Ето Цветница дойде, а Майски мами нямат търпение да гушнат своето дете!-Тема 21

• 24 473
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Все го чета това туширане и все не се осмелявам да питам какво е, ама май е крайно време вече да разбера.  Blush Та какво е туширане?

# 646
Може ли някой да ми каже нещо за тази количка... Дали е хубава и удобна... Предложиха ми нея и много я похвалиха, но има само 2 цвята - син и зелен...  Thinking  Някой ползвал ли е такава? Или поне да има някакво инфо?
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5687&cat=66

juji2704, тази количка и на мен ми беше харесала като я гледах в нета, но наживо не ми хареса това, че кошът за багаж е много малък, на практика е почти неизползваем, а и нямат цвят като за момиче, така че се отказах от нея и съм се спряла на Хаук Малибу.

# 647
Туширане е подпомагане на разтваряне на шийката на матката за по-бързо разкритие  Peace

По принцип представлява нещо като натискане с цел забързване на разкритието.Прави се по време на контракция и боли зверски  #Crazy

# 648
elfi4ka ме изпревари добре е обяснила какво представлява прегледа, мен няколко пъти са ме гледали за разкритие, че моята е малко сложна а и съм със серклаж , постоянно гледаме дали има скъсяване и понякога проверява за разкритие.Относно таза миналата седмица акушерката ме мери със нещо като голяма щипка със сантиметри каза от 15 в началото сега съм със 19 и можело да раждам нормално.Но мен много ме е страх , направо не знам как ще раждам , не ми се мисли.Акушерката ми каза че за таза се гледа от 8 месец .
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦА НА МОМИЧЕТАТА КОЙТО СА СТАНАЛИ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО МАМЧЕТА , ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕШОЧЕТАТА, А ВИЕ МАМЧЕТА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИТЕ БЪРЗО.
Относно упойката аз мисля да искам епидурална , но както дойде , но малко ме е страх въпреки че ще бъде по малко болезнено с нея.
Ох не знам как е при вас мен много ме мързи даже и да мисля.

# 649
  • София
Майчета, така като гледам как сме се разписали ще трябва да подготвям новата тема и гледам анкетата за заглавията. Има две с равен брой гласове и едно малко след тях. Анкетата съм я пуснала така, че всеки да може да се коригира . Моля тези които са гласували за заглавието което е на последно място  или са си променили мнението да гласуват отново.  Благодаря предварително!

Елфи, туширане не се ли казва когато ти горят раничка?  newsm78
А тези прегледи които ти правят за предизвикване на разкритие са ужасни  ooooh!
Много, много болезнени  #Crazy . Но зависи и кой ти ги прави де, от 4-ма лекари които ме мъчиха само при една младичка и много мила лекарка не ме боля почти

# 650
Стискам палци (и на краката ) на всички мами, които са в болницата и си чакат бебоците!  Praynig

Аз от сега да предупредя, че нямам вестителка, няма да пращам СМС - живея в САЩ и не съм сигурна, че ще мога да сметна правилно часовата разлика , точно след раждане.  Crazy Аз и сега трудно я смятам  Mr. Green А пък с Бубето , която също живее тук, сме на една дата (за сега), така че СМС-а отпада като вариант. НО, в болницата има интернет и аз ще си завлека лаптопа (естествено) и при първа възможност ще вляза за да ви кажа какво се случва. Но моля, от сега, да не ми се сърдите PeaceАз вчера бях на док, веха ми секрет, шийката ми е затворена, човека си се чувства много удобно и няма никакво намерение да излиза Thinking

Чакайте да ви покажа какво намерих  - пише, че майските бебоци се раждат с 200 грама по-тежки  от останалите  Party:
http://www.bebe---достатъчно заливане на теми със спам---/%D0%B8 … D0%BD%D0%B0/1093/

За сушилнята - ние живеем на 23 етаж и нямаме балкон - всичко се суши в сушилнята и после започва "любимото" ми гладене. Не си го спестявам, защото обичам дрехите, чаршафите, абе всичко да ми е изгладено. Гадничко е, но няма как.

За миялните - аз на ръка не съм мила нищо и никога.  Blush За шишетата на бебо имам 2 вида терилизатора - единият, който е за микровълнова не знам нито как се позлва, нито дали е ок да с еползва. Прилича на голяма пластмасова купа. Някой знае ли как се процедира? newsm78 Та, мисълта ми е, че нещата не бебето не мисля да ги мия в миялната, не съм сигурна, че е достатъчно чиста.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 18:41 от Hope_4_life

# 651
Свекъра преди малко се прибра и вече успя да ми вдигне кръвното, аз все се заричам, че няма да се връзвам,ама ей го на пак ме ядоса. Първо, слагах кукички на едно перде - каза, че били много на гъсто. Какъв му е проблема, нали има кукучки и са за това. И второто нещо - видял легло, което било по-мъничко и скопосно от нашето  smile3511. Аз съм влюбена в нашето легло - 70/140 см. от масив, правих го по поръчка, а на него не му харесвало, било голямо. Ама вината си е моя, че се съгласих да го купят те.

