Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 189

• 32 942
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Здравейте, дами и господа! Hug
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности!   Peace

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 21:36 от danidorina

# 196
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности! Споделяла съм, че имам познати турци- майка с две деца на 32 г, мома на 39 г и един мъж на 62 г- всички гледат "Незабравима". Нито веднъж никой от тях не е упрекнал Еда за каквото и да било, имат съвсем логично обяснение за всички действия или бездействия на героите, в повечето случаи упрекват Харун и имат доста странни за мен обяснения за случващото се в дадена ситуация...Не знам, различни сме и то доста, макар че тия хора цял живот живеят в България, пък да не говорим за турците в Турция!  Peace

Дани,сигурно е така,и аз затова досега винаги съм смятала,че сравнението на постъпките на героите с това,как ние бихме постъпили в дадената ситуация,не е правилно.Защото имаше много такива сравнения.
Но все пак,една държава,където и да се намира,не може да се развива изолирана от останалия свят-децата й пътуват,живеят и работят в Европа и по целия свят-особено Турция с нейните така наречени гастарбайтери-затова и напоследък се правят толкова игрални филми на тази тема-сблъсъкът на ценностни системи,възгледи,морал.

# 197
  • Варна
Често казано събирането на Бату и Мелда, ме впечатли доста и породи различни чувства- едно стихче в тоя ред на мисли  Peace Сори, не можах да му измисля заглавие... amiiii

Клоуна е обичан от децата,
той е весел герой от играта-
интересен, смешен, закачлив,
шеговит, забавен, обичлив...

Но тук на тоя детски купон,
под шарената маска на клоун,
се крие най-страшния злодей-
пак ще отмъщава и вилней...

Няма човещина, нито сърце
под нарисуваното лице-
единствено нечовешка омраза,
отровила душата зараза...

Готов дори да убива,
невинна кръв да пролива-
средства не подбира,
злобата си на воля излива...

Бату си намери половина-
с Мелда са в комбина...
И тя няма съвест, нито срам-
злото ги държи в капан!...

Харун и Еда тръгнаха от Ава
с любов красива и уникална!
Бату и Мелда отиват към ада
с омраза и злост колосална!...

Няма за душите им спасение,
нито за греховете- опрощение!
Който зло търси- зло намира,  
а доброто накрая ще триумфира!

# 198
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности!   Peace
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10Много точно обяснение за различията в порядките,морала и разбиранията на съседите и нашите.Аз също много пъти съм го обсъждала с колежките си туркини/пък и работя в такава среда и имам доста лични впечатления/и   те се чудят как може да харесвам толкова филма и най-вече любовта между Харун и Еда.Казват,че била грешна и невъзможна.Любов която съсипала цялото семейство.Дори в България все още има турски семейства в които родителите избират жени за синовете си.Познавам такова семейство.Може би в големите градове да е по различно но  в селата с преобладаващо турско население  е друго.

# 199
Често казано събирането на Бату и Мелда, ме впечатли доста и породи различни чувства- едно стихче в тоя ред на мисли  Peace Сори, не можах да му измисля заглавие... amiiii

под нарисуваното лице-

Готов дори да убива,
невинна кръв да пролива-
средства не подбира,

Бату си намери половина-
с Мелда са в комбина...

Дани ,дай боже последното да се сбъдне.Доброто да триумфира,а Бату,Мелда в ада. smile3501 smile3501 newsm51 newsm51

# 200
  • Варна
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности!   Peace
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10Много точно обяснение за различията в порядките,морала и разбиранията на съседите и нашите.Аз също много пъти съм го обсъждала с колежките си туркини/пък и работя в такава среда и имам доста лични впечатления/и   те се чудят как може да харесвам толкова филма и най-вече любовта между Харун и Еда.Казват,че била грешна и невъзможна.Любов която съсипала цялото семейство.Дори в България все още има турски семейства в които родителите избират жени за синовете си.Познавам такова семейство.Може би в големите градове да е по различно но  в селата с преобладаващо турско население  е друго.
Да си припомним и думите на самата Йозлем от едно интервю, че никога не би родила дете без да е омъжена, защото семейството й ще я убие?! #Crazy И ако е в ситуацията, в която изпадна героинята й, винаги ще предпочете семейството си! ooooh!

# 201
Лусими, знаем по принцип колко напористи са журналистите, да не кажа нетактични понякога! Вярно е, че всички искаме да узнаем още малко ту за сериала, ту за живота на любимците ни. Ама и тази водеща едни въпроси зададе...мани,мани! Едно голямо нищо! Но поне за малко си ги видяхме извън сериала, непосредствени, усмихнати - различни. Peace
[/quote]

Уинона, аз съм тотално разочарована от АТВ като цяло, а конкретно в случая с предаването очакванията ми се разминаха с бясна скорост, защото беше обявено едно, а излъчиха друго. По необясними причини спестиха общото интервю със Серхан и Йозлем, а им задаваха въпроси от фенове. Че аз не чух нещо, на което те да не са отговаряли вече - книги, спорт, планове след сериала, бла-бла-бла... Интересно, но сякаш в Турция нещата са някак си наопаки в това отношение  - журналистите задават елементарни въпроси, и получават адекватни отговори, а фенове или анти-фенове творят небивалици и ги разпространяват като новини...заради които дори и ние тук си блъскаме главите и недоумяваме.

# 202
Много са различни от нас съседите ни- начина им на живот и мислене, ценностите, в които вярват, всичко е толкова далече от нас, че често неща, които за нас са съвсем немислими и абсурдни, за тях са си съвсем в реда на нещата! Снощи в един сериал, бащата накара сина си да убие сестра си и зет си- мъжа на другата му дъщеря. И ако за убийството на зетя все пак имаше някакво обяснение ( ако изобщо може да се говори за обяснение при поръчването на убийството на даден човек), щото мръсникът беше изнасилил балдъзата си, то за момичето няма никакво нито обяснение, нито оправдание! За да се защити семейната чест- и двамата трябваше да бъдат убити!  ooooh! Да не говорим, че братът и сестрата бяха много, много близки и въпреки всичко, той я разстреля от упор в тила! Най- абсурдното е, че момчето беше прието като герой от околните, отмъстил за семейната чест и беше адмириран от баща си- родителят и на двамата! И това става сега, в съвременна Турция, в 21 век! #Crazy Оттук насетне, каквото и да говорим, няма как да напаснем техния морал към нашите ценности!   Peace
Да си припомним и думите на самата Йозлем от едно интервю, че никога не би родила дете без да е омъжена, защото семейството й ще я убие?! #Crazy И ако е в ситуацията, в която изпадна героинята й, винаги ще предпочете семейството си! ooooh!

А тук във форума,героинята на Йозлем-Еда,беше критикувана,нападана,и много често четяхме мнения-"аз ако бях на нейно място..."",или "аз така и така щях да постъпя"-един художествен образ ,както са ни учили в училище,трябва да бъде разглеждан в средата и в във времето,в което живее.
Затова аз винаги съм смятала,че героинята Еда е носител на "новото"във филма.

# 203

И с две очи като звезди...

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 22:58 от allisas73

# 204
  • Русе
Лусими, знаем по принцип колко напористи са журналистите, да не кажа нетактични понякога! Вярно е, че всички искаме да узнаем още малко ту за сериала, ту за живота на любимците ни. Ама и тази водеща едни въпроси зададе...мани,мани! Едно голямо нищо! Но поне за малко си ги видяхме извън сериала, непосредствени, усмихнати - различни. Peace

Уинона, аз съм тотално разочарована от АТВ като цяло, а конкретно в случая с предаването очакванията ми се разминаха с бясна скорост, защото беше обявено едно, а излъчиха друго. По необясними причини спестиха общото интервю със Серхан и Йозлем, а им задаваха въпроси от фенове. Че аз не чух нещо, на което те да не са отговаряли вече - книги, спорт, планове след сериала, бла-бла-бла... Интересно, но сякаш в Турция нещата са някак си наопаки в това отношение  - журналистите задават елементарни въпроси, и получават адекватни отговори, а фенове или анти-фенове творят небивалици и ги разпространяват като новини...заради които дори и ние тук си блъскаме главите и недоумяваме.
[/quote]
Как така ,само елементарни въпроси и отговори?! В това интервю Серхан говори за положителна и отрицателна енергия,астрономия... hahaha В по-предно интервю си обесняваше любовта с химични терминологии... hahaha В следващото интервю очаквам да ми развие Теорията за относителността! smile3521
Между впрочем, поздравления за аватара и подписа! newsm10

# 205
Привет , компания Незабравима! Hug Hug Hug
Дани   bouquet, Боб  bouquet, Вени  bouquet, Бганьо чудесни стихове и днес!Благодаря ви Пепел от рози  bouquet, Вени  bouquet, Мария  bouquet, Мокси  bouquet, Дори  bouquet за страхотните снимки и клипчета! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Незабравимке , 100% изразяваш и моето мнение за излизането на Джемил от сериала.Този човек не разбра , че времената се менят и децата му не са длъжни да живеят по неговите ''правила''.

# 206
  • Русе

под нарисуваното лице-

Готов дори да убива,
невинна кръв да пролива-
средства не подбира,

Бату си намери половина-
с Мелда са в комбина...

Дани, не стих,а трепач! Великолепен е! newsm74 newsm74 newsm74 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 207
Харун,  който винаги е бил  безкрайно почтен,  уважителен  и честен към нея! И за награда може да го бастиса по всяко време! Това вече е гавра,непростимо и незаслужено! Никога не мога да адмирирам такова поведение на една жена! И затова  си пиша, че Еда  е глуповата и простовата!

Изкара го цветенце Харун, но и той направи доста простотии.
Още в следващия епизод пак ще си прояви лютия характер, ще вика и ще блъска Еда
В него ме дразни това,че иска тя да  му вярва, а той самият не вярва в нея.
За това и още пищи , за това,че тя говорила с Арас  Tired Tired
Не знам тя вече , как трябва да му докаже,че не я интересуват други мъже... Shocked
И аз по принцип я обвинявам за много от нещата, които се случиха, но чак да казвам,че е тъпа и проста...  Tired

# 208
  • Русе

Лека нощ, компания! До утре! smile3524

# 209
Лека , Вени ,но при такава гледка заспива ли се. hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт