Мамино синче

• 24 633
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
  • На морето!
За протокола- ще имам момче, последното, което искам е да възпитам мамино синче. Ще се чувствам провалил се родител. И като се зачета в някои от мненията на мъжките майки, искрено се радвам, че ще имам момче, а не момиче  ooooh!.
Мили бъдещи свекърви не е велик подвиг да родиш, дори и момче. Всички го правим, хубаво е човек да осъзнае, че децата са част от живота, а не целият му живот. На хората, обсебени от малките си новоредени момчета препоръчвам да се опитат да видят живота в цялата му пъстрота и да  се опитат да го изживеят чрез собствените си усещания, а не чрез тези на децата си. Детето не е куче, което да държиш на къс повод- мамино златно...Ще съм истински щастлива да възпитам самостоятелен човек, който да взема решенията за собствения си живот и да поема отговорността от тях. Няма как да очаквам, че един ден ще ми каже мамо, не бих те оставил заради жена или не бих те пренебрегнал. Не бих го поискала, а ако го посикам значи проблемът е в мен и в избора, който съм направила на моя собствен партньор.  Peace
Като те прочетох веднага се сетих за това: "Преди имах поне четири теории как се гледат деца! Сега имам четири деца и нито една теория!"
 Mr. Green

# 166
  • София
Сигурно и аз ще стигна до това положение  hahaha.

# 167
Съвсем редно си е да мина на втори и трети план един слънчев ден. Животът им ще продължи извън семейството, което ние с баща им сме създали. Ще поемат своя път. Те ще създават връзки, семейства, дай Боже и деца. Какво съветване с мен!?  Crazy Че разбиранията ни ще са на години разстояние... Mr. Green Тежко им и горко, ако изкуфея дотам да очаквам да съм още в центъра на живота им! Не знам дали нкой е усетил, колко лесно можеш сам да решаваш съдбините си и да знаеш правилните решения, без да имаш нужда от потупване по рамото от мама или тати, ако си научен от рано да го правиш сам...

luna, много точно!

# 168
  • Бургас
Дори и сега ми е трудно да възприема детето си като нещо, което ми принадлежи и чийто център съм. Аз и сега говоря с нея като с възрастен, питам я какво предпочита, какво иска, да си избере какво да хапне, да облече, къде иска да ходим и т.н. Много се надявам, че ще възпитам самостоятелно дете, което след като изпълня възпитателната си роля да гледа на мен като на много близък приятел.
И, честно казано, изобщо нямам никакви притеснения и не ме боли при мисълта, че ще престана да бъда най-важният човек за нея. Това е естественият ход на живота. Децата растат, поемат по своя път самостоятелно. Нашата роля е да ги подготвим за живота и да ги направим максимално адаптивни и адекватни на реалността, да им помогнем да развият потенциала си и да се реализират като успешни хора със стабилна ценностна система. Оттам нататък, минаваме на заден план в заслужена почивка. Ако сме случили на добри деца и сме успели да изградим позитивна ценностна система у тях, те няма да ни забравят, ще се сещат поне от време на време да завъртят един телефон.

# 169
  • София
Yulichka Peace .
Много, много би ме заболяло от обратното - да съм по-важна за тях някой ден от човекът до тях, с когото са създали семейство, дом, деца и градят общо бъдеще.

# 170
Боже,Боже,колко мъка има на тоя свят!
И в тай тема се начетох на бисери.И то още преди да подхванете зодиите. ooooh!
То темата да бе за цвета на небето пак щеше да се спори до припадък.
-Питам се как и защо без да има причина(останах с такова впечатление) един син обяснява,  как жена му е на първо място?Ако родителите са непоносими и се месят опитвайки да подценят снахата добре,ама иначе...? newsm78

-Хората са различни.Някои търсят непрекъснато съвети,други таят всичко в себе си,а в промеждутъкът  има още хиляди варианти.Сина и да иска съвет от майка си не е голяма работа.Други се допитват до приятели без да се вдига врява от това.

-Хубаво е младото  семейство да е независимо от старото,но в нашите условия не всеки заработва по 5 000 на месец.Странно защо в не една тема се пише,че мъжа като истински такъв трябва (само той) да осигури семейството с помощници и прочие. newsm78

-Много ми е странна тази борба за обичта на сина.Как няма да сте добри свекърви и т.н.Мисля майката трябва да е горда,че е отгледала голям мъж,който няма нужда от непрекъснато обгрижване.Или искате като избира плочки за банята да ви води с него в магазина вместо съпругата?! JoyСигурно има и такива за съжаление.

Пак казвам в нашите условия да живееш с родителите си не е голям грях.
Познавам мамини синчета и мисля най-лошото е, когато редовно пренебрегват съпругата-не търсят мнението ѝ и за всичко първо при мама тичат.Също и когато не могат сами да решават проблемите си и чакат на друг-мама,жена си,тате ,някой приятел.

Дейв,да се съветваш с родител не е признак за слабост.Просто във форума много обичат крайностите.

И още нещо в темите за свекървите има много примери за зли чудовища -снахи или свекърви,но често оставам с впечатлението,че много жени търсят как да се заядат с свекървата,как да я поставят на място,някак на себе си да докажат,че са по-важни.Жалко.

# 171
  • София
Свекървата по дифолт е гад проклета - да си знае мястото Mr. Green hahaha

# 172
Yulichka Peace .
Много, много би ме заболяло от обратното - да съм по-важна за тях някой ден от човекът до тях, с когото са създали семейство, дом, деца и градят общо бъдеще.
Това направо е страшно ако се замислиш.

Имаше един филм май се казваше „Руска булка“.Главния определено бе мамино синче и си избра по каталог една рускиня.Тя естествени много приятна и с желание да потръгнат нещата,но майка му бе ужасна.Като почнеш от грима ѝ и стигнеш до отношенията ѝ със сина.Тръпки да те побият.
Мисля майката се играеше от Шекла Хенкок.

# 173
Снахите по дифолт са  неблагодарни нахалници и такова ъъъъ...

# 174
А защо е такова мисленето?
Честно,преди да започна да чета и пишав този форум,нямах и идея колко жени мразят свекърва си.Може би защото аз никога не съм имала проблеми с моята...
Но наистина започнах да си задавам въпроса:
Защо две нормални жени,всяка със своите качества ,не могат да намерят общ език?
И защо това се случва толкова често?
Никога не ми е минавала мисълта да се боря за надмощие със свекървата за любовта на сина й.
Та той ни обича по толкова различен начин...
Мъжът ми е от тези,които уважават майка си .И винаги биха се притекли на помощ.
Никога не съм и помисляла дори да го спирам.Дори не виждам защо...
Може би и защото свекърва ми никога не е злоупотребявала с исканията си.
Много се надявам да съм свекърва като нея...   Laughing    ненатрапваща се,стояща в сянка,докато не потърсят помощта ми.

# 175

Защо две нормални жени,всяка със своите качества ,не могат да намерят общ език?

Щото не са нормални. Обикновено при такива случаи едната е пълна кукувица, а другата си е наред, а най ужасно е като са двете еднакво прости. Ако и двете са нормални няма такива истории.

# 176
абе ти прочете ли изобщо кво съм писал?
ок, няма да те убеждавам в каквото и да е. когато съм се развеждал, мама е беше доста далеч от мен.
тя ме била била развела  ooooh! ooooh!
ама като не знаете нишо за случая, това не ви пречи да декламирате  ooooh!

много, много мъка има у вас и начина ви на мислене, ама много.
не правите елементарна разлика между това да уважавам и почитам майка си, да ме е грижа как е и какво мисли, и между това сляпо да й се подчинявам, моля ти се, че и тя ме била развела даже  ooooh!
толкова е нелепо и гнусно, дори и само като начин на мислене.  Sick

Отношението ти към нас, жените, е показателно.  Обиждаш, нараняваш.

същото правя и с мъжете, достатъчно е просто да са глупави  bowuu
не е сексизъм, споко

# 177
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син  Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.
Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена.

Мисля че сам си казал, това което питаш  Peace.
Изречението не мога да я пренебрегна заради някоя жена говори достатъчно само себе си. Ако го чуя от жена пак бих се замислила дали няма наличие на някаква обсесия с майката  Peace.
Не се сърди на повечето отговори, не задавай въпроси, на които не си готов да чуеш отговорите.

Абе кой се страхува бе, аз да не търся диагноза за себе си  ooooh!
И не, не бих я пренебренгнал заради жена - както и не бих пренебрегнал собствената си такава, заради нея. Уточних, че нещата са несравними! Дори дадох и пример, тъпия въпрос, а ти кого обичаш повече, мама или тати  ooooh!
Но да загърбя жената, която ме е отгледала (наред с баща ми и сестра ми, може би съм и бащино и сестринско детенце?!?!?!) заради жена , да скъсам връзки с тях и да им разбия сърцата? Не.
Както и не бих сторил същото с жена, с която съм в сериозни отношения - не бих я пренебрегнал, заради мама....просто нещата имат нужда от баланс.
достатъчно.

# 178
  • София
НАПИСАХ ГО С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР. Сериозно ли не разбрахте - ужас....

# 179
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син  Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.
Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена.

Мисля че сам си казал, това което питаш  Peace.
Изречението не мога да я пренебрегна заради някоя жена говори достатъчно само себе си.

Нищо не може да говори едно такова изречение. Не е нормално да пренебрегнеш майка си заради някоя жена/мъж, ако имате близки отношения. Не е нормално някоя жена/мъж, да го иска това от теб. Ако има подобно изискване значи нещо не е наред Лесно пренебрегване на родителите има само ако няма читави отношения дете/родител.

Общи условия

Активация на акаунт