Бродирана красота - Гоблени 83

• 121 077
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Привет от мен ,аз съм нова във вашата тема,но скоро си открих един прекрасен гоблен и това е гобленчето на "Леврон" -Ангелче и коте - http://gobelins.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=3256772&df=17&dflid=3
Молбата ми е дали някои може да ми помогне да си го набавя с други конци да не са ДМЦ,понеже му е доста цената...
намерих схемата и цветовата гама и ако си го комплектовам сама ще ми излезе към 90-100 лв.
Ако не ,просто ще се жертвам ...Прекрасен е...
благодаря...!

# 631
  • София
Привет от мен ,аз съм нова във вашата тема,но скоро си открих един прекрасен гоблен и това е гобленчето на "Леврон" -Ангелче и коте - http://gobelins.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=3256772&df=17&dflid=3
Молбата ми е дали някои може да ми помогне да си го набавя с други конци да не са ДМЦ,понеже му е доста цената...
намерих схемата и цветовата гама и ако си го комплектовам сама ще ми излезе към 90-100 лв.
Ако не ,просто ще се жертвам ...Прекрасен е...
благодаря...!

Теоретично, можеш да го направиш с други конци, но повечето нямат точно съответствие с ДМЦ, някои номера ще трябва да ги дублираш, и няма да се получи толкова хубаво.
Другият вариант е да купиш по-евтините заместители на ДМЦ, казват се "ROSACE", също са качествени, погледни тук

http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=2093

Иначе ето таблицата ДМЦ-Анхор
http://www.fabrics.ru/color_map/Muline2DMC.htm

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 14:33 от -=Деси=-

# 632
Добро утро, момичета! Simple Smile

Минавам, да се обадя, че последните дни изобщо не съм включвала компютъра. Нали бях болна, така ми беше зле...  Sick Някакво адско нещо ме беше хванало... Но сега съм доста по-добре и отивам на работа!
sianie35 още не съм направила снимки, а и нека да е изненада какво правя. Simple Smile Шегувам се, при първа възможност ще снимам и ще покажа.
delfin4e страхотно става! А бебчето е много много сладурско! Браво! bouquet
ИнаТ и твоето творение е много красиво!
mari_eta честита радост със закъснение! Да сте живи, здрави и стига с препятствията! Само положителни емоции от тук нататък! А гобленът е прекрасен!
wasito и eva_v добре дошли!
Корделия честит празник и от мен на патерица! Здраве, късмет и всичко най-най!!! bouquet
lili2024 много сладурска зеленчукова поредица. Изцяло в духа на сезона. Simple Smile
pepen само няколко дни ме няма и вече си успяла да покажеш нова красота!!!

# 633
Щампа с частична бродерия в домашни условия

Цветомилка ми даде такава идея и аз реших да опитам.В какво се състои цялата работа.Знаете, че има принтери, които разпечатват картинка върху плат.Ползват се обикновено за тениски.Не всички обаче имаме достъп до такъв принтер, а и аз съм виждала такова чудо само на картинка.Затова реших в домашни условия и с подръчни материали да опитам.
 Направих си схема на една мечка.Разпечатах на бяла българска неразграфена панама една гора, след което си избрах едно местенце, на което да разположа мечката.
 Панамата се изрязва с големината на лист А4, поставя се като обикновен лист в принтера и се печата.
 Понеже разполагам само с черно-бял  принтер, разпечатах на него и се наложи мечката от кафява да стане сива.
 Сами ще видите какво се получи.Минусите на този метод са, че принтера не може да изпече добре мастилото и леко цапа, но не се замазва или нещо такова.Друг минус е, че където съм прегънала панамата, се е получила една по-светла ивица.
 Подозирам, че ако се разпечата малка картинка на голям лист и се опъне на гергеф, като не се притиска разпечатаната картинка, този проблем ще изчезне.
 Разбира се не съм си разчертавала и съответно прала после.След като завърших бродерията, леко изгладих от опаковата страна.
 Мисля скоро да пробвам и с цветен принтер.

# 634
  • София
sissak, много красиво се е получило! Не бях чувала за този метод. От тук какви ли не неща научава човек.  bouquet

# 635
          Sisak, Rolling Eyes
      Чудесна си както винаги! Hug

# 636
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета много ме разчуствахте!
  Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря за пожеланията.
И аз да черпя на патерица.

# 637
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Честито на патерица на празнуващите!  bouquet С пожелания за здраве, късмет, щастие и да Ви се случват само хубави неща. Неко лошото остане зад нас!
Сис, на какъв принтер го разпечатваш - лазарен или мастилено струен? Слагаш парчето панама като лист хартия и то си го поема? Искам да разбера принципа и като имам под ръка принтер / черно-бял лазарен/ мога да пробвам и аз.

# 638
Щампа с частична бродерия в домашни условия

Браво Сисак! Страхотна идея.  Hug На работа имам един цветен голям принтер, който може да печата на различни дебелини картон и мога да го залъжа, че му пускам картон а ада сложа парче панама! Много хитро! Тъкмо се чудех от къде да си взема едно малко парче светло синя аида и ето идея, ще взема да си разпечатам Wink  Peace Ще пробвам и ще ви покажа резултата! Надявам се скоро!

# 639
Лаззерен ми е принтера.Никакъв проблем нямаше с отпечатването.Имах притеснения заради това, че българската панама е мека, но нямаше набиране или засядане в принтера.Не се наложи да я придържам при поемането или да я издърпвам при излизането.
Сложих си панамата като обикновен лист хартия.
Мале мацкииииии, да не задръстите служебните принтери  Wink После шефовете ще   #2gunfire

Тук една съфорумка даде линк към мастър клас за такова разпечатване.Те рускините отдавна са го измислили, а аз реших, че съм открила топлата вода  Tired

http://pskov-sveta.gallery.ru/watch?ph=S07-c085n

# 640
Здравейте отново!Търся вилерова схема на гоблена ВЕНЕРА И АМУР. Аз имам такава но се оказа, че цялата долна част от тях липсва Cry Можете ли да ми помогнете . Търсих навсякъде но без успех. Предварително Благодаря. Желая ви приятен и успешен ден.

# 641
  • София и там където не се пуши
 wasito дори за пръв път го виждам, дано някой помогне, пускам снимка за подсещане http://www.wiehler-gobelin.com/venus-amor-p-92.html?language=de за него ли става дума  newsm78

# 642
 ДА ТОВА Е ГОБЛЕНА.

# 643
Здравейте отново!Търся вилерова схема на гоблена ВЕНЕРА И АМУР. Аз имам такава но се оказа, че цялата долна част от тях липсва Cry Можете ли да ми помогнете . Търсих навсякъде но без успех. Предварително Благодаря. Желая ви приятен и успешен ден.

Дай ми имейл, ще ти я пратя.Схемата е пренабор.

# 644
  • Пловдив
Честито на всички, празнували тези дни!!!

sissak , чудесна идея ти е хрумнала.

Не мога да се нарадвам да изобретателността и творчеството на повечето от вас. 

Общи условия

Активация на акаунт