Споделете 160

• 27 580
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Захар има в доста маринати на турщии, в това число и на мариновани краставички.
А капанска баница, с кори на акордеон, с 6 яйца, овче сирене и подсирено мляко, поръсена със захар, веднага след изваждането от фурната е класика в жанра. Mr. Green

# 466
  След смъртта на мама намерих в мазичката 3 бурканчета със сладко от рози..дори не знаех, че е правила такова. Като го опитам ще ви пратя репортаж...от тоалетната  Mr. Green
Аз съм семпъл човек, също и във вкусовете, но щерка ми...бие всякакви рекорди до фантастични комбинации. Филийка с лютеница и сладко от шипки?

# 467
  • Майничка
"Моят" дресинг за зимни салати (с ряпа, зеле, моркови и червено цвекло) е зехтин, мед, лимонов сок, черен пипер и много настърган джинджифил.

Кекс с лютеница беше редовно вечерно хапване в пансиона, когато бях подготве. Особено във вторник вечер, когато остатъците от кекс, донесени в неделя бяха вече възсухи и лютеницата ги поразмекваше.
Имам и прекрасен спомен от една бригадирска комбинация - бисквити Слънце с кьопоолу (от онова с майонеза), голям глад ще да е било... Mr. Green

Вкъщи имаме една семейна рецепта за нещо като млечна баница, но с плънка от тиквички. Единици са тези, склонили да пренебрегнат подозренията си към зеленикаквата средна част и да я опитат. За двама от тях сме омъжени със сестра ми. Wink

# 468
Гледала съм го наживо в едно влашко село(Видинско).Сама се досетих за какво става дума,но наблюдавах от фолклорна и музикална страна на нещата..Тъжно и странно...Продължавам да се чудя защо некролозите ги има само у нас,или..?

виждала съм некролози и в Италия и Албания, сигурно има и другаде.
на мен ми хареса мъртвото хоро, уникално е.

комбинации от вкусове вече не ме трогват, колкото по-на изток върви човек, толкова по-богати са вкусовете.

# 469
Гледала съм го наживо в едно влашко село(Видинско).Сама се досетих за какво става дума,но наблюдавах от фолклорна и музикална страна на нещата..Тъжно и странно...Продължавам да се чудя защо некролозите ги има само у нас,или..?

виждала съм некролози и в Италия и Албания, сигурно има и другаде.
на мен ми хареса мъртвото хоро, уникално е.

комбинации от вкусове вече не ме трогват, колкото по-на изток върви човек, толкова по-богати са вкусовете.
Стига бе , къде в Италия /коя част/ си виждала некролози ? Rolling Eyes Shocked

# 470
не помня. Бяха тесни улички в стара част на град, вероятно Венеция или Неапол.

# 471
  • Варна
Аз обичам да си пия кафето със ... сирене Simple Smile

Мхм! Но и кафето ми е с мед.
Като се замисля - сирене ям с почти всичко. А най-непривичната комбинация дето съм яла беше домат с извара и горчица - някакво френско блюдо тре спесиаль  Tired
Абе, французи - какво ли не слагат в устата си.  Blush

# 472
По темата за френския  Laughing, май съм ви казвала, едно време ме навиваха за магистратура с френски в Щатите. И днес от скука, писах им едно писмо дали с моя цветущ успех въобще имам шанс или да не се мъча да им събирам документи. Писах аз, па седнах и отворих сайта и програмата им. Ми то тяхната магистратура аз съм си я изучила в бакалавър - книгите съм ги прочела - литературите съм взела, историята съм я изучила, историческата граматика, дето ми беше 1ви курс, втори семестър - на тях им е магистратура.  Crazy Какво учат тия хора в бакалавърската степен? Rolling Eyes

# 473
  • Майничка
Ео, сигурно френски. Laughing
Може и да съм споменавала, но имахме едно момиче в потока, което беше завършило гимназия в Съюза, прието там, после техните се върнали в Бг и се прехвърлило в СУ. Тя, на практика, когато започна почти не знаеше френски, приемният й изпит е бил съчинение на тема "Владимир Ильич Ленин и дети" (на руски). Чак в трети курс понавакса, милата. Но сега е преводачка, е, повече от английски. Laughing

# 474
  • До хладилника, който обичам
Стиснете палци, споделете Grinning

# 475
  • Майничка
 Бу, fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 476
Стискам, Бу  Hug

# 477
Егати черната серия!  Тези  дни избягвах лошите новини, но дойде моментът да ми ги съобщават лично Confused
Бу, стискам.

# 478
  • о`майна лунна нощ е
Стиснати палци и от мен.  fingerscrossed

Бясен ден ... и няма свършване.

# 479
  • Москва
fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed За Бу

Днес имахме противопожарна тревога накрая на последната лекция и всички книги на преподавателката останаха при мен... Дори тези,с контролните.. Чудя се да ги разуча или не..  Thinking
Искам смелост,някой да дава за времнно ползване?!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт