Мамино синче

• 24 623
  • 319
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Нищо не може да говори едно такова изречение. Не е нормално да пренебрегнеш майка си заради някоя жена/мъж, ако имате близки отношения. Не е нормално някоя жена/мъж, да го иска това от теб. Ако има подобно изискване значи нещо не е наред Лесно пренебрегване на родителите има само ако няма читави отношения дете/родител.
Прочети едно мнение по-нагоре.

# 182
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Извинявам се, че не е по темата, но да попитам автора фен на Металика ли е?

# 183
Какви са тези изречения,, Аз заради жена няма да пренебрегна майка си"!? Ами ако се наложи да живеете с жената на друго място, отидете някъде за известно време само с нея, да имате възможност да работите на отдалечено от майката място, няма ли да го направиш? Защото това пак си е един вид пренебрегване. Не разбирам какво е това желание за натискане в полата на майката.
И какво е това разграничаване- майката или съпругата е по-важна? Щом си решил да се жениш, а не да живуркаш с мама- няма нужда от тръбене коя е по-важната жена. То се подразбира.

# 184
Тъй де, сега кажете и че мъж, който живее в дома на родителите - не е мъж.

# 185

Защо сега - това отдавна сме го казали.

# 186

Защо сега - това отдавна сме го казали.

Е, на последната страница го нямаше. Затова.

# 187
Разбира се, че не е...той е дечко.
За да създаде семейство трябва да има собствен дом.
Стига с тези маминки...те трябва да са до едно време. Simple Smile
И майките имат право да живеят спокойно, а не постоянно да се грижат за децата си.

# 188
  • София
Това звучи много вярно, но ако се спазва повечето хора ще създават семейства на 60- 70 или никога. да не говорим, че представителите на някои професии са обречени да нямат семейства.
Крайностите са малко... хм.

# 189
Щом си решил да се жениш, а не да живуркаш с мама- няма нужда от тръбене коя е по-важната жена. То се подразбира.
А,не,не съм съгласна.
Любовта към жената и обичта към майката са съвсем различни неща.
Откъде на къде,аз съм родила сина си,отгледала съм го,дала съм му цялата си обич и внимание,и след 30 години някоя разглезена госпожица ще реши,че той не трябва да поддържа близки контакти с мен?

# 190
Това звучи много вярно, но ако се спазва повечето хора ще създават семейства на 60- 70 или никога. да не говорим, че представителите на някои професии са обречени да нямат семейства.

Не е крайност, детето като стане пълнолетно...тоест като навърши 18г. трябва само да се справя с живота си. Simple Smile
Стига с този балкански манталитет, не може цял живот до мама и тати.
Пък и колко проблеми ще се спестят ако всеки си е отделно. Wink

# 191

Не съм останала с впечатление, че повечето хора до 60-70 нямат собствен дом. 

# 192
  • София

Не съм останала с впечатление, че повечето хора до 60-70 нямат собствен дом. 
Защото си живяла в България и по соц време.
Не ме разбирайте погрешно. Съжителството на много поколения под един покрив не ми изглежда приятно, но гледам хората какви възможности имат. Ако работиш в БАН по- скоро ще накараш налъмите да цъфнат преди да си купиш апартамент. Един от най- видните учени в моята област в един момент се оказа с втора длъжност извън БАН професионален домоуправител в жилищна сграда. Предпочитам да не бях виждала това, но е реалност.

# 193
Само не ми говори за соц.  време. Ако не беше дошла демокрацията и досега щях да живея при мама.  Сега човек избира кое му е по-важно - да работи в БАН и да се прави на велик учен или да намери начин да изкара пари. Като едното не изключва другото.

# 194
  • София
Трещерица Хайде, хайде. Тогава поне наемите бяха смешни. И пак повтарям, напълно съм съгласна, че човек е най- добре човек да се сдобие с дом и след това семейство. Но и разбирам, че има хора с различни схващания, възможности и потребности, и те също имат право да създават семейства.

Общи условия

Активация на акаунт