Здравословно хранене за децата - 5

  • 53 000
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 2 132
Отново благодаря!  bouquet
Значи просто може да съм попаднала на кофти ядки.Запечатани бяха,на Хоуп.Ще ги избягвам вече,но трудно се намират насипни сурови,само в Пикадили съм виждала досега,но последния път като ходих,ги нямаше.Дали вече не продават или просто са ги преместили някъде другаде-нямах време да разбера.
На хоуп аз все на хубави съм попадала. Да не е било много топло там където си държала ядките и за това да са замирисали. А, като ги изплакна пак ли миришеха?

# 406
  • Мнения: 621
Ами на стайна температура ги държа,в шкаф.Плакнах ги над 20 пъти.Миризмата не беше толкова силна,съвсем леко се усещаше,но вкусът беше потресаващ.
Иначе и аз взимам доста неща на Хоуп-елда,сусам,бадеми и др. и не съм имала проблеми досега.

# 407
  • Мнения: 3 182
А какво ще кажете за оризовите блокчета, пълнозърнестите? Здравословни ли са наистина или? Начина на обработка ме съмнява...

# 408
  • Мнения: 3 869
А какво ще кажете за оризовите блокчета, пълнозърнестите? Здравословни ли са наистина или? Начина на обработка ме съмнява...

До толкова, че са 99% ориз и 1% подправки някакви. Зависи от ориза; и да, екструдирането не е най-щадящата технология... Но пак е по-добре от зърнени закуски с добавена захар, чаревични пръчици и сие.

# 409
  • Мнения: 9
Да се похваля, направих първия си изцяло ръжен хляб с квас. След 3-4 провала с мая, докато разбера, че няма как да стане бях изпаднала в депресия. С квас(при това пшеничен) хляба бухна, макар и по-малко от ръжено-пшеничния хляб.

# 410
  • Мнения: 3 182
Отдавна търся рецепти за пастети, сосове и т.н. от ЯДКИ - често споменавани в тази тема (главно Мег съм запомнила), ще съм благодарна, ако някой пусне линк или даде такива. Simple Smile

# 411
  • Мнения: 186
Силве77 а какво, коя марка ти беше ръженото брашно.
И аз винаги съм се чудила как в "Нилана" успяват да направят 100% ръжен хляб с мая newsm78 и май пак сигаме до различия в продукта и етикета му.

# 412
  • Мнения: 3 869
В този на Нилана има ръжена закваска, което си по същество квас и е изписано преди маята, т.е. би трябвало да е повече от маята...

# 413
  • Мнения: 186
Скоро не сме купували от него, нямам етикет под ръка, но доколкото си спомням само мая е опеманато.
Ако в състава на ръженото брашно е упоменато, че съдържа "ръжена закваска" и "млечко-кисела закваска" да се разбира, че това е квас на прах ли? И защо го добавят?
Взех си от биочерешите (за които писах по-горе) и са страхотни, едри, здрави, пресни, без червейчета Laughing.

# 414
  • Мнения: 3 869
Пип, аз купувам едни готови немски смеси, в които има както квас на прах, така и мая. Доволна съм от резултатите. Цената е като на био-брашното.
Сега ще правя импровизаия с ръжено и грахам брашно, без мая, ще видим какво ще стане Wink И ще пиша!

# 415
  • Мнения: 2 399
Ален мак, тук има такива рецепти каквито търсиш http://www.recipemagician.com/

# 416
  • Мнения: 4 358
За алпийската сол какво ще кажете newsm78
По добра алтернатива ли е от обикновенната такава за приготвянето на храна за дечица?

# 417
  • Мнения: 4 392
За алпийската сол какво ще кажете newsm78
По добра алтернатива ли е от обикновенната такава за приготвянето на храна за дечица?

Всяка друга сол е по- добра от обикновената, по простата причина, че обикновената ( натриев хлорид) е много вредна, защото се състои само от два елемента(!) Такова нещо в природата няма и организмът се стреми да го изхвърли като чуждо тяло.

С какво да я заместим? С морска, хималайска, келтска, каменна сол.

 Тази алпийската не съм я срещала. Може и да е хубава. Аз ползвам морска и хималайска.

# 418
  • Мнения: 3 869
Споделям горното мнение - всякаква природно добита сол е по-добре от промишлен натриев хлорид. Натоварва твърде много тялото с натрий...

Разни американски проучвания сочат, че средно човек приема 7 гр. сол на ден, при все че нуждата била 2 гр. Дори да приемем, че американците ядат повече и по-вредни храни като цяло и оттам тези 7 гр, ние също трябва да внимаваме, защото имаме много консервирани със сол храни - консерви, сирена, маслини...

Аз направих хляб с бира с 1/4 ръжено брашно. Хубав стана, но ръжта си каза думата - по сбит е от такъв само с пълнозърнесто брашно... Да не говорим, че оригиналната рецепта е с бяло брашно и доста захар, която аз спестих Mr. Green

# 419
  • Мнения: 961
Ма що се притеснявате толкова много, че е по-сбит ръжения хляб, той е чудесен?! Племенницата ми например го харесва именно заради това!  Grinning На мен също ми е много вкусен.
Отивам  да забъркам един.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт