Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 147
  • 936
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мръндарина
Да разбирам ли, че лекарите който са лекуващи не оперират сливици?  newsm78
Посъветвайте ме при кой да отида за операция?
Миналата година ходихме при Цолов, видя ми се странен и малко луд. Тази от 5-та градска нещо ме разочароваха вчера.

А що се отнася до нашата страна. Проблема не е в страната, а в града. Много е мръсно просто в София.
Като отидем на село, което до Вършец, няма хрема, кашлица, нищо. Всичко минава от въздуха, както казват хората. По цял ден тича на улицата потна, гола, ходи при животните на съседите. Най-много да я нахапят бълхи. Мъжа ми е със синозит. Голяма драма тука, като отиде на село му няма нищо!
Дори аз и сестра ми като сме били малки, тъкмо са ни изписали от болницата след двустранни плевмонии и след една седмица отново лекаря казал в болницата. Баща ми се заинатил, подписал се, и ни закарал на село посред зима и сме се оправили без АБ без нищо!

Аз на няколко пъти се замислям да се преместим, но е много сложно  Wink

# 691
  • София
Да разбирам ли, че лекарите който са лекуващи не оперират сливици?  newsm78

Не  Peace

Не знам, при нас нито в планината, нито на морето изчезват за 3 дни. Може и просто да е съвпадение.

# 692

Санте, кой д-р и къде Ви прави операцията?
Доволни ли сте?
Ох, и мен много ме притесняват тези макарички. Синът ти е на 13г.?
Аз съм доволна от д-р Христо Златанов, който оперира сина ми. Да той е на 13 г. и неговата трета сливица не се прибра сама с годините. Яд ме е, че не предприех това нещо по рано, а отрових детето от лекарства. И аз бях против тези макарички, но той дори не беше разбрал, че има нещо в ушите, мислеше че само сливицата са махнали. Казах му, за да не бърза да се изкъпе и да вкара вода през тях в ушите. Ефекта от тях беше поразителен, още щом му ги сложиха почна да чува пак добре, беше на косъм да загуби слуха си. Не чуваше какво му говорим. Не чуваше учителите. Още има сополи обаче, макар и по-малко от преди. Имаме да лекуваме синузит, който ни остана за спомен от третата сливица.

# 693
  • София
Доволна ли си от него? Добре ли изпипва нещата преди операция?
На мен ми хареса. Бяхме един път при него на преглед.

# 694
Дени..ужасно звучеше, затова и я водех всеки ден да я слушат. Чисто било на слушалка, така и не ни направиха снимка  Sad, не пихме антибиотик, само Флавамед и Изопринозин и сега така ме чопли....дали сме се доизлекували ....да не е слязло надолу, спря да кашля, добре е ама, 3-4 поддържа 37-37,1 температура...все ми е свита душата  заради това Sad

След всяко нейно боледуване ми трябват месеци възстановяване на психиката  Mr. Green

Тя ще ни изяде да сме ходели на ски, ще кажеш че е ходила досега, а мен душата ми е свита ...таз пуста зима, как да си помислиш за ходене
И ние бяхме така- 5 дена на Изопринозин. От вторник  до събота с температура, като последните 2 дена беше ниска. Вчера ходихме на преглед и доктора каза, че щом 5-ти ден вдига температура,трябвало да пие АБ, въпреки че състоянието на детето е добро. Започна обаче да кашля.
Умирам от угризения, че отново се налага да пием лекарства Cry.
Искам да попитам колко време изчаквате  преди да дадете АБ ? Доктора каза, че след 3-ти ден с температура инфекцията преминава в бактериална и се налага да го пием  Sad

# 695
Ами ние не пихме АБ /мен пък все това ме чопли  Sad/.
Но ние имахме ужасна кашлица, която намаля и джипито ме посъветва тогава да не го давам, да и следя тонуса и да спра да меря температурата /37,1  Confused, бях се вманиачила/
Да чукам на дърво мисля, че е добре, а за капак видях, че и е поникнал кътник, дали пък не е била от него  newsm78

# 696
И при нас последните 2 дена беше така- ниска температура, но доктора твърди , че щом има 5-ти ден, трябва да минем на АБ. Вярно, че започна и кашлица, но...не може ле да мине само със сироп ? На кого вече да вярвам? Свила ми се е душичката  Cry Cry Cry. И само като се сетя как снощи я гоних половин час с лекарството ooooh!

# 697
  • София
Ох, да Ви кажа на нас пък сега какво ни се случи.
Като я водих при Райчева и ни назначи инхалации с Вентолин и Плумикорд за 6м. Като последното много ме притеснява  Sad
Полумикорда е 2 път на ден, следователно ми трябват 60дози - 3 опак. за месец.
Но преди взимах по една опаковка. Лекарката ми изписала на рецптата 60дози за 30дни, но една опаковка. В книжката също за 30дни, но една опаковка.
Аз ги взимам от аптеката, но не съм съобразила, че трябва да взема три опаковки плумикорт за месеца, а не една, защото преди все взимах по една.
И като видях миналата седмица, че ми свършват се усетих.  Tired
Първи ходих в аптеката, обясниха ми, че рацептата е сгрешена. Макар да не е точно така. Защото е противоречива, но и те не са я видяли. После лекарката ми пусна друга рецепта, като идеята беше да я подменът и да си взема, нужното количество. Но аз съм ги взела на 13.01.2012г., а те ги отчитали в касата на 16 и 30 число от месеца и нямало как.
И така, голяма обърквация.
Лекарката каза, че ще потърси Плумикорд, а на 1 число ще пусне нова рецепта. Но май ще олекна днес с 60.00лв. Но вината си е моя, защото и аз не гледам, а спя.
Така се бях притеснила, че Ронката не чува. Забелязала съм, че като съм притеснена, не мога да мисля трезво.
Мами не се притеснявайте, защото правим грешки!

# 698
  • София
 Gorda mama , напоследък при нас дните станаха 5 и минаваме без АБ при грип и вируси. Споделям само, защото си пишем в темата е за трета сливица, не че е по темата.

geryger, искрено се надявам при вас проблемът да се реши с билколечение.

# 699
  • София
geryger, искрено се надявам при вас проблемът да се реши с билколечение.

Невярвам  Sad
Днес бяхме близо до Южния парк, времето беше приятно около 12ч. Предложих да се разходим в парка, но Рони каза, че иска да види змиите. Така отидохме в Зоопарка. Влязохме от към Бенакс. Ходихме до терариума, погледахме пингвините и се върнахме обратно, около час и половина сигурно. newsm78 В териума беше топло, Рони беше с грейка, чорапогащник, дебело яке и т.н Бях спряла точно през входа.
Като стана след обяд забелязах, че не е много добре. Вечерта каза, че я боли гърлото и вече се беше издула.  Sad
Просто вече така се отчайвам. От няколко дни си беше добре и сополи няма. Не кашляше.
Това нормално ли е? То неможе само у дома да си седим.
Уговорих утре да я водя при Петров. Сега незнам какво да правя.
С Вашите деца, така ли става?

# 700
Здравейте и от нас!
Дъщеря ми е на 5г. с проблемна трета сливица. Имахме дата за операция в
Четвъртък при младия Тодоров в Исул, но днес детето изведнъж вдигна Т и си я
Поддържа въпреки лекарствата. Толкова я пазихме да е здрава за оп, само сме
Ходили за тестуването и да й вземат кръв. Сега трябва да отложим оп, разбира се.
Чудя се обаче колко време после пак трябва да мине? Сега я бяхме закрепили около
Месец, но ако трябва пак да мине толкова няма да й важат изследванията. А взимането
На кръв беше от вената и много гадно, ако пак трябва да се прави...
Много съм нещастна като я гледам как се бори да си поеме дъх по цяла нощ заради тая
Гадост и вече се бяхме настроили за оп, а сега пак сме зле...

