Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 341
  • 508
  •   1
Отговори
# 330
Хигиенните навици са цял набор от правила за водене на чист живот, и мога да ти кажа, че ти нямаш такива, щом целуваш куче, и щом то се въргаля в кревата ти.
Знаех, че нещо трябва да науча за себе си. Е, благодаря ти, съвсем безплатно, да, прекрасно.
Дано има повече мърли като мен.  Heart Eyes А колкото до твоето твърдение- твърде пресилено, нито си ме виждала, нито си виждала кучето ми, а мога да ти гарантирам, че 80% от мъжете са по-мръсни и космати от нас. А и сапуна и самобръсначката не са кой знае колко скъпи, така че това не е оправдание за никой.
А колкото до темата - прочетох я в началото. Авторката моли да не се превръща в това, което е сега и аз ще се отзова на молбата й. Прочетете и вие първия пост.

# 331
харесвам  животни но не и във транспорта само на слепи хора да разрешават би трябвало големите породи да се забранят по апартаментите

# 332
Не знам защо спорите. 20 страници дърдорене и заяждане. То не бяха пръчове, то не бяха цигани...
Преди беше разрешено да се возят домашни любимци в градския транспорт и повярвайте рядко се случваше. Никой нормален човек не би се качил с куче в претъпкан автобус.

Нормален, да. То нормален не би си изходил кучето в градинката без да почисти, не би го разхождал пуснато, не би го разхождал без намордник, не би погребал котката си в пясъчника.
Трябва да сме много наивни, за да се вържем.

# 333
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Така, днес се прибрах по-рано от работа и хванах част от Милен Цветков. Обсъждаха проектонаредбата на Столична община, която да позволява возенето на гръбначни домашни любимци в ГТ.
Никак не ми се ще темата да стане арена на кучелюби/некучелюби, отново. Бих се радвала да обсъдим дали това е приложимо в България, защото предполагам голяма част от вас са имали възможност да пообикалят из света и да видят, че на запад кучета в транспорта има.
И, ако кучетата специално, защото те ще са обект на дискусията, са чипирани, регистрирани, с намордник, на къс повод и им се дупчи билет, съгласни ли сте те да бъдат превозвани? Изключвам работните кучета и кучетата-водачи на незрящи хора. Те имат право да се возят и сега.

За да да старт, ще споделя личното си мнение:
1. За съм. Ако условията се изпълняват и има кой да следи за изпълняването им. Не ми се иска обаче, да стане като със събирането на изпражнения.
2. Лично аз не бих си качила кучето в рейса. Трябва да е изключително екстремна ситуацията, за да му причиня това.
3. Проблемът на кучетата са собствениците им. Това го пиша, защото вероятно ще се появят мнения относно възпитанието на животното, пикането и акането.
Това е засега.
Наистина силно се надявам да спазим добрия тон.

bouquet  bouquet  bouquet

# 334
  • Costa Rica
... ходят подир задника на едно куче, че даже и си го приемат в чаршафите  Sick .
Отилия, ти май отдавна не си приемала никой в чаршафите си  Sick hahaha Joy Успокой се малко.  ooooh!
Joy Joy Joy Joy
Не приемам кучета в чаршафите си. Първо не съм мръсна кучка, а чиста жена с хигиенни навици, второ имам за компания в кревата мъж, а не псе.
Не ти личи Mr. Green

И още една баш-селянка, за кеф на Отилия:

# 335
 Хей, Делфина, ти с английската кралица ли се сравняваш? Я си налегни малко парцалите, и се осъзнай. Всякакви благородници, аристократи и обикновени милионери могат да си имат кучета, ловни или домашни, крокодили, тигри и какви ли не още животни, но те могат да си го позволят. И финансово, и откъм площ и лайфстайл. Но на очуканите обитатели на също толкова очуканите панелни жилища само пудела им липсва. Хората масово не могат да се грижат за самите себе си, но си взимат и куче, да им се въргаля в кревата, и съвсем да им допълва мизерията.

# 336
  • София
Вълк, ето Отилия например отлично демонстрира казаното от мен за специфичната захапка на питбула. Дори да иска, не може да пусне.

# 337
Отилия явно не е чела, че съфорумките след разходка и акане, измиват дупето на кучето.

# 338
  • Costa Rica
Но на очуканите обитатели на също толкова очуканите панелни жилища само пудела им липсва. Хората масово не могат да се грижат за самите себе си, но си взимат и куче, да им се въргаля в кревата, и съвсем да им допълва мизерията.

Хей, бабиер, ти ако се броиш за очукана, аз съм далеч от такава представа за себе си. И да, мога да си позволя да се въргалям в леглото с животнИ. Мизерията си е моя и не си я давам Mr. Green

Вълк, ето Отилия например отлично демонстрира казаното от мен за специфичната захапка на питбула. Дори да иска, не може да пусне.
Flip, не обиждай питбулите Mr. Green

# 339
Отилия пак е спряла да си взима лекарствата  ooooh!

# 340
 Shocked (щото нямам думи... става все по-зловещо)

# 341
Записче. Не знам дали има смисъл, обаче -  последните постове са "за" и "против" кучетата у дома.

По темата - естествено, че съм "за".

Делфина, учудваш ме. Как можеш да позволиш на такова нещо да ти влезе под кожата?

# 342

Е, ако досега имаше доста съвсем разумни и основателни забележки и приканване към размисъл и повече отговорност у притежателите на кучета в трамвая, то след твоята разпищолена агресивна намеса съвсем ги опорочи и компрометира. Да не си някой подставен агент-провокатор на кучкарите, Отилия  Grinning

Можеш да си позволиш, защото си мърла. Ти можеш да си позволиш вероятно и какви ли не други извращения. Бабиер е майка ти, много поздрави и прати от мен.

# 343
  • София
След всеки пост на Отилия бройката гласували ЗА се увеличава! 

Давай, Оти! Ще ги разбием!
bg

# 344
  • Costa Rica
Записче. Не знам дали има смисъл, обаче -  последните постове са "за" и "против" кучетата у дома.

По темата - естествено, че съм "за".

Делфина, учудваш ме. Как можеш да позволиш на такова нещо да ти влезе под кожата?
Не е влязло, споко Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт