Ето Цветница дойде, а Майски мами нямат търпение да гушнат своето дете!-Тема 21

• 24 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • До морето :)
ЧЕСТИТ СИН НА LUSSY! ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ДА ВИ РАДВА И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА
Айде чакаме другите утре  Grinning

# 661
П.П.: Hope_4_life на теб и Бубето ви е простено(за SMS)  Laughing, а линка дет ни го пусна не ми се отваря

Hug
За линка - Статията се казва "Аз съм бременна , а не болна" и е в Бебезона - виждам, че форума го приема като спам, не знам защо.
Копвам и пействам:

Бременността е период на доста тревоги и притеснения, особено ако е първа подред. Неизвестните са в повече, а митовете и легендите, които ги съпътстват изникват от къде ли не - близки и познати, непознати от форуми и градинки. На тях можем да се натъкнем навсякъде, по желание или не съвсем. В тази статия аз няма да ви говоря за опасността да „отрежеш” половия орган на нероденото си момче, ако се подстрижеш, нито за определянето на пола по това как евентуално се е отразила бременността върху лицето на майката. Сигурна съм , че тези „достоверни” факти и сами ще научите от гореспоменатите източници. Тук искам да ви представя някои любопитни неща - малко известни факти за бременността, до колко полезни за вас и изчерпателни като цяло - под въпрос, но с претенции единствено да ви позабавляват и обогатят запаса ви от фактология Wink

Знаете ли че:

• Първата бременност обикновено е по-дълга от всяка следваща.

• Средният размер на матката се увеличава до 5 пъти, а са необходими само 6-8 седмици, за да се върне в норма.

• Размера на ходилото може да порасте 1-2 размера за всяка бременност.

• Бременността е свързана и с растежа на косата, която става по-гъста и жизнена, но след раждането се получава точно обратното - усилен косопад и загуба на всичката задържала се дотогава коса. Добрата новина е, че до няколко месеца всичко се връща към нормалното си състояние. Този косопад възниква средно между 4-тия и 6-тия месец, но може да се получи, дори и след 10-тия.

• Родилните отделения са доста по-заети по време на гръмотевични бури.

• Бебетата, родени през Май са около 200 гр. по-тежки отколкото тези родени през другите месеци. Е, това не е необяснимо, имайки предвид, че майките им са били бременни през Коледните празници и Великден, когато похапването по принцип е в повече Wink .

• Най-много бебета се раждат през топлите месеци от Юли до Септември. Това най-вероятно се дължи на факта, че 9 месеца по-рано е било доста студено и хората са прекарвали повече време вътре на топло с любимите си Wink

• Бебетата в утробата си играят с пъпната връв, също така си смучат палеца, сънуват и плачат.

• Най-добрата позиция за сън по време на бременност е т.нар."SOS" поза (лежите на страни), за предпочитане на ляво, с възглавница между краката - така се увеличава кръвотока и респективно хранителните вещества, които достигат до плацентата и съответно до бебето.

• Много жени, които никога не са хъркали преди, докато са бременни го правят. Отричате - попитайте партньора си дали е спал добре напоследък;)!

• Бременните жени, които са в стрес имат по-малки бебета. Кортизолът предава тревожността от майката на плода.

• Тези, които (не)планират появата на новия живот, трябва да запомнят, че приемането на таблетки „анти-бебе” успоредно с антибиотици, всъщност води до резултат - бебе Wink

Въпреки всички страхове, притеснения и неудобства, даването на живот ни прави част от най-голямото чудо на природата. А, да се творят чудеса е божествено! Кога друг път сме по-близко до това, ако не в този миг! Изживейте го пълноценно!

# 662
Hope_4_life, интересна статия Simple Smile   bouquet

# 663
  • гр. София
Честито бебче на Lussy!
За гинекологичните прегледи, при мен за последно беше в 33 г.с. и докторката каза, че ако всичко е наред сега няма да се налага друг преглед преди да родя.
За дрешките, аз съм решила да ги гладя само от вътрешната страна. Не знам дали е правилно, но се надявам Simple Smile
Да Ви се похваля ние вече купихме всичко за малкия мъж и посрещането му. Багажа за болницата също е купен, но все още не съм го подредила. В този смисъл исках да питам раждалите и по - опитни мами според Вас удачно ли е да разделям багажа на две и какво е най - важно да сложа в първия, който ще нося при самото раждане и какво в другия, който ще ми донесатв последствие?
dessince, не се ядосвай и се опитай да не обръщаш внимание. Май най - добрата тактика е да казваш "Добре" и да си правиш каквото искаш без да обръщаш внимание.
Лека и спокойна вечер на всички Simple Smile

# 664
ЧЕСТИТО НА ЛУСИ  Hug НЕКА МАЛКИЯ ВЕНЦИ ДА Е ЗДРАВО И ПОСЛУШНО БЕБЕ,А ЛУСИ БЪРЗО ДА СЕ ВЪСТАНОВИ !!!

# 665

..В този смисъл исках да питам раждалите и по - опитни мами според Вас удачно ли е да разделям багажа на две и какво е най - важно да сложа в първия, който ще нося при самото раждане и какво в другия, който ще ми донесатв последствие?

Аз ще си нося целия багаж. Някои майки тук писаха, че ще разделят, но си имам един подходящ сак и с него направо..

# 666
  • София
И аз смятам да го нося целия - по-спокойно ще ми е така.  Ще си знам, че имам всичко необходимо.

# 667
И аз ще влача всичко - цяло куфарче съм приготвила  Blush

# 668
 От снощи до днес сте изписали над 10-15 страници..не можах да изчета всичко, след малко се връщам да дочета, сега искам да кажа нещо докато не съм забравила.
По въпроса за пишещи-непишещи, аз моето мнение го казах, отдавна да съм ги изтрила всички дето са се записали ей така, да се намират и те в списъка?! За мен е нелогично и дори абсурдно...
Така, че съм напълно съгласна с Елфичка по въпроса. Също и за останалите, които уж пишат, пък накрая ни оставят да си гадаем тук какво става  Stop
Също съм леко изненадана, че БейбиБу е писала в априлки, че е родила, но не и тук?!
Едното момиче, което писа, че е родила преди близо месец- Денис, изобщо не се сещам пък да е писала в темата ни..Може грешката да е моя, ако е така, се извинявам  Thinking

Преди няколко страници назад в темата едната от непишещите с големи букви и крещейки заяви , че се радва, че не сме я изтрили и, че някои били над тези неща (?!) и се надявала да не се делим на лагери, на съветници и на незнам какво беше още..Ами само да вмъкна, че би било тъпо ако няма съветници в темите. Защо?Ами защото един знае едно, друг друго. Аз мога да съм съветник по медицински въпроси, но не мога да съм по икономически, затова когато имам зор, питам кой знае и може да помогне.

Айде стига, че освен изумена по тези въпроси, се и ядосвам, а определено не си струва  Stop

Женка, колкото по-бързо се отиде в болницата след изтекли води, толкова по-добре. До 3-4 часа максимум, макар, че аз лично не бих чакала толкова...Така се избягва риска от инфекция, защото бариерата между плода и външната среда е "паднала", така да се каже.

# 669
ЧЕСТИТОО НА ЛЮСИ И ОТ МЕН   bouquet

# 670
Т.е. бързичко трябва да се реагира, мерси Бубе за отговора! Все съм чувала че може да се изчака няколко часа и макс. до 12-тия да е отишъл човек.. а явно е хубаво доста по-рано. Аз не съм имала води предишния път и не знам нищо нито за това, нито за тапата, нито пък за контракциите Simple Smile
Сега се надявам по-да го разбера раждането Simple Smile

# 671
  • До морето :)
Аз и преди съм казвала (това не трябва разбира се да успокоява никого), но аз съм родена около седмица след изтичането на околоплодните води на майка ми  Grinning Е, била съм 20 дни в кувьоз. Мен това ме успокоява, ако случайно започнат водите да изтичат малко по малко  Rolling Eyes И ако неразбирането за изтекли води е наследствено  Joy  Joy Joy Joy Joy Joy

# 672
 Честито бебче на Люси! Жив и здрав да е малкия Венцислав   bouquet
А защо две седмици по-рано са и определили секциото?

Нас тук (С Хоупчето) ще ни мъчат до последно (ако изкараме, де..). 39 седмица си е седмица преди края, не знам изобщо колко % от тези, на които са им определили секцио в 39 г.с. изкарват до там  Rolling Eyes

Аз затова си пия все още магнезия, барем удържа фронта  ooooh!

За известяването- Хоуп е права, в болницата ще има нет, ще мъкнем лаптопи и ще пишем при първа възможност, само да сме живи и здрави  Praynig   Hug

Изобщо не мга да си представя да пиша тук с месеци и накрая ни лук яла, ни лук мирисала, да се изнижа и да ви оставя в неведение... Абсолютно неучтиво спрямо останалите е..

# 673
И ако неразбирането за изтекли води е наследствено  Joy  Joy Joy Joy Joy Joy
smile3532
Нелка, пожелавам ти да не е наследствено  Mr. Green
А с паднала тапа май можеше повече време да се изкара?  newsm78 или се лъжа  newsm78
Колкото до крещящата мома онзи ден, аз нали съм любопитка, та надникнах в юнките и видях, че е спретнала някакво скандалче, което незнайно защо е искала да сподели и при нас  Crazy

# 674
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА!!! Да са живи и здарви и много да ги радват   bouquet
На тези които им предстои, леко и безпроблемно раждане  Praynig
Щях да пиша нещо, но и аз като повечето докато ви изчета, вече забравих какво  Rolling Eyes
В момента съм в чуденка дали да пътувам през празниците, като гледам колко бебета се родиха и започва да ме хваща вече шубето...

Общи условия

Активация на акаунт