Мамино синче

• 24 622
  • 319
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Домашната работа не е обща. За мен. Домашната работа се върши или с удоволствие, или от домашна помощница. Ако не може да си подсигури такава - на себе си и на жена си, не става за женене. Т'ва е.

Това е майтап...надявам се....

Ломбардо, ти как си с домашните ангажименти бре пич? Имаш ли пари за дом. прислужница, или си нищожество, което се гърчи да си прави сам ядене понякога... Mr. Green

# 76
Добре де, да не би всичко това да се корени в някакво несъзнавано желание за инцест при мъжките майки Thinking? То е ревност, то е чудо, оглежда те като съперница (във всеки един смисъл на думата). Лично моята свекърва ме съблича с поглед (не преувеличавам)
Шанталче, това е толкова дълбока мисъл, че направо ми иде да ти хвърля спасителен пояс. Но ти сигурно си плуваш гола и все някой мамин сладък ще довтаса да те спаси, та няма да те мисля.
Подигравайте ми се вие, ще са образовам аз по въпроса и ще видите  Laughing Следобяд ще прчета за Едиповият комплекс  и влизам в темата bowuu

# 77
  • София
Домашната работа не е обща. За мен. Домашната работа се върши или с удоволствие, или от домашна помощница. Ако не може да си подсигури такава - на себе си и на жена си, не става за женене. Т'ва е.

Мисля, че не.  Grinning

# 78
  • София

Мисля, че не.  Grinning
Невъзможно...
С моите снахи вероятно ще се караме за синовете ми и всяка ще вика зЕми го ти Laughing

# 79
  • София
И к'во, ако не готви, не чисти, не пазарува и не може да ушие сватбената рокля на момата по кройка от Бурда, значи е инфантил, тъй ли?
ОК, приемам рекламации.
Моят го уча на мързел в битов план и на амбиции в образованието, кариерата и правенето на пари. Т'ва е. На която не й харесва, пак заявявам - вземам си го обратно. Mr. Green
Инфантилите не искат да мислят сами и да поемат отговорност. Битовизмите какво общо имат?
Мързела е ценност, защото ни е изкарал от пещерите. Ако бяхме трудолюбиви и обичахме трудното още щяхме да си тичаме след вечерята.

Извратеняшко е, как да не е, но тук е заложен един фалос и въпросът е чий ще бъде той. Mr. Green А онази, която го спечели ще може да го управлява и посредством него да се реализира в живота като мъж. Найс, а?

Добре де, да не би всичко това да се корени в някакво несъзнавано желание за инцест при мъжките майки Thinking?
Чак в дълбините на психонализата на майките не бих се хвърляла. Причини бол, а при някои по повече от една. А и големите разриви се получават, когато и съпругата, и свекървата, и сина са еднакво зле. В останалите случаи нещата си вървят нормално като за роднински отношения.

# 80
Моя за сега е супер мамин. Ще видим до кога.Очертавам се от злите свекърви.  Mr. Green

# 81
Моите виждания по въпроса са малко крайни. Смятам, че децата /независимо синове или дъщери/ са "на мама" до определена възраст и докато те самите не създадат свое семейство /или сериозна връзка/. След това мама вече няма какво да се меси и да си пъха нослето тук и там. И да, тя вече не е "центъра на света" и е редно да мине на втори план. Помощ, рамо, съвет - само при поискване.
Дали дъщерята или синът ще звъни ежечасно или ще тича за всичко при мама - няма значение. За партньора е досадно.  И категорично не приемам да зарежеш жена си и децата си, за да посетиш мама или да заявиш на партньора си, че за теб тя е най-важна. Като е така - стой си при нея.

# 82
Има ли израз за девойките със същата натовареност и признат от всички? Няма. Защо ли?

# 83
  • София
Изобщо не се шегувам Mr. Green
За всички усъмнили се. Grinning

Да, моят мъж не пипва нищо вкъщи. Абсолютен факт. И заявявам категорично, че по никакъв начин не бих сменила тоя формат с такъв, при който мъжът ми ми помага, защото това би означавало и аз самата да правя нещо Joy

Всъщност, готвя - да. Но аз обичам да готвя. И ако синът ми пожелае да готви някога нещо на себе си или жена си - много добре. Засега не проявява интерес. Някога много искаше да чисти, но определено бързо му мина. И си оправя стаята от време на време - с възпитателна цел, не защото се налага.

Но затова пък има железни правила в други области.

И - да - определено мисля, че като се пристъпва към брак, мъжете трябва да са достатъчно организирани в личен план, че да могат да си позволят липса на битови драми от типа - аз измих чиниите вчера, днес си ти - или развод!!!

# 84
  • София
Има ли израз за девойките със същата натовареност и признат от всички? Няма. Защо ли?

Ми защото социумът е приел, че за една жена е нормално да е глезанка, а за мъж не.

# 85
А и големите разриви се получават, когато и съпругата, и свекървата, и сина са еднакво зле.

Велика мисъл.
  Това е съвършено вярно. Който се съмнява - да почете малко в темата за свекървите.

# 86
  • София

Да, моят мъж не пипва нищо вкъщи. Абсолютен факт. И заявявам категорично, че по никакъв начин не бих сменила тоя формат с такъв, при който мъжът ми ми помага, защото това би означавало и аз самата да правя нещо Joy

...мъжете трябва да са достатъчно организирани в личен план, че да могат да си позволят липса на битови драми от типа - аз измих чиниите вчера, днес си ти - или развод!!!

Тези два цитата ме успокоиха.....

# 87
Израз няма, но има достатъчно примери за "активни" женски майки. Лично аз имам близка, която все още е до полата на мама, защото същата тази мама се постара да съсипе и двата и брака. Тъжна картинка.
Но темата е за мамините синчета...

# 88
  • София
Израз няма, но има достатъчно примери за "активни" женски майки. Лично аз имам близка, която все още е до полата на мама, защото същата тази мама се постара да съсипе и двата и брака. Тъжна картинка.
Но темата е за мамините синчета...
Бабилия, подписвам се и под двата ти поста. Като имаш много "патерици" забравяш, че имаш и свои крака.  Peace

# 89
  • На морето!
Моя за сега е супер мамин. Ще видим до кога.Очертавам се от злите свекърви.  Mr. Green
И аз така.

Общи условия

Активация на акаунт