Мамино синче

• 24 573
  • 319
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Никакви такива - тотално е обгрижен. Никаква домакинска работа не пипва и няма да пипне.  Очаквам от снахата да продължи моята линия hahaha

Краси.мира, аз не бих се цупила, ако снахата ми го върне с тази забележка, бе, не друго Laughing

# 61
За мамнино синче дефиниция не знам, но усетя ли че той въвлича  външен човек, без значение майка, баща или приятел,  отвъд онази само наша граница на прайвъси, ще се лее кръв  Close

# 62
  • София, център
Не вреди да се допиташ до някой по-мъдър, особено, ако той те обича и няма никога съзнателно да ти навреди.
Ей тук се корени истината!

За това писах по-горе, че заедин едно е добро, а за друг - лошо!

Нейното съзнание е едно, а съзнанието на жена ти е друго. За това по-малко съвети и по-малко вмешателства.

Аз и друг път съм го казвала, но ще се повторя:

"Пътят към ада е послан с добри намерения"
Много набързо ти давам реален пример:
когато се чудех дали да се разведа, естествено, допитах се до майка ми. Тя каза "Не знам. Ако не си твърде обезверен и нещастен в тази връзка, недей. Дете имате."
Три часа по-късно окончателно бях решил да се разведа.
Искам да кажа, че когато събирам мнения и гледни точки, това не означава непременно, че сляпо ще ги последвам. Тая глава защо ми тогаз? горната, долната ясно  Laughing

Сам по себе си отговорът на майка ти е бил в подкрепа на това, за което я питаш!
Послушал си я, развел си се! Това са хитрите внушения, иначе ако хукне да плюе снахата открито, ти сам ще я байпасираш (майка си).
В обикновения случай това е чиста проба манипулация. Не казвам, че майка ти е манипулатор, защото не я познавам. Но подобни съвети са ми до болка познати. А и понякога именно неизречено говори много повече, отколкото това, което е рекнато, пък и на висок тон, ако щеш!

Добре бе - тя каза НЕ ГО прави. Аз го направих, Бах таз финна манипулаторка  newsm78

Недей се захваща за конкретно изречение. Прочети целия пост!

# 63
Цитат
краси.мира При инфантилите проблема е тях самите, а не в майките им
Ами то това ,че са инфантилни ,не зависи ли основно от възпитанието ,което са получили?   Simple Smile
Значи ,все пак родителите имат основна роля за това какъв човек ще порасне малкото човече...

# 64
  • София
Цитат
краси.мира При инфантилите проблема е тях самите, а не в майките им
Ами то това ,че са инфантилни ,не зависи ли основно от възпитанието ,което са получили?   Simple Smile
Значи ,все пак родителите имат основна роля за това какъв човек ще порасне малкото човече...

До една възраст зависи от тях, но за състоянието на човек над 25, например, не мисля, че отговаря друг освен самият той. Нека не надценяваме влиянието на възпитанието в дългосрочен план.

# 65
  • София
Шанталче, Козирогът НЕ приема съвети и напътствия.

Лобардич, както си го написал това за съвета по бракоразводните ти казуси - изЕждам те с парцаляка барабар....
Човек може да се почувства несигурен, да поиска да сподели и т.н., но както си го написал направо е смъртоносно. И за двете ти глави. Добре, че имам толкова богато въображение, та успявам да дам поне 5 вероятни причини за постъпката ти....И те оправдах.... Mr. Green

# 66
  • София
И к'во, ако не готви, не чисти, не пазарува и не може да ушие сватбената рокля на момата по кройка от Бурда, значи е инфантил, тъй ли?
ОК, приемам рекламации.
Моят го уча на мързел в битов план и на амбиции в образованието, кариерата и правенето на пари. Т'ва е. На която не й харесва, пак заявявам - вземам си го обратно. Mr. Green

# 67

Извратеняшко е, как да не е, но тук е заложен един фалос и въпросът е чий ще бъде той. Mr. Green А онази, която го спечели ще може да го управлява и посредством него да се реализира в живота като мъж. Найс, а?

Добре де, да не би всичко това да се корени в някакво несъзнавано желание за инцест при мъжките майки Thinking? То е ревност, то е чудо, оглежда те като съперница (във всеки един смисъл на думата). Лично моята свекърва ме съблича с поглед (не преувеличавам) - к'во си вика: тая ще ми разтури момчето, ще ми запали къщата Joy

# 68
Съблечи я и ти с поглед, чукни на дърво, а после й намекни, че ще изгониш съкровището от къщата ТИ, ако още един път го привика за уикенда. Опс, само ако имаш къща  Wink че в противен случай рискуваш и фалоса, и покрива над главата си.

# 69
  • София
Добре де, да не би всичко това да се корени в някакво несъзнавано желание за инцест при мъжките майки Thinking? То е ревност, то е чудо, оглежда те като съперница (във всеки един смисъл на думата). Лично моята свекърва ме съблича с поглед (не преувеличавам)
Шанталче, това е толкова дълбока мисъл, че направо ми иде да ти хвърля спасителен пояс. Но ти сигурно си плуваш гола и все някой мамин сладък ще довтаса да те спаси, та няма да те мисля.

# 70
  • София
Аз моят съм го получила харен, помага ми, искам да "предам нататък". Единствено не може да готви, но няма и нужда.
П.П. Амбицията в образования и наука по какъв начин пречи на това да отмени жената в нещо? И най-вече имам предвид да се научи на отношение, че домашната работа е обща и не може да се чака на готово.  Wink

# 71
  • София
Между другото, мето свеки все намира случай да каже: Кво стана с това момче, толкова се е променил.../към лошо, разбира се/...
Просто преди да се срещнем е бил момче за всичко, роб, бачкатор, без права и привилегии. После продължиха да го привикват да им слугува като паж, но полека-лека престанаха, защото аз дирекно си заявих, че не ми е приятно нон-стоп да хвърчи и да припада от преумора, щото видите ли, мама и тати, които са му съсипали нервите от малък, трябва да се огрижват, уважават и зачитат на всеки кръгъл час.....

# 72
  • София
Домашната работа не е обща. За мен. Домашната работа се върши или с удоволствие, или от домашна помощница. Ако не може да си подсигури такава - на себе си и на жена си, не става за женене. Т'ва е.

# 73
  • София
Ааа. Ок. Не съм разбрала, че всички, които не могат да си позволят домашна прислужница не трябва да се женят. Извинявам се.  Grinning

# 74
И к'во, ако не готви, не чисти, не пазарува и не може да ушие сватбената рокля на момата по кройка от Бурда, значи е инфантил, тъй ли?
ОК, приемам рекламации.
Моят го уча на мързел в битов план и на амбиции в образованието, кариерата и правенето на пари. Т'ва е. На която не й харесва, пак заявявам - вземам си го обратно. Mr. Green
Ами....от опит донякъде ,и от наблюдения върху други,мързелът си е мързел във всяко отношение.
Аз поне досега не съм срещала инициативен човек в една област ,а пък тотален мързел в друга.
Не казвам ,че трябва да е на 6 навсякъде,нормално е да няма време за всичко или желание, но мързел....?   newsm78

Интересно,ако твоят мъж има някаква амбиция ,гради кариера,ама в къщи е "Виж,мило,адски ме мързи....искам само да наместя морен задник на дивана и не ме закачай за нищо!"  ,хич ли няма да се замислиш да го върнеш  на майка му да му бърше задника,образно казано?   Laughing

Щото аз такъв плужек  на дивана ...трудно бих изтърпяла.Колкото и амбициран в работата да е...

Общи условия

Активация на акаунт