САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 41 826
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • USA, Steak State
Така е, ето малко инфо за него http://www.bangormaine.gov/vb_history.php

# 466
# 467

Реч на Кинг по случай награждаването му с "Mason Award":

част1 - http://youtu.be/allrwCN0S9k
част2 - http://youtu.be/PMavoXVzqHo

http://fairfaxcity.patch.com/articles/stephen-king-in-person#photo-7888676

*

През декември 2009 Кинг оповести, че обмисля да напише продължение на "Сиянието", озаглавено "Dr. Sleep", в което Дани Торанс вече е 40-годишен, работи като санитар в старчески дом и използва "сиянието си", за да помага на умиращите.

Цитат
King was wondering whatever happened to Danny Torrance of The Shining, who when readers last saw him was recovering from his ordeal at the Overlook Hotel at a resort in Maine with fellow survivors Wendy Torrance and chef Dick Halloran (who dies in the Kubrick film version). King remarked that though he ended his 1977 novel on a positive note, the Overlook was bound to have left young Danny with a lifetime’s worth of emotional scars. What Danny made of those traumatic experiences, and with the psychic powers that saved him from his father at the Overlook, is a question that King believes might make a damn fine sequel.

So what would a sequel to one of King’s most beloved novels look like? In King’s still tentative plan for the novel, Danny is now 40 years old and living in upstate New York, where he works as the equivalent of an orderly at a hospice for the terminally ill. Danny’s real job is to visit with patients who are just about to pass on to the other side, and to help them make that journey with the aid of his mysterious powers. Danny also has a sideline in betting on the horses, a trick he learned from his buddy Dick Hallorann.

The title for King’s proposed sequel? Doctor Sleep.

Спомена също така, че се чуди какво би станало, ако Дани Торънс от "Сиянието" и Чарли Макгий от "Живата факла" (Подпалвачката) се срещнат.

Не знам дали ще се срещнат, но вчера стана ясно, че Кинг вече е написал по-голяма част от "Dr. Sleep" и че в книгата Дани Торънс ще се сблъска с вампироподобни същества, наречени "Племето", които пътуват из страната с каравани и се хранят с психичната енергия на хората.

Нещо повече - Кинг прочете глава от романа по време на награждаването му с "Mason Award"  Simple Smile

Off/

Стана ясно и че Кинг има около 40 недовършени проекта, сред които наполовина написан роман на име "Hatchet Head" (King: "It's a half-finished novel that I couldn't figure out how to finish, so I stopped.")

# 468
  • София
Боже ... какво удоволствие ни чака  Crazy
Дедфейс, благодарности за всичките тези благинки   bouquet

# 469
# 470
Ммм, какви прекрасни неща сте изписали за Краля  Heart Eyes

Аз приключвам "Замъкът на шапкаря" и започвам "Торба с кости" - и двете благодарение на Виви  Hug

Вив, относно Хана искам едно обективно  мнение, хич не се съобразявай с това, че на мен ми е любима, знам че си доста мила и деликатна и затова  Flutter

Забравила съм да благодаря за списъка с филмите на ужасите, Благодаря   bouquet

По напред четох за дърветата в Злите мъртви и все се каня да напиша, че това за мен е един от най-безумно тъпите и гнусни филми на ужасите гледани някога  Sick На 3 пъти се бях канила да го спирам, ама от инат съм го гледала...голяма простотия и смехория едновременно.

# 471
  • София
Сами, скъпа, каква беля ми вкара ти ако знаеш ... Сега довършвам първата книга, направо съм влюбена, невероятна е, нямам думи просто, честно. От сега започвам да я търся, трябва да я имам на всяка цена. А и разбирам защо си я чела 4 пъти, сигурна съм, че и аз ще я прочета поне толкова. Обожавам такива книги, и тази я обожавам вече, макар че още не съм я дочела цялата, а и ме чака цялата втора част - Императрицата.
Единственият минус е, че ми предизвиква комплекси  hahaha
Уникална, уникална  ooooh!
Благодаря ти че ми я даде!   bouquet

# 472
# 473
Влизам в клуба с "Дългата разходка". Ейййй, голямо вървене пада... Това ми е почти първата книга на Кинг. До тук от него съм чела само "Зеления път", обаче ми предстои да поправя този пропуск...  Hug

# 474
Много добро попадение ГерганаPeace

# 475
  • София
Аз идвам с въпрос, два даже.

Някой чел ли е Кинг в оригинал? Върти ми се в главата да започна книгите му в оригинал
вече, обаче се чудя дали няма да ми е прекалено сложно и т.н., то и да е, сигурно още повече ще се навия и ще ги метна всичките така, обаче... та, въпросът ми е: има ли смисъл и прекалено трудни ли са за разбиране? (ще взимам С2 английски догодина, ако има някакво значение).

И сега, към варненките: Хайде да си направим една среща вече, после пак ще ни хрумне, обаче ще е студено и ще трябва да се забутваме в някое заведение.  Hug

# 476
  • USA, Steak State
Не е труден автор. Трябва ти една две глави от книга и ще си свикнала с начина му на писане.

# 477
Аз идвам с въпрос, два даже.

Някой чел ли е Кинг в оригинал? Върти ми се в главата да започна книгите му в оригинал
вече, обаче се чудя дали няма да ми е прекалено сложно и т.н., то и да е, сигурно още повече ще се навия и ще ги метна всичките така, обаче... та, въпросът ми е: има ли смисъл и прекалено трудни ли са за разбиране? (ще взимам С2 английски догодина, ако има някакво значение).

Да, аз четох "Безсъние" преди време в оригинал. На мен ми беше доста трудна.  Embarassed Това може да се дължи и на самата книга, доста е описателна на моменти, при това говорим за описване на втора реалност, аури... Ако става дума за нещо по-кратко и простичко, като "Кери" например, може би ще е лесен за четене.  Thinking

# 478
  • София
Влизам в клуба с "Дългата разходка". Ейййй, голямо вървене пада... Това ми е почти първата книга на Кинг. До тук от него съм чела само "Зеления път", обаче ми предстои да поправя този пропуск...  Hug

Прекрасен избор! С нетърпение чакам отзивите ти  Heart Eyes
Дано ти хареса и продължиш с четенето и посещенията си в темичката  Hug

# 479

PeaceДа ,"Дългата разходка " е много добър избор! Като я прочетеш може да изкоментираме финала - отново  Wink Навремето имахме доста различни мнения как завършва.

Та така банда - чета ви стриктно,но не пиша ,защото няма какво по темата..
И все пак да се отчета - последните няколко месеца прочетох - "Аз вещицата" ,'Академия за вампири " - и 6-те книги, "Долината на куклите " 'Ключът на Сара " . Последните 2 препоръчвам горещо на теб Вив ,защото си много чувствителна и нежна натура и ще ти допаднат определено Hug  . В момента чета  "Стъкларят от Мурано " . След нея вече мисля да се върна към Кинг ,така да се каже ми липсва неговия стил ,добре че имам доста непрочетени от новите издания  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт