Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе?

• 23 104
  • 274
  •   1
Отговори
# 15
Явно човекът до теб не е готов. ти дали си готова е друг въпрос. Е, има и такива, които  никога не са готови.

# 16
  • Бургас
За да има дете човек трябва да разполага с необходимите условия,но необходимите не означава перфектни или пък твърде много  Wink.Важно е да се обичате,разбирате,да има къде да живеете,дали на квартира ,дали собствено жилище,да имате доход,който да стига да покривате всичките си разходи и тези по детето,да имате желание да се грижите за дете.Това е.Естествено най-добре е да имате собствено жилище,високи доходи и т.н.,но това не е постижимо винаги. Страхотно е ако успееш,но ако не успееш не означава,че трябва да останеш без дете.Ако може да се справяте финансово и двамата имате желание да полагате грижи за детето ,значи всичко е ок Wink.Но ако приятелят ти не е готов,просто приеми,че няма да имате дете на този етап.Не става дума само за пари,човек трябва психически и емоционално да е готов за тази промяна в живота му.Млада си,изчакай щом той не е готов.Разбирам да беше на 30+ и той да не иска,но ти си само на 23..След2-3 години живот и здраве сигурно ще бъде готов,а и ти ще си по-готова. Hug Желая ти успех!

# 17
Авторката, струваш ми се ужасно повърхностна още. Не знам как се навиваш за дете на тази възраст и без да си завършила. После ще пишеш как никой не те иска на работа, защото нямаш опит, а си гледала детето. Да имаш дете е чудесно, но все пак помисли. Не може да гледаш дете и с 2 и с 200, не се заблуждавай.

Ние отлагаме, защото не сме готови, а сме на 27--не го чувствам аз. Всеки става готов по различно време. Аз ти казвам да седнеш и да помислиш по-добре върху нещата. На мнението на други от темата съм--искам да знам, че имам какво да му дам на това дете.

# 18
Самият факт, че питаш, подсказва, че не си готова. Това е решение, което се взима от двойката; мнението на странични хора не би трябвало да играе роля и изобщо да се нуждаете от него.

# 19
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ами, според мен, грешиш, че сте готови. Ти може и да си готова, но той очеизвадно не е готов. А това означава, че не сте  готови. Ще бъдете, когато и двамата  уеднаквите  позицията си по въпроса. Peace

# 20
Стандартно оправдание на един мъж, когато не е срещнал точната жена, с която
да се свърже за цял живот, защото едно дете свързва точно по този начин.
Преди време беше пълно с такива двойки пред очите ми.
Мъжът е с неточната жена, чувства това и твърди че не е готов за дете.
Две, три месеца след раздялата им следващата е вече бременна от него и твърди че изведнъж бил готов. Ами готов е човека, като е срещнал точната и бързо се решава, не му е нужно навиване.

Към темата, остави му време на приятеля си, 23 години е прекрасна възраст,
не си например на прагът на 30те където трябва да побързаш например. Живей си живота и изчакай да видиш какво ще ти се поднесе. Забременееш ли по погрешка има два изхода,
или младежа ще се зарадва на неочакваната новина, или няма да се зарадва,
но и в двата случая е нагъзен.

# 21
Аз мисля 4е щом си готова за това и мислиш за бебе 4есто..идва твоя момент.За всяка жена това е разли4на възраст,според мен не си малка. трябва оба4е да накараш половинката си да поиска и той.Аз това го направих с така наре4ената от мен бебешка терапия. Тоест говорих 4есто за бебенца, по магазините определено му ангажирах вниманието върху бебешки дрешки,по филмите му показвах разни слу4ки или му насо4вах вниманието към бебешките теми,4етях му разни статии за деца,бебенца,поколения и т.н. След кратко време той реши 4е май ни е време да си имаме още едно дете Laughing
Сега да отбележа 4е сме женени,имахме ве4е едно дете и моята цел беше второ!Живеем в 4ужбина и проблема с памперси,млека,дрешки е лесно уреден.Ти си направи сметка на финансовото ви положение,едно бебе иска своето!Но ако ти искаш да забременееш скоро, това е отговора на въпроса ти,тоест- не,не грешиш!Успех! Hug

# 22
И едно дете може да се гледа с 2 и с 200.
Вярно, циганките ги гледат с 2 на улицата, но това какъв стандарт е? И да не е 200, докарай го поне до 100-150. Време имаш бол.

# 23
Стига бе, Пепе, та той е на 26, за Бога, на 26!!! НАли ги гледам моите колеги на 25-26 около мене, та те още им се живее!
Едно е да е на 30 и отгоре, ма 26...много малко мъже са готови , за да са бащи на тая възраст. Забележете, казвам именно БАЩИ, а не съпрузи.
А и практиката около мене показва няколко двойки вече, оженили се в по-ранна възраст плюс деца, при които на мъжа изведнъж му се доживява и заявява, че се 'задушава".

(не че след раздялата после пак не драпа да се съберат, ма що да се стига дотам)

# 24

Като плеснете някоя такава дърбока мисъл... Да вземе да се раздели момичето с приятеля, па да срещне някой хахо, дето хич не му пука как се гледа дете , но много ще се радва на малко човече.

# 25
    А, браво, вкарайте и сега в главата мисълта, че мъжа и не държи на нея, щом не иска веднага бебе, и че не я чувства като точната жена...
  Какво ви навежда на такива дълбоко неверни мисли,  просто се чудя.
  И двамата са много млади. Не е завършила, нямат жилище, не са готови по никой начин. А и зора да имаш бебе, щото всички вече имат е инфантилен.
  Авторката, като му дойде времето и двамата ще разберете.

# 26
Според мен имаш още толкова неща да изживееш, а дете може и по-късно да си родите. Помисли си какво искаш да му дадеш и дали в момента можеш. Аз съм от меркантилните, които смятат, че макар любовта и грижата да са най-важни, образование, стабилност и дом с удобства също не са за пренебрегване.

Само дето,ако чакаш прекалено ,може да няма на кого да ги предложиш.

Странно...   Thinking    Четейки първия пост на авторката,и на мен ми мина точно тази мисъл...
Когато бяхме студенти с моя съпруг ,имаше две такива двойки около нас... в едната и двамата бяха студенти и мъжът все казваше ,че още им е рано,нека да завършели....пък след 4-5 месеца го срещаме с друга,сложил халката на пръста и "Ние сме бременни!"
В другата мъжът беше завършил,само жената още учеше.И той така...рано било,нека тя завърши ,че да можела да се отдаде на майчинството пълноценно....и след няколко месеца ,вече с друга ,пак студентка ,чакаха бебе.Явно за новата не беше важно да се отдаде на майчинството.

Не казвам ,че и при авторката е така...тя си знае отношенията им.
Просто оправданието на мъжа й "бебетата много ревяли" хич не звучи смислено.

# 27
  • София

Т'ва пък що за глупост беше?

# 28
Звучи сякаш искаш да имаш бебе, защото и тези около вас имат.Тоест идеята е да не се различаваш от околните.Това е глупава причина.

# 29
  • София
Питай родителите ви дали са готови за бебе, че като гледам, май те ще са основните спонсори...
Бебето не е само мерак, а ангажимент и отговорност.
Директно на питането - не, не сте готови, защото това решение се взема от двамата партньори.

Общи условия

Активация на акаунт