Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 12

• 55 537
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Няма съмнение ,че са умни и силни духом- не само да оцелеят в ония условия,а и да постигнат всичко това Peace
Ето и Сюлейман каза на единия от пашите newsm78 Ибрахим не мисли а веднага действа Naughty
Открояват се и двамата от стадото със своите си качества- спор няма Praynig

# 706
От няколко дни си мисля за "Божествена комедия" Няколко пъти ни я показаха и това едва ли е само за да ни кажат, че Ибрахим и Сюлейман знаят тоскански италиански.

Някой има ли идея за връзката на книгата с нашата история?

# 707
  • Атлантис, Галактика Пегас
Пирова победа- това е е битката на Махидевран. Спечели битката, но загуби войната. Mr. Green Peace
А Ибрахим не познава жените.  Peace hahaha

# 708
„Божествена комедия” е написана в първо лице. Това е първият творчески знак за ново ренесансово мислене в Западна Европа. Човекът търси причините за своята слабост и извършените грехове. В това пътуване към необятния свят на човешкото е голямата любов към хуманното знание, но и силата да формираш личността в себе си, като потърсиш границите на собствената си свобода, надмогвайки слабостта и болката. Адът е присъщ на мислещия, дълбоко раздвоен между доброто и злото, човек. Но Раят също му принадлежи. Той е блаженство, постигнато чрез битка със себе си, носеща удовлетворение за търсещия дух. Между Ада и Рая винаги стои ранената човешка емоция. Идва опрощението, което е сила за духа на мислещия човек."

Ибрахим е търсещ просветление ренесансов ум, в едно с интерзана от вътрешни противоречия душа...да намери физическите си корени е важно, но не по-малко важно е да намери духовно самия себе си... Данте предлага най-добрия пътеводител към дадения момент...Чичко Фройд още не се е родил. Joy Joy Joy

# 709
Перигрин  Hug

Права бях да търся връзката. Ето ни го Сюлейман със всичките му въпроси. Ето откъде дойде и разговорът с Гюлфем. Колко фино ни го рисуват Сюлейман - къде с книга, къде с мълчание, къде с въздишка.

Така тихичко, в едно изречение, ни казаха в началото, че е поет.

# 710
Лили,оказа се ,че някои неща от снощи не съм ги видяла.За първи път, от както гледам
имах прекъсвания и то много.По едно време спря за 10 мин.Не см видяла ,че тя сънува, само
че сложи пръстен на Махи.

# 711
„Божествена комедия” е написана в първо лице. Това е първият творчески знак за ново ренесансово мислене в Западна Европа. Човекът търси причините за своята слабост и извършените грехове. В това пътуване към необятния свят на човешкото е голямата любов към хуманното знание, но и силата да формираш личността в себе си, като потърсиш границите на собствената си свобода, надмогвайки слабостта и болката. Адът е присъщ на мислещия, дълбоко раздвоен между доброто и злото, човек. Но Раят също му принадлежи. Той е блаженство, постигнато чрез битка със себе си, носеща удовлетворение за търсещия дух. Между Ада и Рая винаги стои ранената човешка емоция. Идва опрощението, което е сила за духа на мислещия човек."

Ибрахим е търсещ просветление ренесансов ум, в едно с интерзана от вътрешни противоречия душа...да намери физическите си корени е важно, но не по-малко важно е да намери духовно самия себе си... Данте предлага най-добрия пътеводител към дадения момент...Чичко Фройд още не се е родил. Joy Joy Joy
Всеки детайл си има своето послание,нищо не е случайно в сценария Peace
Благодаря ти за този пост Hug Hug Hug

# 712
Peregrin,аз също ти благодаря !На Gawina също,че потърси връзката.
СС - Да не би да ме наказва господ,затова че причиних толкова болка на жените си?
Гюлфем - Аз никога не съм била наренена от Вас,винаги съм искала вашето щастие...
Гюлфем - Не знам какво изживявате зад тези врати,но знайте ,че вината не е във Вас.
СС- Тогава в кого е Гюлфем?
Гюлфем - И Махи и Хюррем ви обичат ,това го знам ,дариха ви с прекрасни деца,но щастие дариха ли ви?   

# 713
Толкова емоции по тази серия, а аз съдя само по коментарите ви... Моля ви, къде да я гледам, макар и без превод?

# 714
Толкова емоции по тази серия, а аз съдя само по коментарите ви... Моля ви, къде да я гледам, макар и без превод?

http://www.ddizi.com/diziler/779/Muhtesem-Yuzyil

Заповядай!

# 715
ЕЛПИДА Hug Hug Hug

Ибрахим, благодаря ти за превода в ефир   bouquet
За тези като мен, които не са гледали серията ето линк
Peace

http://www.ddizi.com/izle/26732/Muhtesem-Yuzyil-15.-Bolum.htm/0/ 
За онлайн гледане

http://www.megaupload.com/?d=NE0G7AAL
за сваляне на 15 епизод без превод  Peace

# 716
  • Атлантис, Галактика Пегас
последната част я мъчих цял ден, не можах да я изгледам, само три минути и после - тц...

# 717
 Сега погледнах в тубето,но я няма още  Praynig

# 718
Lilims благодаря  bouquet
Мнението ми за филма-това е най-добрият турски филм който съм гледала,изключително изпълнение на артистите,прекрасни декори,бижута,облекло.
Герои които не ми допадат-Махи/много злобна и отмъстителна/Ибрахим -не винаги почтен спрямо султана ,не съм сигурна в искренноста на чувствата му към Хатидже.
Любимци-СС,Хюрем/макар че в началото ме дразнеше ,но го отдавам на пуберитетната възраст в която се намира/15г/,Валиде ханъм-много величествена осанка /макар и не винаги права/,Сумбюл-много умен и хитър знае накъде духа вятъра,Нигяр калфа ,в последните 3 епизода ми е симпатична Хатидже .

# 719
последната част я мъчих цял ден, не можах да я изгледам, само три минути и после - тц...

Пробва ли да рестартираш компа? При мен се зарежда цялата.

Общи условия

Активация на акаунт