# 701
веничка, аз преди да действам имахме точно три спокойни дни и планирахме операцията "от днес за утре". При моя син чисто положение нямаше. Тоест ден без секрети, къде в носа, къде назад. В събота му беше последната доза антибиотик заради ангината, беше относително чист секрета и го заведох на УНГ.
Докторката каза, че сега го вижда като "най-здрав" от всичките ни виждания, искаше да планираме за след седмица, но я убедих че няма смисъл. До седмица пак щеше да текне зеленикавия плътен секрет и кашлица ще дойде и т.н.
На следващия ден като ходих да му коментирам изследванията, пак го прегледа и беше удивена каква разлика има от предния ден. Гноен секрет отново имаше и назначи коларгол и антибиотик преди и след операцията.Кръв му взимаха от пръстчето, знам че не е съвсем показателна, но колкото за преценка преди операция явно става.
Всичко мина много леко. Третата сливица при нас е била трета степен. Малкият беше спокоен, взе го една млада сестра и го пита иска ли да му покаже едни специални балони. Той този филм го е гледал /в смисъл оперирали са го преди/, но не успя да се усети къде го води. На влизане в операционната се забеляза, че не съм с него, но докато затворят вратата и вече беше спрял да плаче. Около 25 мин беше в операционна. Върнаха го спящ, след около половин час почна да се раздвижва. Не е буйствал, но протестираше, че сме в болницата, искаше да си ходим. Няколко капчици кръв изтекоха от нослето и това беше. След около час сън си беше съвсем добре.
Но прохъркването и дишането през устата си го имаше.
На вечерта след операцията, наложи се заради кл.пътека да преспим в болницата, спа малко неспокойно, но вече дишаше през нослето.
Започнах да го наблюдавам, че като стои и е заигран с нещо си диша през носа. Нещо, което не помня от преди година и половина, две. В дните след оп като дишаше само през нослето се чуваше едно тежко дишане, хъркане и фърфорене на секрети.
Като спи и сега отваря устата понякога. Завъртам го, че обича да спи по корем и може би за това.
Ако го видя с отворена уста му я затварям и за разлика от друг път, сега си спи и не протестира. Преди имаше няколко вдишвания и започваше да се върти или плачеше, че не му стига въздух.
Бяхме на контролен преглед, има незначително количество секрет по задна стена. Било нормално, как и защо не ми обясниха, но да промивам със стеримар. Сега като го промивам със стеримар нищо не изтича като секрети.
Неприятното е, че и двете му небни сливици са огромни и според доктора те също му пречат да спи добре и са причина за прохъркванията.
За тях чести чайчета и гаргари с лайка, тантум верде спрей.
Та в резюме при нас нещата след операцията не се оправят с магическа скорост, но определено има положителен ефект.
Апетитът му се увеличи, не е страдал от безапетитие, но определено му е по-вкусно сега

# 702
  • София
*vera
Кога Ви оперираха и колко сте големи?

# 703
*vera,

Няма как при нас да не се отложи, с висока Т си беше цяла нощ, че и днес на обяд вдигна. Докторът не се наема, а и аз честно казано. Колкото и да ми се иска да я отърва от тази мъка Sad Аз от самата оп толкова не се плаша, всички казват, че е лека и т.н. (Сега съм смела де, защото не е опрял ножът до кокала, ще видим като наближи как ще съм...) Но докато стигнем до нея ми се вижда безкрайно. Лошото е, че док. иска после да правим нови кръвни изследвания и то пак от вената. Каза, че заради пълната анестезия не може от пръста. А тя толкова плака и аз щях да ревна с нея Sad

geryger,

И ние сме същите - малко студен въздух да вдиша и е болна. Такова треперене й треперя и пак не мога да я опазя. Затова сме решили вече за оп, че не се живее така все със свита душа.

# 704
Аз се превърнах от най-големия враг на ваденето на трета сливица в пръв приятел на тази манипулация. Само като си помисля колко измъчих моето дете, сърцето ми се свива от гузна съвест към него. Трябва да си призная, че аз бях и малко невежа по отношение на този израстък. До скоро си мислех, че мъжеца е третата сливица и не исках да махам нищо от естествената анатомия на детето ми. Едва на скоро се зачетох, даже намерих и няколко медицински снимки на процеса на вадене. Разбрах също, че тази сливица (тъй наречен аденоид), когато е уголемена вреди много повече отколкото да служи за нещо добро. Ето да видите какво представлява аденоида:
http://www.youtube.com/watch?v=WX2QQmLx0jM

Двадесет дена след операцията сина ми е друг човек. Преди беше вечно нервен и истеричен, сега е все в хубаво настроение.Каза ми ,че от години не е спал така добре и дишал много по хубаво от преди. А какъв апетит му е дошъл, направо не мога да го изхраня! Толкова слабичък беше, та чак ребрата му се четяха. Другото което ми прави впечатление, че сливиците му бяха точно като две едри сливи с някакви шупли по тях и се допираха една в друга, а сега изглеждат съвсем нормални.Това направо ме изуми.

Общи условия

Активация на акаунт