Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 189

• 32 933
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Според мен смърта на Джемил символизираше погребването на старата морална ценностна система.Затова и отделиха толкова много време и внимание на неговото погребение/за разлика от това на Феяз и Саадет/.Голяма значение има  какво искат да ни покажат от тук нататък.Може да решат да завършат с лош край и по този начин да кажат,че новите морални ценности не водят до нищо добро,че те рушат всичко по пътя си.А може да е с добър край и да ни казват,че начина на живот се променя затова и някой от ценностните системи също трябва да се променат./хич не ми се вярва/.Незнам дали се изразих ясно.Надявам се да сте newsm78 разбрали какво искам да кажа.

# 211
  • Варна
Честно казано, доста ме изненадаха отговорите на Серхан в последното интервю- откъде пък изскочи тая работа с астрологията, енергии, влияния...Нашето момче май се увлича и по религия- суфизъм, Мевляна...Това би обяснило странното му наглед сковано поведение, винаги сдържан, внимателен, сериозен, като се има предвид, че той от години е светски мъж и би трябвало да не се смущава от камери и присъствието на много хора, да се държи по- освободено, макар че във всичките му интервюта е сърдечен, мил и добронамерен, но някак дистанциран и предпазлив в отговорите...

# 212

Лека нощ, компания! До утре! smile3524
Немога да разбера какво толково им харесват турците на изкуствените цветя.Къщите им са пълни с такива и много често подаряват такива. ooooh!/Розичката в джобчето на Харун/
Лека нощ Вени.

# 213
  • Варна

Уау!  newsm03 smile3505 newsm09 newsm09 newsm09

Бре! #Shocked #Shocked #Shocked smile3517 Two Hearts

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 22:49 от danidorina

# 214
  • Варна

Немога да разбера какво толково им харесват турците на изкуствените цветя.Къщите им са пълни с такива и много често подаряват такива. ooooh!/Розичката в джобчето на Харун/
Лека нощ Вени.
Ами, то и аз харесвам изкуствени цветя amiiii- по- малко грижи, винаги все свежи и красиви и котката ми не може да ги яде! Laughing Сигурно и те затова! hahaha

# 215
Желая ви лека нощ smile3524 

# 216
Привет и от мен.
От по- внимателен преглед на последната серия не ми стана ясно:
1. Клюкарките в началото какво обсъждаха? Брак на Еда и Харун ли, виждайки халките им?
2. Арас какво помоли Хаят?
3. Бурак какво дрънкаше на Еда?
Боб, много ми хареса написаното от теб за клюкарките. Пардон. Съседите. Simple Smile
Проблемите на Гюлер идват, че робуват на хорското мнение.Еда  чак сега се отърсва от това Какво ще кажат хората? Това се случва благодарение на Харун и липсата на баща й(стожер на обществения морал). Харун задълбочи проблемите с подценяването на хорското влияние и с мисълта ,че може да живеят в изолация. За първи сезон говоря.

# 217
  • София
[imghttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs078.snc4/35257_414296905063_288151380063_4972605_321217_n.jpg][/img]

И с две очи като звезди...

Благодаря! Страхотни снимки, но тази в 2,10 минута е върха - предимно очи, които могат да те погълнат целия.

# 218

http://www.youtube.com/watch?v=HOqDADxCqJk&feature=player_detailpage
Една прекрасна песен с тъжни кадри!  newsm45
Поздрав, txtloves  love001 към всички, които със стихове,клипчета,снимки,преводи правят темата Незабравима!

# 219
  • Варна
   Калейдоскоп

Дълъг път е живота...
Борба...Голгота...
Възходи...Падения...
Радост и забавления
вървят ръка за ръка
с мъка и тъга...
Сърцето очаква любовта...
Душата жадува близостта
с друга сродна душа...
Сърцето разума не слуша...
Емоции, чувства
вилнеят и властват...
Препятствия, изпитания...
Огорчения, терзания...
Дивото зове...
Неповторими мигове...
Сърцето от любов прелива...
Душата се рее щастлива...
Срещи, приятелства...
Лъжи, предателства...
Работа до пълно изтощение...
Успех, удовлетворение...
Богатство и суета...
Отчуждение и самота...
Недоволство, разочарование...
Болка и страдание...
Надежди, красиви мечти...
Въодушевление, трепети...
Полет на мисълта...
Фантазии в нощта...
Духовна нищета...
Емоционална пустота...
Променени ценности...
Различни потребности...
Неуредици...
Последици...
Любовта дава тон...
Другото е само фон...

# 220
Здравейте, дами и господа! Hug
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности!   Peace
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10Много точно обяснение за различията в порядките,морала и разбиранията на съседите и нашите.Аз също много пъти съм го обсъждала с колежките си туркини/пък и работя в такава среда и имам доста лични впечатления/и   те се чудят как може да харесвам толкова филма и най-вече любовта между Харун и Еда.Казват,че била грешна и невъзможна.Любов която съсипала цялото семейство.Дори в България все още има турски семейства в които родителите избират жени за синовете си.Познавам такова семейство.Може би в големите градове да е по различно но  в селата с преобладаващо турско население  е друго.
Точно така! Това имаме в предвид като пишем за лош финал!

# 221
Ир, благодаря ти ! Това е страхотен клип, със страхотна песен и кадри, верно тъжни, но има невероятно въздействие. Д-р Куин си беше сложила линка на този клип в подписа и щом се появеше, аз си го гледах... Simple Smile
Каквото и да се случи по-нататък във филма, моите очаквания са за тъжен край, този филм владее душите и сърцата ни повече от година, значи има нещо в него, което ни докосва, колкото и да съм критична понякога /негативна/ , знам, че филмът носи вълшебство/магия/...

Сега вече наистина лека нощ, че утре-сряда трябва да съм във форма.Хубави сънища.  Hug

# 222
Изгледах сериала със закъснение! Хареса ми! Да знаете, че готвят нещо голямо!
И никак не мога свържа хепиенда с това, което гледах. Тия сцени на щастие в дома на Харун
и в същото време разрухата в къщата на Гюляр, затвора и Керем, страдащата Едже имат съвсем друго внушение!
Мелда защити убедително промяната в образа си! Когато си наранена и безкрайно самотна
се озлобяваш и търсиш утеха,  там където можеш да я намериш. Както  реванш и мъст, затова отива при най-големия враг на Харун! И  това го намирам за  разбираемо! Така повече
я възприемам, отколкото безволева и апатична!
Харун отново скри от Еда разговора с Арас и срещата му с Едже! Не разбрах Еда знае ли, че Бату е на свобода!
Арас – с тоя текстилен бизнес   ще стои много близо до Еда! Кое налага това!
Едже-Харун, Бату-Едже! Нищо не разбрах! Само ми направи впечатление как Едже се кротна
пред Харун, докато преди това буйстваше! Както и виновния и гузен поглед на Харун!
Скоро ще я видим на крака! Достойна и силна жена!   Има сили да скъса с Бату!
На Бату не му отива да се занимава със снимки и разни други компромати! Ще играе ва банк! Затова си мисля, че ще има нещо друго в кутията! Смъртоносно!

# 223
# 224
Здравейте момичета, моля за помощ - на коя страница е превода на интервюто, четох по диагонал и много явно съм го пропуснала. Предварително благодаря.

За всич txtloves txtloves txtloves txtloves txtloves txtlovesки вас

Общи условия

Активация на акаунт