Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 41

• 46 139
  • 716
  •   1
Отговори
# 630
silvia_maria,Четин и предлага брак,даже се сгодяват в Австрия май бяха не си спомням точно,но след събитията с Бихтер ,Фирд отказва да се омъжи за него.На погребението той е в ролята на приятел.
Не помня кпментара,но
не вярвам да я зареже .....................състоянието и го задължава,според мен
/и приятелски и финансово и човешки/

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 01:53 от silvia_maria

# 631
Защо Бех продължава  да спи с Бих?

1.Защото още я желае
2.Защото я обича
3.Защото има намерение да се обвърже с Бих
4.Защото има нужда от секс
5.Защото не спи с Них,за да не е наранена ,ако избяга

# 632
  • Пловдив

Добро утро.

# 633
  • София
ДУ
Много тежка серия беше снощи,поне за мен.Развълнува ме.
Момичета има ли повторение по някоя телевизия и от колко часа?

# 634
Бех е един  голям търтей, живеещ на гърба на чичо си. Дори и розите, които купи за дъщеря му, бяха с неговите пари. Не ходи на работа, не учи, по цял ден мисли само за собственото си щастие ... и успокоение, че постъпва правилно.

# 635
  • Бургас
Сега се замислих пак за заглавието, но този път без ню ейдж неща.
По - логично, за мен е забранената любов да е тази между Бехлюл и Нихал. Сега ще кажа и защо.
До колкото знам в книгата, той иска нейната любов. Но няма никакво право на нея. Защото? Защото са сътворили толкова глупости, че буквално му е забранено да обича Нихал. Той и Бихтер дори и да се обичат в грях е много по - малко от това да иска любовта на Нихал след всичко, което е направил и лъжите, които е наплел. Точно тя е забранена и точно тя няма да се случи.

# 636
  • somewhere near the sea
По тази логика той няма право нито на едната, нито на другата любов. На първата-защото е жена на благодетеля му, на втората- защото не я заслужава. Naughty

# 637
  • Бургас
По тази логика той няма право нито на едната, нито на другата любов. На първата-защото е жена на благодетеля му, на втората- защото не я заслужава. Naughty
За мен разлика има. В отношенията му с Бихтер, едиствената пречка е Аднан и предатеството към него.
В отношененията му с Нихал, нещата са в пъти по - сериозни. Той иска нещо, което няма право да иска. Любовта и. Чистата и истинска любов. След лъжите заради връзката му с Бихтер. След предадеството към баща и, което е факт. След предатеството и към самата нея. Просто не е реално да иска тя да го обича. Той вече е толкова потълнал, че е ударил дъното.

# 638
    Халид Зия Ушаклъгил

" На всяка възраст любовта е хубаво нещо, но не винаги свършва добре.
 Погрешните стъпки направени от страст повличат човек към беди.
 Понякога моментните увлечения остават товар за цял живот,
 носят съжаление, също и срам. Превръщат се в угризения на съвестта.
 Някои неща не се оправдават с младостта.
 Има хора, на които човек  не може да обърне гръб, защото им дължи всичко, което има.
Всичко това не бива да се жертва, заради някакво моментно увлечение. ....
 Това, което сега ти се струва розово ще стане на пух и прах.
 Животът не се състои само от моментни радости.
 Има хора, които и на земята живеят, като в АД".

# 639
  Sesana,не смятам че авторът е имал предвид любов,която няма право или не може да се случи,а такава,която се случва,а не трябва.
  Силвиа-спри с дезинформациите,да му се не види,това е монологът на Фирдевс,написан от сценаристите,намерии цитатът на коя страница от книгата е  ooooh!

# 640
  • Бургас
Sesana,не смятам че авторът е имал предвид любов,която няма право или не може да се случи,а такава,която се случва,а не трябва.
  Силвиа-спри с дезинформациите,да му се не види,това е монологът на Фирдевс,написан от сценаристите,намерии цитатът на коя страница от книгата е  ooooh!
Аз казвам, че според мен няма право да се случи или не може. Нали в книгата тя се случва. Все пак заглавието е на книга, а филма е правен уж по нея. Но реален отговор на този въпрос може да се даде една когато филма приключи.
Прекалено тривиално би било да са Бихтер и Бехлюл. Пък и фокуса вече се измества от тях като двойка.

# 641
  За да се каже,че една любов е забранена или каквото и друго определение да й сложим,тя трябва да се случи между двама души като връзка.Доколкото в книгата Б-Н не се случват като връзка,не смятам,че заглавието се отнася за тях. Докато филмът позволява по-широко  тълкувание и можем да открием  елементи от забранената любов и в други двойки,за мен тя отново с най-голяма сила се отнася за Б-Б.Все пак филмът е за тях и тяхната връзка, другото е само фон и допълнение,неслучайно под заглавието се изписва "Любовна история за търсещите любов..." Всеки има право да я търси,където му харесва,но за мен без съмнение се отнася за Бихтер и Бехлюл,колкото и да е тривиално.
  Още повече,че чувствата на Нихал няма да бъдат споделени така както очаква и заслужава,а фокусът само привидно се измества от тях,те са в центъра на всичко,от началото до края.

# 642
ациите,[/color]да му се не види,това е монологът на Фирдевс,написан от сценаристите,намерии цитатът на коя страница от книгата е  ooooh!

Има го в книгата,и който желае да проверява ,моля.
Ако желаеш да доказваш нещо -направи го ти.
Така ли изглежда твоя" добър" тон ?

# 643
  • Бургас
 За да се каже,че една любов е забранена или каквото и друго определение да й сложим,тя трябва да се случи между двама души като връзка.Доколкото в книгата Б-Н не се случват като връзка,не смятам,че заглавието се отнася за тях. Докато филмът позволява по-широко  тълкувание и можем да открием  елементи от забранената любов и в други двойки,за мен тя отново с най-голяма сила се отнася за Б-Б.Все пак филмът е за тях и тяхната връзка, другото е само фон и допълнение,неслучайно под заглавието се изписва "Любовна история за търсещите любов..." Всеки има право да я търси,където му харесва,но за мен без съмнение се отнася за Бихтер и Бехлюл,колкото и да е тривиално.
Бихтер и Бехлюл имат всичко друго, но не и връзка. Това, което виждам е далеч от връзка. Може би се обичат и си лягат от време на време, но връзка  Peace
По тази логика при Бехлюл и Нихал също има връзка, ако ще я тълкуваме широко, но липсва елемента секс. При Бихтер и Бехлюл има връзка, но липсват доста елементи като: разбиране, споделяне, разговори. Те само се лаят. Та ако това ще наричаме връзка.  Peace
Разглеждам събитията до края на историята, а не към сегашен момент.
Може би заглавието се покрива от всички дойки. Вчера мъжа ми ме помоли да му обясня, кой в кого е влюбен  Joy И аз почнах. Аднан в Бихтер, Бихтер в Бехлюл, Нихал в Бехлюл, Бешир в Нихал.....Като синджир бяха навързани  Joy Та при всичките има пречки.
На Бешир също му е забранена. Сюлейман му го каза. "Ти се влюби в дъщерята на падишаха." Явно за онова време е било недопустимо.  Тази на Аднан към Бихтер също е нездрава. Той може да и бъде баща... И още сума такива има.
В книгата има толкова много съдби, че да е само едната и то очевидната, ми се струва прекалено. Някъде беше преразказано какво точно е писал автора и изглежда филма е с леки допирни точки. Но все пак него коментираме.

# 644
ациите,[/color]да му се не види,това е монологът на Фирдевс,написан от сценаристите,намерии цитатът на коя страница от книгата е  ooooh!

Има го в книгата,и който желае да проверява ,моля.
Ако желаеш да доказваш нещо -направи го ти.
Така ли изглежда твоя" добър" тон ?

Въобще не се захващай за добрия ми тон,а дай солидни доказателства,че това не е монологът на Фирдевс от филма. За разлика от теб аз не доказвам твърденията си със скалъпени доводи. Имам пълното право да те критикувам като виждам,че приписваш нещо сътворено от сценаристите на автора.
  Сесана,повече от ясно съм обяснила какво имам предвид.Ти отново четеш всичко буквално и честно казано нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било,който разбрал,разбрал,който не-здраве да е. Това за връзката между Б-Н като широко понятие-при тях няма нито един елемент на връзката-нито разговори,нито споделяне,нито разбиране,за физическата част да не говорим и ми звучи меко казано смешно към настоящия момент.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 12:03 от charovnica

Общи условия

Активация на акаунт