Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 184
  • 508
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Я се опитай да си представиш ситуацията без клетки — само по намордник. Може да включиш разгонена женска, както и една две клетки с котки.... за по-весело. Купон!

А някои  застрахователи отказват да застраховат лично Ви имущество, ако имате куче от определени породи, защото е прекалено рисково, а Вие говорите за градски транспорт. newsm78

Да бе, от утре градският транспорт ще се напълни с разгонени  женски, клетки с котки и папагали и гигантски неуправляеми мъжкари от опасни породи. Във всеки автобус - минимум по 15 представители на нечовешката фауна. Айде мирни малко, вече съвсем се оля с глупостите си.

# 451
Ти па. Аз ш'си взема и мишката и джербила. Че и тарантулите. Просто защото тоооолкова много обичам да се возя в ГТ с животните си. Mr. Green

# 452
Билетът при злополука играе доказателствена роля за обезщетение от застрахователя.
Интересно, какъв ще е казусът ухапан от куче, ухапаният е редовен пътник, с билет.

# 453
Ти па. Аз ш'си взема и мишката и джербила. Че и тарантулите. Просто защото тоооолкова много обичам да се возя в ГТ с животните си. Mr. Green

Ааа, Китана, тарантулите нИ моЙ, ядат гръбначни, ще вземат да ги опасат всичките, както са в клетките! Peace Без тях, моля! Joy

# 454
китана, доколкото разбирам, не сме се събрали в някаква работна група по решаване на кучешкия въпрос, нали така? тъй че "с писане по форумите няма да решим проблема" се отнася колкото към мен, толкова и към вас. аз не пиша за да реша проблема, понеже той не е в моята юрисдикция. пиша, за да си изразя мнението.
нямам намерение да се опитвам да решавам кучешките проблеми във форум - този или друг. както по-рано споменах, просто ще си подавам сигнали, когато има сериозни причини за това... казахте ми инстанциите и ви уверявам, че телефонните номера вече са ми в указателя.

циганите дето ги обсъждат и тях и "циганския проблем" в съседната тема дали знаят че ги обсъждаме? малко ми се струва...очевадно, че не знаят. дори тук да има някой стопанин на куче, дето не се грижи добре за него, едва ли го осъзнава! имаме си цял подфорум с родители, част от които гледат децата си по начини, които на нас не ни се струват  правилни, но тях ако ги питаш, са си баш правилни. еми кво, да закрием темата тогава, или да се зачудим защо въобще е пусната и сме натворили една камара писания...

в предното си мнение не се обяснявам с baibibi, щото доколкото знам тя няма куче и... нямаме много за какво да се обясняваме по темата. аз визирам това:
Цитат
Всеки стопанин познава животното си и знае какво би го подразнило. Нали не мислиш, че кучетата ей така прещракват изведнъж и се хвърлят да хапят?!
и останалите подобни мнения. аз не оспорвам че вие си познавате кучето или че Pani Kowalska не си познава кучето. напротив, аз адмирирам вашето познаване на вашите си кучета. това което казвам, е какво ме притеснява във возенето на кучета в градския транспорт, както и изобщо гледането на кучета от безотговорни хора!

допълвам: смея да твърдя, че ми е пределно ясно какво значи да познаваш своите животни, нищо че не съм гледала точно кучета никога, и едва ли някога ще гледам.

# 455
Билетът при злополука играе доказателствена роля за обезщетение от застрахователя.
Интересно, какъв ще е казусът ухапан от куче, ухапаният е редовен пътник, с билет.
Да напомня, че кучетата ще са с намордници. А за настъпен не знам да има обезщетение. Иначе да съм забогатяла досега само от това. Laughing

Ааа, Китана, тарантулите нИ моЙ, ядат гръбначни, ще вземат да ги опасат всичките, както са в клетките! Peace Без тях, моля! Joy
В бурканче ще са. Прозрачно, за да се наслаждавам на стресираната физиономия на пенсонерките. Laughing
А, ся се сещам - че аз редовно се возя с щурци в тролея. Като има повече мъжки и хората почват да се оглеждат от къде идва този "звук на лято". Laughing

# 456
  • София
Тарантулите - с намордник, ако обичаш.

# 457
  • На земята, която е всъщност звезда.

Според мен подобно на казуса набит пътник напр. Нали билетът е вид застраховка? Thinking

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 13:46 от вселена

# 458
Да напомня, че кучетата ще са с намордници.

Е, те и на улицата "ще са с намордници", ама не са. Но ти вярвам, че тия в транспорта ще са, щом казваш. Има обезщетение, ако стане застрахователно събитие с участие на транспортното средство, в което пътуваш като редовен пътник. настъпан не е такова събитие, нито пък настъпан е застрахователно събитие, но ухапан би могло да е.
Тарантулите са безгръбначни

# 459
  • на плажа
foreplay, имам куче. Mен също ме притесняват безотговорните собственици, но няма как да им се забрани да отглеждат кучета поне за сега. Успокоявам се единствено с това, че дори и най-големите тъпаци са достатъчно умни ( а по-скоро мързеливи), за да си причиняват неприятности превозвайки в ДАПа неконтролируеми и несоциализирани животни.
 Аз съм от собствениците, които не са обучили кучето си - подчинява се, но с малко оглушки - идва след 2ро подсвиркване, не хапе, но понякога лае по хора ( ако минават в близост до мен или детето при разходка), не обича други мъжки кучета ( защото няколко пъти бе нападан от едри породи), но пък и не напада, но аз мога да си позволя да не е обучен, защото тежи 6 кг и при необходимост го вдигам под мишница и решавам проблема.http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1978/136966539731897201813032 … BGjZMVEohIwVS.JPG

