Споделете 160

• 27 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм се бъгнала на тема "шоколад със шам фъстък" и това е основното перо на разходите ми у Турско. Много е хубаво и тук го няма.
Азазел, ако мога да препоръчам  чернослив в шоколаде. Simple Smile Лъже ли ме паметта или преди определено количество теми я обсъждахме тази специфика на руското/украинското/ и както се оказа полското национално шоколадопроизводство?  Възстанових си военновременните запаси с една кутия , която съм скрила в гардероба ... Embarassed
Има как да няма .На Линд.

# 436
А като казахте за Турция. От шекер дюкяня какви неща взехме, милото се оля. Халва с шам фъстък, сладко от рози (!?!?!?) и нещо като локум, но със сложно име, почва с дж и доколкото разбрах, се прави от моркови. Та това морковеното е адски вкусно, особено с шоколад. И халвата не е лоша, но аз по принцип не я обичам много. Сладкото обаче беше странно, не можах да се отърся от мисълта, че дъвча цвете  Crazy

# 437
  • Paradise
Ео, кажи на твоето мило да внимава със сладкото от рози, за да няма след това продължителен престой в тоалетната Wink

# 438
Едно време, когато бях мъничък, сладко от рози имаше във всеки Нармаг, във всички села. И беше по-хубаво от турското. Другите мармалади бяха в сандъчета, в пергаментова хартия, режеха се с нож - от сливи и от шипка.

# 439
  • Москва
angelina.bgk , това също не съм го опитвала. Но те тези сушени черни сливи в какво ли не ги слагат- супи, манджи, салати, десерти.. Или просто така си ги хапват.. ТУк има едни шоколадови десертчета с извара.Е аз извара по принцип не ям, но без тези повече от 2 дена не живея Simple Smile Само се чудя как да си взема един кашон със себе си, когато се прибирам,защото трябва да се държат студени.

# 440
  • Казанлък of all places
Сирок, нали?( нямам ери на тази клавиатура) Охххх....има едни изолирани чанти в хипермаркетите,за студени неща. Върашат работа в този случсй. Купуваш точно преди полет и после делим наполовина, или по братски... Mr. Green

# 441
  • Москва
Именно, сырок Simple Smile И аз го обмислям за точно преди полета, но все пак два часа и половина в самолета не знам какво ще им се случи. И после още час и половина от София до Пловдив докато се прибера Simple Smile Ама така им свикнах, че не се виждам два месеца без тях  Embarassed Надявам се да оцелеят.И конфетите също, че иначе по-добре да не се прибирам  Grinning

# 442
Ехее, пак сте подкарали шоколада  Wink
Веднъж един сироп от рози ми гръмна в ... хладилника. Как стана не разбрах, уж си беше на студено. Няма да ви казвам какво мазало стана Crazy От тогава лекувам запека по друг начин Mr. Green

# 443
Обожавам руски шоколадови неща.

# 444
Чудна тема сте зачекнали, на котлона ми къкри  чай от сини сливи  Stop

# 445
За всичко е виновен Великденсият заек. Търсех в голям магазин при това нещо шоколадово великденско, заек или друго, е няма и няма, чак пък толкова да са изкупени не знам, може просто да е нямало зареждане. И така бях принудена с мъка и преко воля да се спра на щанда с шоколадите...после вече споделих.  Mr. Green

# 446
  • Москва
Естер, голяма мъка ще да е било  Grinning И аз днес така..Водих спор със себе си- пропуснах шанда с шоколадите, но не и този с конфетите. Естествено- любимите ми бяха свършили. Много мъчно ми стана и реших да ги сменя с други, за да се утеша Wink

# 447
По БТВ ще дават репортаж за мъртво хоро. Такъв репортаж вече гледах в един форум, изправи ми се косата. http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=158.4290  надолу.

# 448
  • тъгата в мен
Гледала съм го наживо в едно влашко село(Видинско).Сама се досетих за какво става дума,но наблюдавах от фолклорна и музикална страна на нещата..Тъжно и странно...Продължавам да се чудя защо некролозите ги има само у нас,или..?

# 449
Защо такъв рязък завой в темата...и без това цял ден ми нагарча, защото гледах сутринта репортаж на Тази сутрин от Симеоновград...

Общи условия

Активация на акаунт