Мамино синче

• 24 644
  • 319
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Е нали са на първия етаж? Нормално е от там първо да мине. Виж, ако бяха на втория и пак първо от там минаваше, щеше да е странно.  Mr. Green

# 106
Отиде коня у ряката.  Joy
Нали за мамини синчета беше темата.

# 107
Я една сверка на понятията... Laughing
Двуетажна къща.На първия етаж свекърите,на втория-младото семейство.
Младия съпруг всяка вечер ,на връщане от работа ,задължително минава през дома на първия етаж ,да каже "здрасти" на мама и тати.

Това ,според вас ,прекалено ли е или нормално?
Има ли право младата съпруга да се сърди ,че мъжът не се прибира първо при нея?

Съвсем нормално е - по удобно е, минава през тях и си отива в къщи. Няма значение кой на кой етаж е. Ако съпругата се сърди, само защото не е поздравена първа - малко е овца, която си създава проблеми от нищо.

# 108
  • София, център
Виж, ако свекърите бяха на втория етаж, а мен ме подминава като крайпътен знак, тогава вече може и да му държа сметка  Wink Но така написано, няма лошо да поздрави в движение.

И на мен тъй ми се чини!
Поставям се на мястото на съпруга. Живеем с нашите, те под нас, и аз ги подминавам. Абсурд!

# 109
Зададох въпроса,защото мнението ми е противоречиво...
Една позната точно от това се дразнеше, като се ожениха .
Аз никога не съм живяла така със свекърите,така че нямам идея как се чувства съпругата в това положение.
От ,друга страна ,мислила съм и аз като Nansen,ако това бяха моите родители,и на мен би ми било странно да се прибирам ,без да им кажа поне здрасти....

# 110
  • Бургас
Да, ако всеки преди да отсъди се постави на мястото на другия, може би споровете и дразгите биха намалели наполовина.  Wink Но дали винаги го правим или е по-лесно просто да раздадем присъдите както на нас ни е най-удобно...

# 111
  • София
Ако е само "здрасти" само - няма проблем. Но ако мама реши да го почерпи набързо, а жена му го чака горе с децата за вечеря, вече става малко по-различно.

# 112
По повод първия пост на автора - да, аз също мисля така. Не искам синът ми един ден да ме противопоставя с жена си, не искам да им създавам проблеми, но няма да приема да ме пренебрегва заради нея. Къде е границата - не зная, тънка е, определено.

# 113
Младия съпруг всяка вечер ,на връщане от работа ,задължително минава през дома на първия етаж ,да каже "здрасти" на мама и тати.

Има ли право младата съпруга да се сърди ,че мъжът не се прибира първо при нея?

Не мога да си представя мъжът ми в ролята на младия съпруг Mr. Green

# 114
  • Бургас
Ако се е дразнила само от това..определено е глупост.Но подозирам,че това "поздравяване" не е било само за 5 мин. и не е било само поздравяване,та да се драни жената.Ако всяка вечер отива при родителите си,говорят си,хапва,пийва,а жена му всяка вечер го чака я за вечеря,я,защото е уморена и иска малко помощ за децата,то тогава и половин час да се бави ще се изнерви,особено ако е всяка вечер.. Crazy Виж,ако е само за един поздрав,едно питане как си,що си е напълно нормално Peace.Но ако всяка вечер остава по половин-един и повече часове при техните нормално е да се изнерви.Така,че много зависи какви са били обстоятелствата Peace. Сега по темата - за мен мамино синче е това,което за всичко се допитва първо до майка си,нейните желание и мнения са на първо място винаги,счита,че тя винаги е права,счита,че съпругата му не е по важна от майка му и е на второ място,приема всички критики отправени от майка му към жена му на пълно доверие,позволява вмешателство на майка си в новото си семейство по отношение на жената и децата,майка му се налага на снахата и синът приема това нормално,винаги сравнява майка си и съпругата си,готов е да се откаже от семейството си,заради майка си,не може да реши нищо,без първо да се е допитал до мама.
Не е мамино синче,мъж,който се е интересува от майка си,който се чува често с нея,който понякога приема или иска съвети от нея,който я уважа и не я поставя на второ място.

# 115
за мен мамино синче е това,което за всичко се допитва първо до майка си,нейните желание и мнения са на първо място винаги,счита,че тя винаги е права,счита,че съпругата му не е по важна от майка му и е на второ място,приема всички критики отправени от майка му към жена му на пълно доверие,позволява вмешателство на майка си в новото си семейство по отношение на жената и децата,майка му се налага на снахата и синът приема това нормално,винаги сравнява майка си и съпругата си,готов е да се откаже от семейството си,заради майка си,не може да реши нищо,без първо да се е допитал до мама.

Това не е мамино синче а някакъв психопат, бе... Joy

# 116
 Joy
Да ви кажа, чисто егоистично - не ми се иска и надали ще мога лесно да приема, че вече не съм на първо място, след като синът ми се ожени. ОБАЧЕ силно се надявам да харесвам неговата половинка  Joy

# 117
  • Насред хаоса
за мен мамино синче е това,което за всичко се допитва първо до майка си,нейните желание и мнения са на първо място винаги,счита,че тя винаги е права,счита,че съпругата му не е по важна от майка му и е на второ място,приема всички критики отправени от майка му към жена му на пълно доверие,позволява вмешателство на майка си в новото си семейство по отношение на жената и децата,майка му се налага на снахата и синът приема това нормално,винаги сравнява майка си и съпругата си,готов е да се откаже от семейството си,заради майка си,не може да реши нищо,без първо да се е допитал до мама.

Това не е мамино синче а някакъв психопат, бе... Joy
Разгеле, тъкмо търсех диагноза за мъжа, пардон, маминото синче, женено за братовчедка ми. Ще му го кажа в скоро време.  Twisted Evil

# 118
Joy
Да ви кажа, чисто егоистично - не ми се иска и надали ще мога лесно да приема, че вече не съм на първо място, след като синът ми се ожени. ОБАЧЕ силно се надявам да харесвам неговата половинка  Joy
Един съвет от мен. За да те хареса по-безболезнено снахата....  Mr. Green Не спори с нея!   Wink

# 119
  • загубено
Има ли право младата съпруга да се сърди ,че мъжът не се прибира първо при нея

Мъж които се е оженил и живее още с мама под един покрив,
си е един вид мамино синче.
Различни етажи,различни входове,бла-бла....

Има разлика между мамино синче и мъж
уважаващ родителите си Peace

Общи условия

Активация на акаунт