Мамино синче

• 24 636
  • 319
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Изобщо не се шегувам Mr. Green
За всички усъмнили се. Grinning

Аз само питах битовизмите какво общо имат със зрелостта на хората. За останалото не ми е хрумвало, че се шегуваш. Почти не познавам хора, които биха се занимавали с черна домакинска работа, ако не им се налага. да извъртят кулинарен шедьовър, може би, но на повтарящите се до безкрай действия по почистване и тн, наистина, не познавам любители.

# 91
.
Къде според вас е границата?
Защото, аз, както не веднъж съм споменавал, уважавам и обичам много родителите си и никога не бих направил нещо, което да разочарова или нарани собствената ми майка. Още повеече, сега е възраст, в която може да разчита предимно на мен. Някак си нещата неусетно се завъртат и както тя ме е гледала и обгрижвала, сега е мой ред да сторя същото.
Как ги виждата вие нещата?

Темата пак се обърна на битовизми, само на мен ли такова признание ми се вижда прекалено обременяващо, независимо дали става дума за майка или друг човек?
За мен е нормално интересите дори и при най-близките хора понякога да се раминават и тогава наистина е важно с кого предпочиташ да живееш и кого да "загърбиш" в някакъв аспект.

# 92
.
Къде според вас е границата?
Защото, аз, както не веднъж съм споменавал, уважавам и обичам много родителите си и никога не бих направил нещо, което да разочарова или нарани собствената ми майка. Още повеече, сега е възраст, в която може да разчита предимно на мен. Някак си нещата неусетно се завъртат и както тя ме е гледала и обгрижвала, сега е мой ред да сторя същото.
Как ги виждата вие нещата?

Темата пак се обърна на битовизми, само на мен ли такова признание ми се вижда прекалено обременяващо, независимо дали става дума за майка или друг човек?
За мен е нормално интересите дори и при най-близките хора понякога да се раминават и тогава наистина е важно с кого предпочиташ да живееш и кого да "загърбиш" в някакъв аспект.
Не само на теб. Като се тръгне в посока - аз не бих направил нищо, което ще нарани мама, продължаваш по  инерция само в коловоз, който се харесва на нея.  И тук е основният проблем според мен. Бъркате уважението и синовната обич с подчинението и непоемането на юздите в собствения си живот. За ник`ви чинии не иде реч, за никви метли и прочие салтанати. Една жена като реши да вземе Вас, като мъж, определено не е взела майка Ви за съпруг.  Mr. Green

П.П. Мъжко момиче, Парци и Бабилия, мъжко момиче. Само дето носи другия смисъл. Това е общоприетото.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:32 от luna

# 93
 Е да, но пък жената взема съпруга, както и обратното,  заедно с отговорностите му. И живота по принцип е доста обременяващ... понеже и нашите родители остаряват аз си давам сметка, че наистина нещата се обръщат и както те са се грижили за нас, сега на нас ще ни отнема време грижата по тях -  не би трябвало това да е нещо ограбващо за партньора, а и да е, няма как.

# 94
Iris04 , има разлика.За който може да я прави...   Simple Smile
Пример:Преди две седмици свекърва ми падна и си счупи много лошо ръката.
Операция,лечение...налагаше се всяка сутрин съпруга ми да ходи до болницата,а брат му-всяка вечер.
Но тя сега е по-добре...не е нужно постоянно някой да седи до нея.
Брат му замина с жена си до Германия на някаква планирана екскурзия...
А мъжът ми я вижда всеки ден ,сега,защото работи наблизо...
Но когато са добре здравословно със свекъра ,се случва да не се чуят или видят по една-две седмици.
а не са хич млади ,на 83 и 73 години са ...

