Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 41

• 45 980
  • 716
  •   1
Отговори
# 300
  Колкото и образът на Бехлюл да е отрицателен и натоварен с лоши качества,за мен това е психологически най-сложният от всички,с най-много дилеми,вътрешни борби и е до голяма степен трагичен образ.Да обичаш и да не можеш да бъдеш с човека,който искаш,защото цената за това е семейството ти,хората ,на които дължиш всичко и човека,който ти е повече от баща,да се разкъсваш между желанието и дълга,между любовта и вината,да те притискат и изнудват от всички страни,да не намираш покой,да се мразиш за това,че обичаш  жената на баща си и нямаш сили да сложиш край или да тръгнеш с нея,да те обича безумно малката ти сестричка и да не искаш да я обидиш и нараниш.Определено  е много  тежко и можем да кажем само -пази Боже,защото гледаме повечето като жени от страната на Бихтер,но ако сме на негово място,тогава?!
  За мен всички в тази история  са потърпевши и за всички има само една дума-трагедия и не бих се наела да ги подреждам по тежест,за всички е съсипващо,а за Бихтер е края.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 22:14 от charovnica

# 301
Чаровница, от която и гледна точка да погледнеш все си е за пази Боже.

# 302
 Колкото и образът на Бехлюл да е отрицателен и натоварен с лоши качества,за мен това е психологически най-сложният от всички,с най-много дилеми,вътрешни борби и е до голяма степен трагичен образ.Да обичаш и да не можеш да бъдеш с човека,който искаш,защото цената за това е семейството ти,хората ,на които дължиш всичко и човека,който ти е повече от баща,да се разкъсваш между желанието и дълга,между любовта и вината,да те притискат и изнудват от всички страни,да не намираш покой,да се мразиш за това,че обичаш  жената на баща си и нямаш сили да сложиш край или да тръгнеш с нея,да те обича безумно малката ти сестричка и да не искаш да я обидиш и нараниш.Определено  е много  тежко и можем да кажем само -пази Боже,защото гледаме повечето като жени от страната на Бихтер,но ако сме на негово място,тогава?!
 newsm62

# 303
С риск да бъда засипана от упреци аз не виждам чак такова желание у Бехлюл да се събере с Бихтер,от нейна страна-да,но от негова -не

# 304

Права си  Hug,но защото него много го  хулим и затова реших да погледна и оттам      bouquet
  silvia_maria-не говорим ли всички като жени,какво бихме и не бихме направили на нейно място,кое одобряваме и кое не в поведението й?Като не си разбрала мисълта ми,не се опитвай  нескопосано да се подиграваш,защото си смешна.

# 305
С риск да бъда засипана от упреци аз не виждам чак такова желание у Бехлюл да се събере с Бихтер,от нейна страна-да,но от негова -не

САКЪН,ТУЙ Е БОГОХУЛСТВО тук

# 306
Не обича Аднан,тоест не по този начин,по който искаше да внуши...с идеята,че го обича както се обича съпруг.Наговори на Бехлюл всичко това,за да го ядоса и успя.Изкара си го на Хилми,не че последния не си заслужава да му разбият зъбите.

Бехлюл - грам съчувствие не изпитвам към него. Каква вътрешна борба,кое му е сложното?
Не искам да участвам в клюките за мен и Нихал,не е вярно.Точка.
Кое е трудното тук,трябва да си най-голямия идиот,за да не можеш от едно такова положение да се измъкнеш? А той не само,че не се измъкна,ами направи интригата още по-значима и въвлече невинни хора в мизерията си.
Бихте на няколко пъти му предлагаше да се раздели с Андан,а Бехлюл в по-късен етап,докато нещата се успокоят, да отиде при нея или да избягат двамата далече от всички. И това не направи.

Това за мен е всичко друго,но не и Мъж.

# 307

Така е, съгласна съм, никак не му е лесно, за съжаление е... Но и на авторът не му е много любим този образ. Накрая с това, че го оставя жив, той всъщност го обрича на безкрайно мъчение. Оставя го сам, сбъдва всичките му страхове единствено и само, за да покаже, че човек трябва да се бори за това, което истински желае, както и твърдо и достойно да застава зад действията си и да поема отговорност за тях. Колкото и изтъркано да звучи, филмът е поредното доказателство, че чрез лъжи и измами до никъде не се стига, просто се постига само някакво временно затишие.

