Мамино синче

• 24 554
  • 319
  •   1
Отговори
# 15
Сетих се как в "Секса и града" една маминка обзаведе жилището, носеше закуска на синчето в леглото, а той реши да се разболее,но не и да проведе така нужния разяснителен разговор за ролята на мама в новото семейство.

Тоя сериал ви проми мозъците  Laughing

@ muneca de porcelana - чудесна дефиниция   bouquet

# 16
   И двамата с мъжа ми сме доста привързани скъм семействата си и сме в постоянни тесни контакти с тях. Не ми се зловиди да отделя време на майка си, напротив - задължително е, тъй като жената е вече на възраст и макар и съвсем активна си има нужда от помощ.
   Естествено, че като си е създал семейство човек не значи, че родителите му остават  на заден план, за всички трябва да има време.
   И да, ако на мама трябва да се занесат лекарства - придружаването на "милото" на спа ще трябва да поизчака.

# 17
Сериал, сериал, но аз мога да се сетя за поне две реални такива мами.

# 18
  • София
Аз нямам свекърва, почина малко след раждането на сина ни, но по принцип съм на мнението - Кой на каквото си е постлал.
Ако родителят - съответно майката - е човек, достоен за уважение - да, аз лично ще ходя да я водя на кафе в парка. Пък било то свекърва.
Ако същата е човек, който нищо не е направил за мъжа ми, освен да го роди - то моите уважения, но нищо няма да получи - ни уважение, ни грижа.

# 19
За мен е много тъпо да спираш мъжа си да се вижда със семейството си и по-специално с майка си . Аз лично не бих го направила ,а и в моя случай  половинката е единствено дете и каквото и да стане естествено ,че ще се обърнат към него за помощ.Той обаче е привързан повече към баща си, а не към майка си, защото това , че син на заможния си татко много му е помагало в живота.Сега някой да даде определение за татино синче , за да видя как се вписва в него милото. Laughing

# 20
  • Пловдив
Никой не престава да бъде нечий син (или дъщеря), но вече има друго семейство. И поне според мен, новото му семейство би трябвало да е на първо място. Т.е. всички важни решения се обсъждат и взимат в новото семейство, а не в старото.  Peace
Не говорим за неуважение, за съвсем друго нещо.

bouquet Така мисля и аз.
А в Библията се казва "И ще остави човек майка си и баща си....", и ще се прилепи към жена си...

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
Много съм доволна от отношенията на мъжО ми и майка му... Виждат се 2-3 пъти годишно. И никой не досажда на другия  Mr. Green
Но няма да изпадна в същото доволство, ако един ден моят малък син ме зареже заради фуста.  Twisted Evil
Та ей ми го порока/греха. Туй то, казах си го  Simple Smile Значи става половин грях.
Сега сериозно. Аз съм твърдо за синовен дълг и обич, но с чувство на такт.

# 22
  • София, център
Абе де за знам.
Трябва да се спазват границите на добрия тон, иначе всичко се тълкува превратно. За един едно е добро, за друг същото нещо е лошо. Зависи от гледната точка. Та в този смисъл, колкото по-малко намеси, толкова по-добре.
Примерно моята свекърва се дразни, ако я пропуснем с посещение събота и неделя, но посещенията ги определя синът й. Иначе, й се притичва на помощ, когато се налага. Преди време си беше счупила крака, ами естествено, че той ще остане при нея, докато се стабилизира, та тя първите дни и до тоалетна не можеше да отиде без чужда помощ.
Иначе опитите й за вмешателство (няма как да се мине без тях никъде, ако ще и в някое кралско семейство, ако ще и на последния мангасар) синът й успешно ги прерязва из корен. За сега  Twisted Evil Но тя е сама жена, вдовица, и гледа да слуша. Виж, ако бяха двама, контрола е много по-труден, защото обикновено стават отбор.

# 23
Но няма да изпадна в същото доволство, ако един ден моят малък син ме зареже заради фуста.  Twisted Evil
Ха, дойдохме си на думата Simple Smile
Да ви видя като вашите синове се прилепят основно към жена си. Няма никак да е приятно, убеден съм. Ще има да си препрочитате библията на спокойствие....  Simple Smile

# 24
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син  Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.
Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена. Слава Богу, тя не никога не ми се е бъркала във връзките и за лични решения винаги е адски деликатна, но това не означава, че има нещо, което да не мога да обсъдя с нея.
Как ги виждата вие нещата?

Заради факта, че все още разчиташ на съветите на мама и имаш нужда да обсъждаш с нея те виждам като мамино синче Peace

# 25
  • Варна
Ако имаме проблем, двамата с мъжа ми сме тези, които ще го решаваме. Съвет от родител (мой или негов) ще поискаме, ако и двамата сме решили, че той би ни дал ценно мнение. И двамата сме близки с родителите си, уважаваме ги
За съжаление, познавам мъж, който дължи всичко на родителите си - материално положение, образование, възпитание, работа, а ги презира. От комплекс сигурно. Ужасно неприятно впечатление оставя в мен. Така както отсвири родителите си, така отсвири и децата си.

# 26
Доста често се вслушвам и в съветите й - не съм сгрешил досега. Естествено, винаги аз я питам, не е като тя да ми се бърка...и в един момент се замислих, сигурна в очите на много жени и аз съм мамин син  Laughing А всъщност не е никак така - аз го наричам уважение и любов.
Не я слушам сляпо, нямам нужда да се вкопча в полата й, нито да изисквам от нея, но и не мога да я пренебрегна, заради някоя жена. Слава Богу, тя не никога не ми се е бъркала във връзките и за лични решения винаги е адски деликатна, но това не означава, че има нещо, което да не мога да обсъдя с нея.

Заради факта, че все още разчиташ на съветите на мама и имаш нужда да обсъждаш с нея те виждам като мамино синче Peace

Joy Joy Joy
Ето, първата типична женска се престави, добре дошла.
Как да ти обясня, че едно нещо съм разбрал (самичък при това!) :
Светът не започва от нас! Не вреди да се допиташ до някой по-мъдър, особено, ако той те обича и няма никога съзнателно да ти навреди.

Но, какво да ти кажа повече... няма смисъл. Отивам да гушна мама и да си поплача -ах, мамин златен аз   CryJoy Joy

# 27

Joy Joy Joy
Ето, първата типична женска се престави, добре дошла.
Как да ти обясня, че едно нещо съм разбрал (самичък при това!) :
Светът не започва от нас! Не вреди да се допиташ до някой по-мъдър, особено, ако той те обича и няма никога съзнателно да ти навреди.

Но, какво да ти кажа повече... няма смисъл. Отивам да гушна мама и да си поплача -ах, мамин златен аз   CryJoy Joy

Съвсем миролюбиво си казах мнението, както сам поиска от нас и ти се обърна към мен като "женска", евала  Whistling

Къде ще си поплачеш не ме интересува... Peace

# 28
а каква си, мъжка?  Outta Joint ooooh! Thinking

# 29
  • София
Нещата имат просто обяснение, поне за мен. В патриархално общество като нашето да си мъж е ценност, а да не си недостатък. По тази причина много жени се опитват да компенсират недостатъка на пола си с придобиването на мъж. Най- трайното придобиване на мъж е раждането му, а на второ място взимането му за съпруг. Затова схемата снаха- свекърва често е много драматична. Най- драматична, когато и снахата и свекървата имат проблем с пола си и искат въпросният мъж само за себе си. Конкуренцията, логично погледнато е безумна, защото нито съпругата може да роди мъжа си, нито майката може да се ожени за него, но...

Иначе познавам инфантили и от двата пола, но това май е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт