вредни ли са витамините prenatal?

• 16 315
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Ами то и аз не съм много редовна във вземането, ако трябва да съм честна. Когато се сетя, тогава пия Blush

# 16
  • София
През цялата си първа бременност бях на витамини - и допълнително желязо...

# 17
Аз примерно не усвоявам много добре фолиевата, имам някаква генетична мутация и ща не ща пия по 4 мг. на ден, и то до края на бременността ще е така. Доколкото знам фолиевата киселина спомага и за правилното деление на клетките... освен за Спина бифида...

# 18
Цитат: "Приемът на високи дози фолиева киселина (витамин В9) може да доведе до проблеми с бременността, се казва в проучване на McGill University.

Учените изследвали ефектите от високи дози (около 8 mg на ден) фолиева киселина при бременни мишки и установили, че предизвикват ембрионално забавяне и изоставане в растежа.

Дневният прием на фолиева киселина, необходима за бременните и кърмещите майки е 600 микрограма (0.6 милиграма). Тази доза е достатъчна за задоволяване на нуждите на организма.

Според водещия проучването Рима Розен, макар да са известни ползите от този витамин, не означава, че приемането му в прекалено големи дози е полезно и безопасно."

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3595

# 19
  • София
И аз съм пила тези витамини  Peace До колкото съм чела не са вредни, знам че излишното количество ФК просто се изхвърла от организма, с урината (някъде го бях чела), а организма приема толкова колкото му е необходимо  newsm78 Hug

# 20
И аз съм пила тези витамини  Peace До колкото съм чела не са вредни, знам че излишното количество ФК просто се изхвърла от организма, с урината (някъде го бях чела), а организма приема толкова колкото му е необходимо  newsm78 Hug
Аз пък съм чела тъкмо обратното - че фолиевата киселина не се изхвърля от организма и за това не е хубаво да се предозираш.
 А иначе за Пренатала, знам че е са естествени, а не синтетични и точно заради това пия от тях.

# 21

Дневният прием на фолиева киселина, необходима за бременните и кърмещите майки е 600 микрограма (0.6 милиграма). Тази доза е достатъчна за задоволяване на нуждите на организма.

В повечето витамини за бременни фолиевата киселина е 1 мг (милиграм) и съм сигурна, че е съобразено и не може да е вредно.

В цитатът, който даваш, високите дози са 8 мг - едва ли има витамини с такова огромно количество фолиева киселина.

# 22
  • София
...това са витамини не могат да са вредни

Много голяма заблуда, не говори така некомпетентно, някой може и да ти повярва.

Много витамини са вредни при предозиране.

Говоря по принцип, не конкретно за Пренатал, не съм запозната с тях или с други синтетични коктейли. 

# 23
До колкото съм запозната в Америка вече препоръчват и дават на бременните  по 1 мг,а не  0,4мг.
Филевата киселина е водоразтворим витамин и само в много големи дози както Greene  е написала по 8 mg на ден може да бъде опасна.

# 24
Много витамини са вредни при предозиране.

Говоря по принцип, не конкретно за Пренатал, не съм запозната с тях или с други синтетични коктейли. 

Flip, за предозирането си права, но тук се обсъждат витамините за бременни. Както писах вече, количествата са съобразени и едва ли са вредни. В цяла Северна Америка лекарите препоръчват да се вземат витамини от бременните. Колкото и здравословно да се храниш, просто не можеш да си набавиш необходимите количества само от храна, плодове и зеленчуци. Много по-лошо ще е, ако ти липсват витамини, докато си бременна.

# 25
Здравейте момичета,
Според сестра ми нейните приятелки, които не пили витамини имали много проблеми с косата и зъбите след бременноста, а тя самата пила и няма такива последствия...
Аз започнах да пия преди няколко дена, но много ми се гади от тях и едвам се сдържам....та дали ще има ефект ако ги пия след като премине периода на гадене, а дотогава да си пия само Ф К?
  bouquet

# 26
Здравейте момичета,
Според сестра ми нейните приятелки, които не пили витамини имали много проблеми с косата и зъбите след бременноста, а тя самата пила и няма такива последствия...
Аз започнах да пия преди няколко дена, но много ми се гади от тях и едвам се сдържам....та дали ще има ефект ако ги пия след като премине периода на гадене, а дотогава да си пия само Ф К?
  bouquet

Аз си пиех само ФК до началото на 5 месец и до колкото знам витамините е добре да се пият след4-5 месец. Пробвай да хапваш предимно плодове и зеленчуци пък витамините не са задължителни!  Simple Smile  bouquet

# 27
  • София
Здравейте момичета,
  bouquet

Аз си пиех само ФК до началото на 5 месец и до колкото знам витамините е добре да се пият след4-5 месец. Пробвай да хапваш предимно плодове и зеленчуци пък витамините не са задължителни!  Simple Smile  bouquet

И аз в началото бях само на ФК. Витамините ги започнах по-късно, не помня кой месец.

# 28
darling_a, до края на 12г.с. по принцип се пие само фолиева киселина. Витамините се започват след това, т.е. от 13г.с. нататък, но не и по-рано.

# 29
darling_a, до края на 12г.с. по принцип се пие само фолиева киселина. Витамините се започват след това, т.е. от 13г.с. нататък, но не и по-рано.

Напротив, препоръчва се витамините да се започнат 2-3 месеца преди забременяване, докато се правят опитите, за да може необходимите количества да се натрупат в тялото, и да продължат да се вземат по време на цялата бременност и кърмене.

След като се забременее, първите месеци са най-важни, защото точно тогава се оформят органите на бебето и точно тогава е необходимо вече да има достатъчно количество фолиева киселина и витамини в тялото на майката.

Общи условия

Активация на акаунт