# 308

Права си  Hug,но защото него много го  хулим и затова реших да погледна и оттам      bouquet
  silvia_maria-не говорим ли всички като жени,какво бихме и не бихме направили на нейно място,кое одобряваме и кое не в поведението й?Като не си разбрала мисълта ми,не се опитвай  нескопосано да се подиграваш,защото си смешна.

сори мацка ,ако дори само го допускаш за себе си  #Crazy

# 309

Така е, съгласна съм, никак не му е лесно, за съжаление е... Но и на авторът не му е много любим този образ. Накрая с това, че го оставя жив, той всъщност го обрича на безкрайно мъчение. Оставя го сам, сбъдва всичките му страхове единствено и само, за да покаже, че човек трябва да се бори за това, което истински желае, както и твърдо и достойно да застава зад действията си и да поема отговорност за тях. Колкото и изтъркано да звучи, филмът е поредното доказателство, че чрез лъжи и измами до никъде не се стига, просто се постига само някакво временно затишие.
[/b]
  преди бурята,права си и ти ,във всичко,което казваш,но истината е,че в една такава задача за мен няма правилен отговор-все някой ще страда и то много,независимо дали е Бих,Бех,Аднан или Нихал.Най-лошото е да страдат всички,както и се случва накрая.
  silvia_maria-не вдяваш,затова не се пъни напразно,аз не приемам нито ситуацията,нито героите буквално,за разлика от теб,затова просто замълчи.

# 310
charovnica ,  съгласна съм напълно ! Бехлюл в момента не иска да бъде нито с Бихтер , нито с Нихал. Иска му се да е някъде далеч и сам , но ...си понася последиците от малодушието , което на моменти проявява ! Образът , който пресъздава , е наистина многопластов и сложен , а Къванч се справя невероятно ! Peace

# 311
Чета поста на чаровница:абсолютно съгласна,след малко чета поста на Not Approved &  ,чието мнение е противоположно и пак съм абсолютно съгласна..само с мен ли е така newsm78
Или самият образ е особенно противоречив и лашка зрителя от една крайност към друга в отношението си към него..
Абе тези двамцата нашите Бех и Бих сега ли осъзнаха какво са направили всъщност?
Изненадани са все едно им взеха сладоледа.
Дори Бих,която твурдеше че е наясно какво прави и е готова да поеме отговорност,се чуди аджеба какво става,кактака Хилми разбра,колко знае.. newsm78

# 312
@Дари@,споко.И аз съм така Laughing

# 313
Те и двамата Бех и Бих уж много предпазливи бяха, пък се скриха като щраусите - главите им в пясъка, а д......тата
отгоре им стърчат. Хилми им подхвърли една реплика и те се раздрусаха!
Мен ме подразни тази вечер Мадмоазел с нейното любопитство, още не влязла Нихал, тъкмо Бех започна да и се извинява и тя, ама какво е станало ooooh!
Докога ще върви след нея като сянка, нали се очаква вече да е самостоятелна Crossing Arms

# 314
 Not Approved-права си за всичко,ако Нихал беше просто някоя,а тя е малката сестричка.Въпреки това и ти си права,имаше как да се измъкне,но той я забърка окончателно ,а малодушието му е огромно.Предпочита да си зарови главата в пясъка като щраус,нищо,че Д-то му лъсва.  Истината е според мен,в комбинацията между мненията и на двете,като  в различните ситуации,се прояввяват разлчни неща от описаното от нас  Hug
  Дари,просто филмът представя сложни човешки образи и характери с много различни черти,които са поставени в много трудни ситуации, в които е трудно да кажеш еднозначно и да отсечеш-така трябва и край,не,има много нюанси и изходи,които водят до коренно различни резултати.
 Ето снощи аз го съсипах от критики,които са си основателни,но днес видях и другата страна,която може да предизвика съжаление  Peace

Общи условия

Активация на акаунт