# 652
Елфи, благодаря за обяснението, което си дала  Hug И аз научих нещо ново Simple Smile Става въпрос за туширането Simple Smile

# 653

Елфи, туширане не се ли казва когато ти горят раничка?  newsm78
А тези прегледи които ти правят за предизвикване на разкритие са ужасни  ooooh!
Много, много болезнени  #Crazy . Но зависи и кой ти ги прави де, от 4-ма лекари които ме мъчиха само при една младичка и много мила лекарка не ме боля почти

Точно ей тези прегледи за предизвикване са  туширане  ooooh!

# 654
Честито на всички мами Hug , които вече са родили bouquet  да сте живи и здрави и вие и бебчовците и по-скоро да ви изписват  Laughing
Мен няколко дни да ме няма и те бебетата почнаха да излизат   Laughing с ММ ходихме за 3 дни до Гърция на екскурзия и си изкарахме много добре разведрихме се малко избяхме от ежедневието... И сега имам да чета цели 35+ страници от темата, много писане много нещо.
Момичета да ви питам вчера бях на преглед при моя доктор и той ми каза че плацентата е почнала да старее по-рано Sad Иначе каза, че бебчо върви с около 1 седмица по-назад, всичко му е наред и кръвопотока е добър, вика ме да ходя пак на преглед при него на 9.05 и тогава ще ми прави преглед за разкритие, а в Четвъртък ще ходя на ЖК и трябва да ми взимат секрет.
Четох, че това със стареенето на плацентата не е много опасно, но трябва да се следят нещата по-често и най-вече да се следят движенията на бебчо, някоя от вас има ли такива проблеми ? Аз все си мисля че още му е рано на бебчо да излиза, а и още не сме почнали с бебешките перални имаме още неща да пазаруваме, трябва и да се местим до края месеца... направо не ми се мисли...
Отивам да дочитам темата, че аз докато я прочета ще отворите новата Simple Smile

# 655
Ей че хубаво-пак бебенце. Хайде да е честито на Люси малкия Венцислав, да са живи и здрави!На мама бързо възстановяване, а на малкия юнак да радва всички около себе си!

# 656
мен няколко пъти са ме гледали за разкритие, че моята е малко сложна а и съм със серклаж , постоянно гледаме дали има скъсяване и понякога проверява за разкритие.

Бонбонка, сигурна ли си, че са те проверявали за разкритие? Защото то започва от вътрешната страна на шийката, откъм бебето, а след като външната част е зашита, не знам как ще стане... Може пък да проверяват дали е омекнала тази външна част и така да преценяват... Но обикновено като гледам по мои познати, като махнат серклажа, чак тогава се вижда дали има разкритие - свекърва ми с трите бременности е била със серклаж и май при всичките при махането му се е видяло, че е направо с пълно и директно в родилна зала  Crazy За по-пресен пример - моя приятелка мина през това преди 3 седмици (и тя в Майчин дом) и разправяше, че на прегледите точно за омекване на шийката са гледали и вече при махането на серклажа са проверявали директно разкритието.

На мен утре ще ми го махат и ще пиша  Peace

# 657
  • Стара Загора
От час и нещо се опитвам да ви изчета и едва сега успях Crazy
Луси честит Венци мила Heart Eyes да е много здрав, да е много послушен и само да спинка и да яде. На теб бързо възстановяване Hug Heart Eyes

Дуденце нашите ще са е уговори диванета...запънал се е моя и това е Mr. Green
Кой ме беше сънувал, че раждам...да каже бързо ли родих Mr. Green
Тази вечер ходих на тържество на Слави. Бяха ми осигурили на мен голям стол....имайки предвид размерите ми Joy но ми тана мило. Слави се представи страхотно. Понеже имаше мноо родители и роднини и по едно време чак лошо ми стана та сержа ме изгони отвън на въздух малко.
Баси още щях да пиша обаче забравих вече какво ooooh! стига сте писали, че да мога да се включвам и аз адекватно дет се вика Mr. Green
Утре вечер отивам на вилата пак...сержа е наряд в четвъртък. Кога ще се върна незнам.

# 658
  • София
Хера вземи поговори с Б2 да се ражда вече, че да не сме по едно и също време по болници, няма кой да подържа темата Wink
И не се застоявай много на вилата, че ще изпуснеш бебевалежа  Hug

П.П.: Hope_4_life на теб и Бубето ви е простено(за SMS)  Laughing, а линка дет ни го пусна не ми се отваря

# 659
  • Den Haag
Честито момченце на Луси, да и е жив и здрав и да радва мама и тати! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт