Набор 92 - тема 2

• 37 796
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ей дами мами, някой ще кандидатства ли в Германия, че да сверяваме инфо?
Дъщеря ми се е запътила натам.
Какво и къде ще кандидатствате?

# 406
Ива*, Ironic браво на децата ви, които са съученици на моя син, че са се насочили към чужбина. Моят не иска и да чуе за такова нещо, толкова учене на езици и накрая иска да си кандидатства в България дентална медицина. Доколкото знам  вашите деца ще кандидатстват медицина в Германия?

# 407
  • софия
Ние ще кандидатстваме архитектура и стоматология. Малко нищо общо, ама това е положението. Вие ще ползвате ли агенции или сами ще се оправяте? Доколкото разбрах, в 91 НЕГ ще ни дават дипломите чак на 26 юни, та се чудя и как ще влезем в сроковете? Ако ще ползвате агенции препоръчайте някоя, че ние мислехме сами да се оправяме, но вече не съм толкова сигурна.

# 408
  • София
Моят ще кандидатства БВЛ в Мюнхен, Кьолн, Манхайм, евентуално Берлин.
И аз се чудя как ще се справим със сроковете и дали ще е необходима фирма- някакси ми е страшно да поверя бъдещето на детето в чужди ръце  newsm78.
Вие кореспондирате ли с набелязаните университети?

# 409
  • софия
Да, писахме си си с някои от набелязаните унита, но тъй като аз не ползвам немски в никакъв вариант и ми е много безпомощно да разчитам само на детето. Не че и нямам доверие, но просто няма достатъчно жизнен опит и може да не схване някои тънкости. Например според нея трябва да изпратим документите в уни асист (за архитектура в мюнхен), а портфолиото в университета. На мен ми се вижда странно такова разделяне на документите, но няма как да го проверя. Та затова ми се иска да си ги говорим тия работи пък дано се избистрят нещата...

# 410
  • София
Моят син е малко разпилян и оставя всичко за последния срок- мен това ме притеснява, аз предпочитам предварително да си опичам нещата. В тази връзка и препоръки, и мотивационни писма ги е оставил за след Турция, а времето минава.
За опита си права, но бих се доверила само на изпитани и препоръчани хора. В тази връзка и аз бих била благодарна да дадете някаква информация.

# 411
  • София
Имаме някаква коресподенция с унита, като освен това изчетохме всичко, което ни интересува в страниците на университетите, uni asist и т.н. Там всичко е описано подробно, прегледно и систематизирано с немска точност и педантичност. Simple Smile
Аз зная езика, но смятам, че и децата сами могат да се справят отлично с многото изисквания и критерии и да ги спазят.
Ние ще ползваме фирма само за обработка и придвижване на документите тук, тъй като не съм уверена, че ще се справим сами. Предпочитам да не рискувам и да оставя тази работа на хора, които имат опит, а аз ще упражнявам контрол. Wink

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 15:17 от Ironic

# 412
  • София

Ние ще ползваме фирма само за обработка и придвижване на документите тук, тъй като не съм уверена, че ще се справим сами. Предпочитам да не рискувам и да оставя тази работа на хора, които имат опит, а аз ще упражнявам контрол. Wink

Имаш предвид превод, легализация и заверка в немското посолство ли? То ясно, че за оторизиран превод не можем без фирма, но примерно заверките в МОМН и посолството ?

# 413
  • София
Ива*, права си, че не е сложно всичко да си подготвите сами! Но когато сроковете са къси, а ние неопитни - честно казано, не ми се рискува! Предпочитам да платя и да ми спестят време и нерви /надявам се/.

# 414
  • софия
А имате ли предвид някоя агенция? Че то май не всички работят с Германия?

# 415
  • София
А имате ли предвид някоя агенция? Че то май не всички работят с Германия?
Те са две /децата ги знаят/. Simple Smile
Везните наклониха към едната след препоръка оттук. Wink
Повече инфо на л.с. мога да дам, след като го взема телефона от дъщерята.

# 416
Някой може ли да обясни каква е точно процедурата с легализацията? Искам сама да придвижвам документити и да използвам фирма само за превод. Беше обявено, че в МОН откриват на едно гише прием на документи  - за МОН и за МВр?

# 417
Леле, браво на златните ви дечица, задето имат желание да учат в чужбина!
Явно са научили от мама и татко, че хубавите неща не стават лесно.
Мойто и то твърдоглаво иска тука... какво да се прави, аз съм и казала, че няма да и се бъркам, след години да не каже: "Ето! Ако бях направила каквото исках аз..."

# 418
# 419
 hahaha Joy Joy

Ето защо винаги съм казвала, че жив автор не трябва да се дава на изпит. Naughty Горкият Далчев... ooooh!, добре, че не може да прочете ученическите препоръки....депресията не му мърдаше наистина Joy

Общи условия

Активация на акаунт