САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 41 827
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да кажа само, че вчера започнах "Черният дом"...обаче нещо нервата ме подгони още на 20-тата страница и не знам дали ще имам силици да я дочета Sad Психиката ми явно вече не е същата като преди 20 години, когато за пръв път ми попадна Стивън...... Кажете струва ли си напъна?

След дългите и малко отегчителни описания в първите 50-на страници историята започва главоломно да се развива и те грабва и няма да можеш да оставиш книгата до края. Така че струва си напъна да издържиш първите страници.

Между другото някой ако търси "Сблъсък" забелязах едно много изгодно предложение:

http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=69705& … D0%BC%201%202%203

# 241

Ей банда, привет! Аз ви следя и чета, просто сега не съм на Кинг вълна хич.
Прочетох си френските повести и започнах "Габриела, карамфил и канела" на Ж. Амаду. Готина е, много типичен латино писател, с интересен език и емоция. Леко прилича на Исабел Алиенде като стил, но леко.

Аз съм почти изцяло на волейболна вълна и не мога да се похваля с много изчетени книги. Но дори покрай волейбола, пак се споменава Стиви:
http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=313670

Кингфан, и аз гледам волейбол. Ужасно се изкефих на играта на нашите срещу италианците. А Йосифов е ценител. Безсъние е една от най-добрите книги на Стиви.

# 242
"Зъл мрак, угаснали звезди" е вече прочетена!
Уникална и много различна от предходните сборници с новели и разкази. Много реални, истински, и... с неочаквано очакван край. Никой ли още не я е прочел????

# 243
Дали може да се намери онлайн?

# 244
  • София
Даже още не съм си я купила ...  Tired

Обхванала ме е романтична вълна с книги, чието действие се развива в 19 век.
Сега довършвам "Жената в бяло" и съм възхитена от книгата. Много, много добра!  

# 245
Бардем ще бъде новия Джеймс Бонд, така че ролята му като Роланд остава под въпрос.  Simple Smile

Уникална и много различна от предходните сборници с новели и разкази. Много реални, истински, и... с неочаквано очакван край. Никой ли още не я е прочел????
Аз я прочетох в оригинал още като излезе  Sunglasses Коя новела ти хареса най-много?

# 246
  • Варна
Аз съм почти на финала на последната новела. Много ми харесва. С продавача в Ориндж, също фен  си говорихме, че в последно време нищо на Кинг не харесвал, но при следващото ми отиване в книжарницата ще го зарадвам. Ще коментираме ли или ще изчакаме и другите  да я прочетат?

# 247
Бардем ще бъде новия Джеймс Бонд, така че ролята му като Роланд остава под въпрос.  Simple Smile

Mr. Green Mr. Green

Много ме надъхахте с отзивите за "Зъл мрак, угаснали звезди". Ще гледам да я купя на Алеята на книгата другата седмица. Ако искате обсъждайте, само пишете, че давате мнение за сборника, за да чета по диагонал.  Laughing

# 248
  • София
ааа, обсъждайте  Heart Eyes
с кеф ще ви чета, тамън да се понадъхам малко, че нещо хич не ме гони мерак да я чета.

# 249
http://books.simonandschuster.com/Wind-Through-the-Keyhole/Steph … ing/9781451658903

Simon&Schuster обявиха, че "The Wind Through the Keyhole" (Тъмната кула 4.5) ще излезе в Щатите около 3 април 2012 едновременно с твърди корици и като аудиокнига. По предварителна информация романът ще бъде 336 страници.

*

Аз не съм чак толкова въодушевен от сборника. Хубави са новелите, но ми липсва стария Кинг - онзи, който пишеше наистина незабравими разкази като "Вампирът", "Нощна смяна", "Аз съм вратата" и пр.  Rolling Eyes

# 250
http://books.simonandschuster.com/Wind-Through-the-Keyhole/Steph … ing/9781451658903

Аз не съм чак толкова въодушевен от сборника. Хубави са новелите, но ми липсва стария Кинг - онзи, който пишеше наистина незабравими разкази като "Вампирът", "Нощна смяна", "Аз съм вратата" и пр.  Rolling Eyes

Определено не е старият Кинг, и виждам, че в послеслова си на последния сборник в предположението, че Пениуайз не липсва на никого, е сгрешил - липсва поне на deadface.  Wink Не е досегашният Кинг, но е НАШИЯТ Кинг. Аз не останах толкова разочарована, може би защото "новата тенденция" по някакъв начин кореспондира с прежде прочетените от мен неща от други автори, а те са с определена насоченост към нашият свят, а не свръхстествения. Но няма да обяснявам за това, имам съмнения, че ще отегча някого.
*
По отношение на това кой разказ ми е харесал най-много, на прима виста ми изпъква "1922", незная дали защото е най-дългият, или защото бе първият, но той ми се стори най-брутален и ме размисли повече от останалите - представих си какво би се случило с мен, с отношенията ми с хората, поведението и страховете ми, със собствената ми съвест, ако в един момент сложа край на живота на някой от семейството ми (пази Боже). "Щастлив брак" също ми хареса, но по-скоро повече в началото, краят ми се стори логичен като в игрален филм от 80-те, но наистина много логичен. "Изгодна сделка" (странно защо е преведен по този начин) е страхотен, с изключение на края, някак си ми липсваше възмездието в него. "Големият шофьор" е леко странен за мен - има нещо не на място в него, но все още не съм разбрала какво точно, но също с много силно начало.
Като цяло обаче, и в четирите разказа фабулата беше безупречна, с едно леко фактологическо несъответствие в "1922" - става въпрос за момента на деянието, което се случи в събота срещу неделя, а бащата на синчето му позволи "днес", сиреч неделя да не ходи на училище и че може да си отсане у дома "чак" до понеделник, което или е цяла седмица, или просто до следващият ден. Само това обстоятелсвто леко ме издразни, а едва ли е практика в мързеливите щати да образоват децата си дори и в неделя и то в дълбоката селска провинция. Както и да е, като изключим това, нещата бяха пипнати в разказа и наистина ми е любим от сборника.

# 251
Напоследък само ви чета без да пиша, нещо съвсем ме домързя в това горещо време. Току що си купих Пътна мрежа и сядам да я чета.  smile3508

# 252
  • София
Ааа, хайде после да кажеш, защото аз още не съм я чела   ooooh!

Започвам Замакът на шапкаря!

Сами, после си ти наред  Hug

# 253
Напоследък само ви чета без да пиша, нещо съвсем ме домързя в това горещо време. Току що си купих Пътна мрежа и сядам да я чета.  smile3508

Много е хубава. Много по страшна ми е от ТО например. Страхотна, гледа ми се филм по нея, но не знам да има.
После да пишеш отзиви.

# 254
Непременно ще пиша след като я прочета.На мен много ми хареса откъсът, който бяха публикували на задната корица на книгата. Напомня ми за ТО и затова побързах да си я купя.

Общи условия

Активация на акаунт