# 95
Аз не казвам, че не е нужна грижа, а за стремежа на всяка цена да не разочароваме някой.

# 96
  • Бургас
Родителите винаги ще са важни за един човек доколкото той е това, което е, благодарение на тях. Ако не са направили нищо за него, ако имат примерно три деца, а на практика - едно (историята познава родители, които пренебрегват едното дете/деца за сметка другото/другите), не могат да очакват искрена обич и подкрепа от пренебрегнатото и необгрижено навреме дете.
Авторът на темата обича и цени майка си - нещо много хубаво. Ако е успял в живота, бори се и има цели, заради които полага усилия - чудесно. Но ако към обичта към мама се прибави една леност и разчитане на нейната помощ - финансова, домакинска и пр... тогава си е чиста проба мамино синче. Ако също нейното мнение натежава повече от неговото по важни въпроси - също е мамино синче.
Аз не бих се разсърдила, ако мъжът ми отиде при майка си за уикенда - и да няма нужда жената, а просто иска да го види, разбира се, че ще отиде - майка му е. Също не бих се зарадвала и на категоризации "Жена ми е най-важна", "Майка ми е най-важна". Майката и синът негласно трябва да знаят какви са им приоритетите, няма нужда от публично унижение на майката, за да покажем на съпругата колко е важна за нас. Но ако майката се меси в живота на младото семейство, дава наставления, държи да стане така, както тя е поискала и синът козирува... жалко за жена му и за него самия.
Klemy, харесах те за свекърва на дъщеря си. Обещавам да съм добра тъща, дай го насам това хубаво и добре възпитано момче!  Laughing  Hug

# 97
  • София
Yulichka , нямаш грижи.  Hug
За дъщерята търся същите критерии, ако някой отглежда подобно момче, което е съгласно да търпи една инатлива (и красива) госпожица, можем да си стиснем ръцете.  Mr. Green

# 98
   Ами де да знам... аз по принцип съм много привързана към родителите си и много бих страдала, ако ги разочаровам на дърти години с незачитане или лошо отношение... дори и това да отнема от времето ми за семейството.
    Така че съм толерантна и към близостта на мъжа ми с майка му - вижда ми се съвсем естествено. Нито аз мога да му заменя майка му, нито тя - мен, ако ме разбирате Joy Joy

# 99
Аз не казвам, че не е нужна грижа, а за стремежа на всяка цена да не разочароваме някой.

и с това се оттеглям от писането, много надълбоко сте се хвърлили  Laughing

Имал съм предвид, че не ми се иска някога умишлено да я накарам да се чувства зле - нормално е - човек се стреми да се държи така с всеки, когото обича. Което не означава, че не се случва, уви.
вие тука изкарахте любовта към майката като нещо ненормално, язък че сте мами?

Що се отнася до битката майка/съпруга, е извинявайте, ама това е толкова тъпо, колкото и дРътите лелки, които се надвестват над малкото ви детенце и съвсем сериозно питат:
- а ти кого обичаш повече, мама или тати  ooooh! ooooh!

Разбира се, че любовта е съвсем различен тип и обичайки и уважавайки едната, нямам проблем да обичам и уважавам и другат, по различен начин, разбира се. Но не са взаимнозаменяеми, че да си избирам...идиотско е.

Долу-горе долових какви са настроенията, ясно ми е, че с радост някои дами ще ме изкарат мамино детенце, но не ми пука. Не съм пуснал тема да се четкам или да получавам оценики за себе си от непознати Wink
Радвам се искрено, че преобладават адекватните мнения Simple Smile

# 100
Я една сверка на понятията... Laughing
Двуетажна къща.На първия етаж свекърите,на втория-младото семейство.
Младия съпруг всяка вечер ,на връщане от работа ,задължително минава през дома на първия етаж ,да каже "здрасти" на мама и тати.

Това ,според вас ,прекалено ли е или нормално?
Има ли право младата съпруга да се сърди ,че мъжът не се прибира първо при нея?

# 101
дребнаво е, според мен, какво значение има, в края на краищата?!
 Shocked

# 102
  • София
Виж, ако свекърите бяха на втория етаж, а мен ме подминава като крайпътен знак, тогава вече може и да му държа сметка  Wink Но така написано, няма лошо да поздрави в движение.

# 103
  • София
Младия съпруг всяка вечер ,на връщане от работа ,задължително минава през дома на първия етаж ,да каже "здрасти" на мама и тати.
Това ,според вас ,прекалено ли е или нормално?
Има ли право младата съпруга да се сърди ,че мъжът не се прибира първо при нея?
Всеки има право да се измъчва по повод и без повод. А като участваш в състезание винаги има опция да го загубиш. Mr. Green
Решението го виждам в това младото семейство да се премести на първия етаж и така брака им няма да бъде поставян на излишни изпитания. Laughing

ПП На младата съпруга ще и далеч по- неприятно, ако мъжът и се прибира първо при нея, но после отива да спи при родителите си.  Joy hahaha

# 104
  • Бургас
Да, и за мен е дребнаво. Минаване за 5 минутки да види как са най-вероятно възрастните вече родители и прибиране у дома. Какво му е толкова ненормалното? Нали след това се прибира при жена си и децата си?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт