Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 186
  • 508
  •   1
Отговори
# 435
  • на брега на морето
По темата - тия дни ще кача 60-на килограмовата си средноазиатска овчарка в ГТ за проба.  После ще докладвам.

Поне кажи къде, за да ви причакам. Grinning

# 436
  • София
Мъни, да не забравиш да вземеш и клетката  Wink

# 437
Кучето ака по команда, и го спрам с команда, когато вдигне крак да маркира където не трябва, визуални команди...... май все пак "поназнайвам" нещо....

Това, докато не го видя с очи, не вярвам! Peace Боже, и аз си въобразявах, че познавам страхотни инструктори на кучета, а те имало още много да учат! Joy
Трудно ми е да си представя превозно средство от ГТ нагъчкано с клетки за кучета, особено, ако са като на Мъни 60 кг азиатки/ци! Peace

# 438
Ъъъъ как се носи клетка с 60 кг животнУ вътре?

# 439

Със същия мерак, с който собственикът изхранва въпросното добиче.

# 440

Отилия, къде се буташ пак?

# 441

Отилия, къде се буташ пак?

При кучелюбците, да се уча на любов към животните, и омраза към хората  Mr. Green

# 442
Не бих те приела сред редиците Mr. Green
Достатъчно черни Овци си имаме.

# 443
Всеки стопанин познава животното си и знае какво би го подразнило. Нали не мислиш, че кучетата ей така прещракват изведнъж и се хвърлят да хапят?!

Аз  самата себе си не познавам чак толкова добре и не знам дали в даден момент няма да превъртя и да изпохапя народа наоколо, та да не говорим за куче. Нали наистина не мислиш, че до такава степен познаваш животното си? И че може да гарантираш с абсолютна сигурност, че на 100 % можеш да предвидиш реакциите му във всяка една евентуална ситуация? И че кучето ти безусловно и при всякакви обстоятелства ще реагира на подадена от теб команда? И че всички кучета, отглеждани в домашни условия са ходили на училище?
Малко се изхвърляте със степента на дресировка.
Имам много приятели и познати с кучета и десетки пъти съм ставала свидетел на това как куче НЕ изпълнява командата на стопанина си.

# 444
 Laughing  hahaha Почва да ми става изключително забавно в тази тема. Номер едно е акането по команда, обаче. Отилия, дори и ти не успя да бъдеш толкова оригинална. Peace
Щом приемам нещата с чувство за хумор, значи се излекувах.

# 445
  • на плажа
 baibibi, като казвам, че познавам животното имам предвид, че знам какво евентуално би го подразнило и се опитвам да избягвам тези ситуации, а когато не мога да ги избегна - животното е вързано и е безопасно за останалите. Сега по-ясно ли стана? Животните трябва да са вързани в транспорта и с намордник ( колкото и да са неагресивни - това се налага заради душевния комфорт на останалите пътуващи). Не виждам причина повече да пиша в темата. Винаги ще има кучемразци и кучелюбци, но темата не е за това.
 Приятен ден!

# 446

Китана, ама ти наистина си възприела маниера на дворно куче  Grinning
Завардила си от сутрин до вечер "кучкарските" теми и олайваш подобаващо всеки, който мъцне нещо по-различно от това, което смяташ че е правилно.  Grinning

# 447
имам един въпрос: вие, дето кучетата ви са много възпитани и неагресивни, дето като ги викнеш по команда се спира във въздуха и идва, не схващате ли че тук не говорим само за вашите кучета? не ви ли е известно че има много безсъвестни собственици, които допускат да не възпитават кучетата си и/или развиват агресия в тях (къде нарочно, къде не)? не знаете ли, че има хора които си взимат куче, което зае*ават по цял ден само в апартамента по 10-12 часа на ден и като се върнат просто го навикват за нещо, евентуално го разхождат и никога, ама никога не се сещат да го заведат на ветеринар!? не знаете ли случаи на изхвърлени на улицата такива животни от въпросните безсъвестни стопани? колкото и да се радвам на съвестните собственици (тук доста такива пишат), не може да спре да ни притеснява въпроса какво правим с безсъвестните!

с две думи: уважавам много хората, които си се грижат за животните, адмирирам грижите и отношението на някои от тук пишещите стопани към животните им. но моля ви, разберете: не сте само вие, има достатъчно безотговорни към животните си индивиди, които ни притесняват (нас без кучетата и вас с възпитаните кучета).

я някой, който има страх от кучета да отговори, моля: страх ли ви е от кучета-водачи на незрящи хора? (питам си ей таяка, за собствен експеримент).

# 448
Ами, foreplay, вие що не обсъждате тези неща с въпросните, а с нас?
Прочете ли наистина поста на baibibi?
Много по-лесно е да опознаеш едно куче, отколкото човек, защото кучешкото мислене е много по-простичко, но това остава енигма за хора, които не разбират от животни. Peace

Добре, приемаме, че говорим за некадърните стопани. И какво? Те знаят ли, че ги обсъждаме? Mr. Green

Окей, сериозно. Това е дъвка, която е дъвкана много. Много малко вероятно е някой от гражданите да успее да направи нещо по въпроса. Няма да стане с навикване, няма да стане с писане по форумите, няма да стане с игнориране. Peace

# 449
Много по-лесно от удържането на "превъртяло от страх" 60 кг животнУ отвън!  Peace

Трудно ми е да си представя превозно средство от ГТ нагъчкано с клетки за кучета, особено, ако са като на Мъни 60 кг азиатки/ци! Peace
Я се опитай да си представиш ситуацията без клетки — само по намордник. Може да включиш разгонена женска, както и една две клетки с котки.... за по-весело. Купон!

А някои  застрахователи отказват да застраховат лично Ви имущество, ако имате куче от определени породи, защото е прекалено рисково, а Вие говорите за градски транспорт. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт