.
Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена.

Мисля че сам си казал, това което питаш  Peace.
Изречението не мога да я пренебрегна заради някоя жена говори достатъчно само себе си. Ако го чуя от жена пак бих се замислила дали няма наличие на някаква обсесия с майката  Peace.
Не се сърди на повечето отговори, не задавай въпроси, на които не си готов да чуеш отговорите.
П.С. За протокола- ще имам момче, последното, което искам е да възпитам мамино синче. Ще се чувствам провалил се родител. И като се зачета в някои от мненията на мъжките майки, искрено се радвам, че ще имам момче, а не момиче  ooooh!.
Мили бъдещи свекърви не е велик подвиг да родиш, дори и момче. Всички го правим, хубаво е човек да осъзнае, че децата са част от живота, а не целият му живот. На хората, обсебени от малките си новоредени момчета препоръчвам да се опитат да видят живота в цялата му пъстрота и да  се опитат да го изживеят чрез собствените си усещания, а не чрез тези на децата си. Детето не е куче, което да държиш на къс повод- мамино златно...Ще съм истински щастлива да възпитам самостоятелен човек, който да взема решенията за собствения си живот и да поема отговорността от тях. Няма как да очаквам, че един ден ще ми каже мамо, не бих те оставил заради жена или не бих те пренебрегнал. Не бих го поискала, а ако го посикам значи проблемът е в мен и в избора, който съм направила на моя собствен партньор.  Peace

# 161
viliko, имайки предвид начина ти на мислене и изразяване,предугаждам,че синът ти доста преди 18 няма да те има за фактор №1 в живота си...   Grinning
Но това не е никаква трагедия,повярвай.
Децата са много различна на 6 ,и на 16 години...
Това изобщо не е знак,че не те уважава,или не те зачита...просто тогава други са идолите в живота му.

Прави ми впечатление ,че майките,държащи да са с предимство в живота на синовете си ,са майки на все още малки деца.И просто не знаят какво е да имат тийнейджъри...   Simple Smile

Вярно, ти доста добре познаваш нашите отношения и също така като една мъдра жена - имаш правото да правиш подобни заключения.
Също така затвърждавам мнението си как точно тези, дето уж роптаят за правилно разбиране - ужасно преиначават думите на другите и си тълкуват - както им е удобно. Разбира се - като вземат предвид съвсем други теми от форума.

# 162
Не познавам вашите отношения,познавам тийнейджърите.
А и гледам вече втори у дома....и покрай него и тълпите около тях...

# 163
Съвсем редно си е да мина на втори и трети план един слънчев ден. Животът им ще продължи извън семейството, което ние с баща им сме създали. Ще поемат своя път. Те ще създават връзки, семейства, дай Боже и деца. Какво съветване с мен!?  Crazy Че разбиранията ни ще са на години разстояние... Mr. Green Тежко им и горко, ако изкуфея дотам да очаквам да съм още в центъра на живота им! Не знам дали нкой е усетил, колко лесно можеш сам да решаваш съдбините си и да знаеш правилните решения, без да имаш нужда от потупване по рамото от мама или тати, ако си научен от рано да го правиш сам...

# 164
Верно - какъв център, какви 5 лева?
В един житейски етап приоритетите се променят, кото не означава залитане в крайности и тотално незачитане на родителя.
Нагледах се на изискващи и егоистични родители, които трудно асимилират децата си като нещо повече от субекти на тяхно волево разположение.
Съвсем в реда на нещата е от един момент нататък семейството, което изградаш с твоя партньор, да бъде основен "консуматор" на енергията, времето и вниманието ти.

Общи условия

Активация на акаунт