Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 164 034
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Да побутна темата-търся място край Варна за пролетната ваканция на децата-началото на април. Иска ми се да има голяма поляна и да си готвим сами. не намерих много мнения за къщите за гости в този район ..............помагайте

# 211
  • Варна
Ходили сме тук и ни допадна. Близо е сравнително до Варна.
Скрит текст:

# 212
  • Варна
http://pochivka.bg/o-1561-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D0%BD_% … D0%B0%D1%82%D0%B0

Семеен хотел Гюрлата , с. Арковна

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 11:33 от peterky2002

# 213
missNoir, много ти благодаря за предложението за Булгара Еко! Много съм доволна от преживяното там. Собствениците се бяха постарали доста за да накарат гостите си да се чувстват страхотно. Нещо различно от всички останали места на които съм ходила - като се започне от отношението на собствениците, като се премине през храната и се стигне до най-малки подробности (като пречистената вода със специални филтри, което я омекотява; приборите за хранене; масите, столовете, покривките; тематичната украса).

Стаите и самата вила са подредени с много вкус. В самата стая ни очакваше комплимент от собствениците - шампанско с подаръче плюшена играчка + декоративно сърце. На цветна хартия свита на руло - описание на програмата, която ни очаква през уикенда.
На разположение са сауна и парна баня.. римска или не съм сигурна, тъй като аз не ги ползвах. Но повечето гости се възползваха с бутилката шампанско и има стаичка където да си побъбрят.. като руските бани Wink
Вечерта имаше официална вечеря - дисководещ, томбола, която се водеше от собственичката с подарък за всеки и всеки от гостите трябваше да пожелае нещо на останалите. Накараха ни да се почустваме всички там като приятели и едно цяло. После собствениците ни посвириха и попяха - по професия той е пианист, а тя е певица. Менюто беше точно по мой вкус, музиката също! По-късно вечерта всички се разтанцувахме.  Laughing
На другата сутрин имаше закуска на блок маса, следваше разходка с човек от селото, който е бил преподавател и е една ходеща сладкодумна енциклопедия по българска история. Там има доста възможности за пешеходен туризъм, но тъй като беше ветровито и отидохме само до Мадарския конник.
Следобед собствениците ни бяха приготвили винен брънч - греяно вино с орехи и сушени плодове, месни мезета, сладки и соленки. Собственика ни посвири на пияно...
Вечерта имаше подготвено меню за вечеря и отново дисководещ. Относно храната - хората се стараят до колкото е възможно да е домашна - в градината си отглеждат билки и подправки, месните мезета на брънча също, опитахме от домашната им ракия...
Разбира се, че не всичко беше идеално, като се има предвид, че някои стаи са доста малки и ние попаднахме в точно такава, но тя жената каза, че просто сме били последните които сме резервирали стая. Друг недостатък за мен беше, че закуската на блок масата беше доста оскъдна от към разнообразие.
Но всичко това не можеше да повлияе на цялостното прекрасно впечатление, което оставя това местенце - различно по дух, подредба и отношение от всички останали места, на които съм била!

Нямаше топла вода, порциите бяха много малки, цените изключително високи са селски туризъм! Разочаровани сме като цяло! Всички стаи са много малки! Еее целта е повече хора повече пари, а не комфорт за гостите!

# 214
  • Варна
Виждам, че си се постарала да откриеш всички възможни теми,
в които да се оплачеш от Вила Булгара Еко,
и много добре си се справила за току-що регистрирала се,
което логично поставя под съмнение истиността на твърденията ти.

Мога да коментирам само цените. Да, малко по-скъпо е,
но с 1-2 лева, в сравнение с цените във Варна.
Не знам ти къде се храниш.

# 215
За Булгара Еко:
И аз не вярвам особено на потребители, специално регистрирали се, за да оплюят някой/нещо. Но с две неща не мога да не се съглася - стаите са изключително малки и наистина е доста скъпо. Ястията с пилешко месо бяха около 17-20 лв. Аз опитах агнешко с някакви картофи - 30 лв.
И въпреки това за мен мястото е изключително приятно, направено с много вкус и старание. Храната е вкусна и поднесена красиво. Отношението на собственичка и целия персонал - супер мило  Peace

# 216
На мен са ми по-съмнителни тези с новите профили и положителни коментари, тогава има ясна причина - реклама, обаче негативен коментар на прясно регистрирал се, който се оплаква от нещо, според мен, е достатъчно действителен - колко пъти ви се е случвало нещо гадно и сте искали да го споделите с повече хора, за да знаят и да не пострадат и те, а в бг-мама определено аудиторията е голяма.
Следя темата, макар и да не пиша в нея и честно казано, всеки коментар ми е интересен и важен.

# 217
На мен са ми по-съмнителни тези с новите профили и положителни коментари, тогава има ясна причина - реклама, обаче негативен коментар на прясно регистрирал се, който се оплаква от нещо, според мен, е достатъчно действителен - колко пъти ви се е случвало нещо гадно и сте искали да го споделите с повече хора, за да знаят и да не пострадат и те, а в бг-мама определено аудиторията е голяма.
Следя темата, макар и да не пиша в нея и честно казано, всеки коментар ми е интересен и важен.
Ако е от конкуренцията ще иска повечко клиенти да се откажат от вилата, така че и прекалените само лоши коментари също може да са съмнителни. А по отношение на коментара за високите цени, ами има ги в сайтът им, като тръгваш на някъде проверяваш какви са и като не те устройва не отиваш там.

# 218
Не съм доволна  Вила Булгара еко. Цените са много високи, стаите са много малки, няма топла вода, порциите в ресторанта са много малки за високите цени! Няма да повторя! На всичко отгоре беше и студено!

# 219
Да, наистина правя коментар защото цените са много високи за селски туризъм! За топла вода, наистина нямаше. И нека хора, които нямат достатъчно възможности да преценят това място за тях ли е? В никакъв случай не съм някакъва хейтърка, а искам да предам действително как стоят нещата! Моите уважения, това е моето мнение!

# 220
Да, наистина правя коментар защото цените са много високи за селски туризъм! За топла вода, наистина нямаше. И нека хора, които нямат достатъчно възможности да преценят това място за тях ли е? В никакъв случай не съм някакъва хейтърка, а искам да предам действително как стоят нещата! Моите уважения, това е моето мнение!
Нещо сте се объркали сериозно. За какъв селски туризъм пишете?! Тази вила не предлага този тип услуга. Това е бутиков семеен хотел със СПА, руум сървиз,  ресторантско хранене и т.н. В Букинг оценките доста високи.

# 221
Здравейте, може ли да ми препоръчате място около Шумен? Имаме ангажимент събота и искаме да го съчетаем с приятен уикенд.. нещо като малка вила или бунгала сред природата.

# 222
  • Варна
Бунгала има горе на платото зад паметника (май и някаква хижа също), но съм ходила преди много години и не мога да кажа нищо по-конкретно

# 223
Благодаря, то мина събитието. Отказахме се да нощуваме в Шумен.

# 224
Все още ли няма публичен транспорт до Побитите Камъни?  Confused А евентуално ако се отиде до Повеляново с влак или автобус, оттам няма ли някакъв превоз до камъните? Някой да знае еднодневни екскурзийки от Варна до камъните, които вървят всеки ден? В интернет намирам само на определени дати а и плюс друга дестинация. Много тъпо,че затварят в 19:30! Ние сме фотографи любители и искахме да хванем залеза поне.  Cry Cry Cry

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 17:39 от Cumbria

Общи условия

Активация на акаунт