Набор 92 - тема 2

• 37 833
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
И моят син си получи дипломата Hug. Поправената справка се оказа отново сгрешена- после отново в училище, там и новата справка грешат  Sick (как пък 10 думи на кръст не могат без грешки да напишат), накрая сам си е оправил файла, и проверил буква по буква. Успя и да подаде документите в МОМН Laughing.

П.П.  Joy Joy И грамотата му е сгрешена, и нея ще оправяме- пише, че е "ученичка"  Joy Joy.
Да се смее ли човек да плаче ли?  #Crazy
Стана ми интересно, за какво е тази справка. Миналата година не сме искали. Нали в дипломата пише хорариума?

# 631
  • София
И моят син си получи дипломата Hug. Поправената справка се оказа отново сгрешена- после отново в училище, там и новата справка грешат  Sick (как пък 10 думи на кръст не могат без грешки да напишат), накрая сам си е оправил файла, и проверил буква по буква. Успя и да подаде документите в МОМН Laughing.

П.П.  Joy Joy И грамотата му е сгрешена, и нея ще оправяме- пише, че е "ученичка"  Joy Joy.
Да се смее ли човек да плаче ли?  #Crazy
Стана ми интересно, за какво е тази справка. Миналата година не сме искали. Нали в дипломата пише хорариума?

Не ми е много ясно, но  от ФУ- Берлин му искат академична справка за последните две години. Едното изискване за документи е тази справка. Там по специална формула изчисляват бала в точки.

# 632
Когато се  кандидатства в 2 унита, как се процедира с диплома- някакъв препис ли се прави или се носи във всяко уни и там си описват нужното и връщат диплома веднага newsm78

# 633
  • София
Правят се ксерокопия на дипломата, я оригиналът се носи за сверка и се връща.

# 634
Здравейте!

Предварително моля да ме извините, ако въпросът ми е коментиран и преди в темата, но не съм я следила досега.

Питането ми се отнася за здравното осигуряване в бялото петно между училище и университета.
Вчера получих дипломата си за средно образование, (надявам се Simple Smile ) записването в университета
е чак в началото на август, учебната година започва през октомври. Доколкото знам, трябва сама да платя осигуровки за три месеца в НАП.
Знаете ли как протича цялата процедура(досега не съм си имала работа с институциите): декларации, плащане и тн.? Разгледах сайта на НАП и въобще не ми стана ясно какво да правя.

Благодаря!

# 635
Подава се декларация в местната служба на НАП - по адресна регистрация (не можело предварително, трябва да е в началото на месеца, в който си неосигурен), и съответно се плащат осигуровки по сметка на НАП

Ето от тук може да изтеглиш и разпечаташ бланката на декларацията http://tax.bg/bg/documents/view/378/0/0
Аз платих на моя син по 16,80 лв на месец - толко ми ги сметна счетоводителката  newsm78 ако някой е платил друга сума да каже  Thinking

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 15:23 от *2K*

# 636
Точно толкова е сумата на ЗОВ за месец Peace А "бялото петно" се отнася за месеци 7,8, и 9.

# 637
Точно толкова е сумата на ЗОВ за месец Peace А "бялото петно" се отнася за месеци 7,8, и 9.

А за 6-ти месец не се ли внасят осигуровки, след като завършиха 12 клас през май месец?

# 638
А за 6-ти месец не се ли внасят осигуровки, след като завършиха 12 клас през май месец?
През месец 6 се води че са учащи и са осигурени от държавата. То така е и с детските - последните за м.6 ще ги получа през м.7  Sad

# 639
"За да подадете документи онлайн е нужно дипломата Ви за завършено средно образование да е публикувана в сайта на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН). Можете да проверите, като посетите адрес - http://www2.mon.bg/adminrd/mon/. Ако дипломата Ви не е публикувана, независимо от Вашата регистрация, Вие няма да получите право да кандидатствате онлайн."

я се пробвайте и споделете - само нашата диплома ли не е публикувана?

# 640
....
Дипломата на сина ми е публикувана, Бо_  Peace

# 641
....
Дипломата на сина ми е публикувана, Бо_  Peace

ще изчакам и други да споделят. Благодаря Денсваща с волфи  Simple Smile

# 642
  • София
И на дъщеря ми дипломата не е побликувана.

# 643
И на дъщеря ми дипломата не е побликувана.

е щом е така, значи просто им е нужно време, но пък тогава кандидатстването не е сигурно.  Rolling Eyes

мерси ganis  Peace

# 644
  • София
Бо, вие онлйн ли ще пшодавате докуманти? За ТУ ли?

Общи условия

Активация на акаунт