# 460
От 1 до 5 кожи - може и без. От 5 нататък - задължЕ. Ето. Идеално. Laughing

Струва ми се, че много почнахте да се превземате някои.
Щяло да ухапе някой (нали е с намордник?), щяло да лае (е как като е с намордник?), щяло да точи лиги (то ГТ е много чист и никой не точи лиги и не си бърка в носа), щяло да настъпи някой (пффф само кучетата имат този навик), пък миришело (дали ще се забелязва миризмата му сред цялата гняс от пот, парфюми и дезодоранти?), пък алергии (от гълъбите нямате ли алергии, от прах, от мръсния въздух , от свекърва си? и изобщо...  Laughing Гласувайте да се забрани возенето на тарантули в автобусите, защото повечето видове изхвърлят косъмчета, от които можете да почнете да кихате. Но, разбира се, това може да се случи ако са хвърлили косми по моите дрехи и се допра до вас в автобуса.  Crazy Гласувайте изобщо забраната за отглеждане на всякакви животни. Laughing И това няма да ви реши проблема, обаче, защото той си е във вас и в хората около вас.

Pani Kowalska, тук не съм съгласна. Размера на кучето не е оправдание. Всяко куче, малко, средно, голямо или много голямо, трябва да бъде обучавано и възпитавано.

# 461
Pani Kowalska, много е хубав. аз на такива им викам "жълто куче" и са ми много симпатични Simple Smile

# 462
От 1 до 5 кожи - може и без. От 5 нататък - задължЕ. Ето. Идеално. Laughing

Струва ми се, че много почнахте да се превземате някои.
Щяло да ухапе някой (нали е с намордник?), щяло да лае (е как като е с намордник?), щяло да точи лиги (то ГТ е много чист и никой не точи лиги и не си бърка в носа), щяло да настъпи някой (пффф само кучетата имат този навик), пък миришело (дали ще се забелязва миризмата му сред цялата гняс от пот, парфюми и дезодоранти?), пък алергии (от гълъбите нямате ли алергии, от прах, от мръсния въздух , от свекърва си? и изобщо...  Laughing Гласувайте да се забрани возенето на тарантули в автобусите, защото повечето видове изхвърлят косъмчета, от които можете да почнете да кихате. Но, разбира се, това може да се случи ако са хвърлили косми по моите дрехи и се допра до вас в автобуса.  Crazy Гласувайте изобщо забраната за отглеждане на всякакви животни. Laughing И това няма да ви реши проблема, обаче, защото той си е във вас и в хората около вас.

Pani Kowalska, тук не съм съгласна. Размера на кучето не е оправдание. Всяко куче, малко, средно, голямо или много голямо, трябва да бъде обучавано и възпитавано.

Да, в нас е проблемът, че не обичаме песове и песчета. Проблемът също така е във вас, че ги обичате. Всеки с проблемите си. От твоята гледна точка ние имаме проблем, от нашата гледна точка вие сте перковци, че слугувате на разни твари. А относно кучетата в градския транспорт всъщност не ми пука, въпреки че гласувах в анкетата "против". Така или иначе в транспорта е пълна мизерия, така че лаещите дразнители са просто допълнение към тази мизерия. Ще се преживее, голяма работа.

# 463
  • на плажа
 Китана, съгласна съм с теб. Обаче аз не съм професионален треньор, а когато беше времето да го науча на команди аз работех. Поради тази причина си взехме пинчер, а не голямо куче, защото едно е недобре обучен пинчер, а съвсем друго необучен рот ( примерно). И въпреки, че не е професионално обучен е социализиран.

# 464
Китана, съгласна съм с теб. Обаче аз не съм професионален треньор, а когато беше времето да го науча на команди аз работех. Поради тази причина си взехме пинчер, а не голямо куче, защото едно е недобре обучен пинчер, а съвсем друго необучен рот ( примерно). И въпреки, че не е професионално обучен е социализиран.
Не е нужно много, за да се възпита и обучи едно куче. Най-малкото да не прави бели вкъщи.
Един час на ден е предостатъчно за занимавка, защото отегченото куче е непослушно куче.
Възпитанието включва и някои правила, които трябва да се спазват и които са неразделна част от съжителството и комуникацията с животинката. Пример: кучето не може да стои вкъщи само; яденето от масата; спането В леглото заедно със стопанина; да отпратиш едно куче от стаята, в която не искаш да бъде; да не лае истерично, когато се звъни на външната врата...
Социализацията е задължителна и всеки, който притежава куче, трябва да го социализира.
Що се отнася до големината и сравнението с ротвайлер... точно поради причината, че повечето стопани на малки кучета пренебрегват нуждата от възпитание, процента ухапани не е в полза на мъниците. Просто щетите са по-големи, но има ли значение, след като има нападение? Simple Smile

Отилия, алфа не слугува на никой. Grinning Но ти няма как да го знаеш това.

Общи условия

Активация на акаунт