Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 12

• 55 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
trendafilka  bouquet  заповядай-сподели и ти впечатленията си за филма Hug

# 691
Мисля, че имало любов и то каква! Разтърсила е цялата империя. След 150-годишно прекъсване е имало и султанска сватба.

Ако някой може да обясни защо се е оженил за нея, променяйки установената традиция ще се радвам да чуя доводите. За мен това е любов, за която си готов да преобърнеш света.

Имало е много султани и много жени, но за никоя друга любима жена не се говори толкова много. Това не може да е случайно.
newsm10 smile3501 newsm51

# 692
Момичета,искам да ви цитирам едно изречение,от романа на Загребелни,
което  много ми харесва.
"Но може ли истинската любов да започне с робско покоряване на тялото? Султана влезе в нея
не през душата,а през тялото и вече не можеше да има чиста любов,а само позор и горчивина."
Султана е доказал,че я обича,но истината дали тя го е обичала мисля ,че никога няма да разберем.  Тя както знаеме няма избор.Нищо друго не и се предлага и се хваща за него като удавник за сламка.
От друга страна може ли 40 год да играе ролята на влюбена жена?Струвами се, че е ужасно трудно,
дори бих казала невъзможно.Той прави много за нея.Не може да не го е оценила през годините.

# 693
  • Атлантис, Галактика Пегас
.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 18:15 от Kordelia

# 694
Аз не бих се доверила много на романа. Не съм го чела за да правя подробни коментари.
Това твърдение повече е за султана, т.е той се запознава с нея първо чрез тялото й.

Нейния път минава първо през Кримските татари, т.е омразата, яда и всички негативни чувства са насочени първо към татарите.

Преди да стигне до султана минават месеци. Знаем, че султана е и поет. Знаем, че султана не е типичния завоевател (спомняте си падането на Белград и опрощаването на данъците). После работи и върху законите. Всичко говори за благороден човек. Не очаквам, че той е деспот в къщата си, така че в харема се чуват и добри неща за него.

След като тя прекарва месеци в харема, тя има време да чуе какво се говори за него. Затова опонирам на Загребелни. Женската чувствителност е много по-дълбока, не е като мъжката "черно-бяла", а на мен на това ми лъха.

Ако тя таеше отмъщение - вече го казах, че щеше да стане Валиде.

# 695
Махи като видя Хюрем гледаше като ударена с мокър парцал.Мъка!Дори не се опита да покаже обичайното си
злорадство след като Хюррем целуна полите и. Сякаш я заляха с вряла вода като и казаха ,че султана
е при Хюрем.Още веднъж мъка и то каква?Разбра,че губи!
Махи като образ не ми е симпатична,но не мога да бъда такъв строг съдник.Всеки има право на щастие.
И тя се бори ,защото вижда ,че то и се изплъзва.Вярно с приоми,които отблъскват,но толкова и
е акъла.
Да ви кажа право искам Вики да пусне малко кръвчица на любимия ни султан,за да си седне на четирите букви и си прави халветче само с Хюррем,а на валиде,както казва Лили да и отнемат
лиценза повече да не се грижи кой ще яде от баницата на султана.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 21:32 от nadejda2639

# 696
Наде,Махито не е била при СС и няма пръстен- това беше сън  - кошмар Mr. Green на Хюррем Joy
Аз пък се дразня на охраната-не е длъжна да дава отчет къде е султана Naughty
няма го- и това е Naughty   и на Хюрем казаха  че е при Махи в предните серии...
Сценаристката го прави да има интрига, но не мисля, че тогава е било редно да бият барабана къде и с кого е султана #Crazy

# 697
Екранният образ на Махидевран не ми е симпатичен, но въпреки това някой има ли сведения каква е била реалната личност Махидевран?  Thinking Каква е гаранцията, че нейният образ е достоверен?

В опита си да защитим една жена (Хюррем) нападаме друга и попадаме в клопката на великата схема "divide et impera", както сме го правили и преди столетия...
Thinking

# 698
Аз не нападам никой, опитвам се да мисля трезво.... Ако Махидевран била продукт на своето време, дали Хюрем щеше да има таково влияние върху СС, все пак има исторически сведения, само не нападайте, четох някаде, не съм го запазила, че имено след побоя на Махи върху Хюрем любовта на СС е е станала толкова непокалитима newsm78

# 699
Вярно е, че нападам екранния образ, но за истинската Махи си мисля, че едва ли е била толкова ревнива. Вярно, че набива Хюррем, но това за мен е пазене на територия - нали тъкмо е станала първата жена с всички почести, и изведнъж се появява някаква, която получава повече права от нея. (гадая за правата на база на синовете на Хюррем).  Като любимка и като майка на повече от един син, Хюррем несъмнено се  е ползвала с привилегии, които са дразнели Махи.

На мен Махи ми идва като представител на предишния ред не успял да се  впише добре в промените.

# 700
Това,че е минала през мъка, страдание и неизвестност го знаеме,така е,но първия и допир с него е в леглото по негово желание.Едва ли е имала, какво много да разбере от харема за него,освен от някоя от преспалите с него,че прави подаръци след това.Е, и как се справя разбира се.
От многото материали,които слагахте в темата се разбираше,че той няма почти никакъв контакт
с харема. Вероятно,тези които са водели тяхното обучение са разказвали
само хубави неща за султана,но как иначе?Какъв е той в същност ,може да го научи само от личен
допир с него.И то не от веднъж.
В никакъв случей не вярвам на романа,просто това изречение ми харесва на мен,защото ми звучи
много истинско.Но някои неща в романа поне за мен изглеждат по правоподобни от колкото в сериала.
Аз също вярвам,че с времето тя го е обикнала.Отговорила е на неговата любов и уважение с
любов,а уважението от нейна страна е задължително, дори да няма любов.  

# 701
Аз изхождам от презумцията, че не е задължително непременно първата съпруга на който и да е мъж да е зла и смотана, за да бъде заменена с друга.  newsm78

Първата жена на моя братовчед е много готина и втората му жена също.  Joy Joy Joy

Човешките отношения са сложно нещо и не ми допада да изкарват Махи зла (първата жена), това считам, че принизява моята любимка (Хюррем) и прави триумфа й жалък. Така, че протестът ми е хем принципен, хем пристрастно-целенасочен.
Wink

# 702
Не нападам Махи,независимо, че не я харесвам- дори ми е безразлична...
Виж Ибрахим е друго нещо Naughty и него не харесвам ,но е много протеворечив ,интересен образ, възхищавах се на романтичната му любов и едновременно се отвращавах ,когато блъскаше Нигяр калфа,когато шамаросваше и другите наложници- рядко съм имала такива протеворечиви чувства към един образ  Mr. Green

# 703
Сега гледам серията от снощи. Направи ми невероятно впечатлиние играта с очи при поява на Хюрем в градината. Това че Хюрем вижда СС, а Махи не вижда, на  нея не й е ясно кво става, докато на Хюрем й е абсольтно ясно, че СС я вижда, още повече й дава знак, с очите да го направи едво ли не, и  тя се примирява и го прави пред очите му, той е доволен. Валиде е доволна.... и айде Хюрем е на коня....  Peace

# 704
На мен ми е симпатичен и Ибрахим (има си своя истина), а и времето и мястото са били жестоки, така както намирам смекчаващи вината обстоятелства за Хюррем, редно е същите да са валидни и за Ибрахим ... както и за моя котарак.  Wink Въпрос на справедлива гледна точка.  Peace

Друг е въпроса дали не е било глупаво и от страна на двамата да воюват. Хич ли е било невъзможно, ако не да бъдат съюзници, то поне да не си пречат - напреженията помежду им в сериала дали са достоверни исторически?
newsm78

Общи условия

Активация на акаунт