Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 586
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ние сме едни от първите резерви за второ класиране в ТУЕС. Според мен синковеца има много голям шанс, но той не иска да чака. Предложих му варианта да го запиша в понеделник и при положение, че е приет на 30 да му изтегля документите,, но той е твърдо убеден, че това му е късмета. Не съм сигурна, че трябва да настоявам все пак той решава.

# 151
  • София
При всички положения, щом е сред първите резерви, влиза на второ класиране, но ако не иска достатъчно да учи точно такива специалности...

Честито на всички приети!

# 152
Очаквам да се освободят около 20-30 места за второ класиране... поне така е било миналата година...

# 153
Аз си правя планове утре да отида да запиша един бъдещ ученик в ТУЕС.
И да приключи тази "тревожна" история ВО, заявление, резултати, прием....
Разбрах, че трябва да се носи оригинала на удостоверението за завършен 7-ми клас, оригинала на бележката с резултатите от ВО, оригинала на медицинското.
Не съм сигурна за характеристиката, но и нея ще взема.

# 154
Здравейте и от мен, записвам се да следя темата, защото бъдещият ми седмокласник също има желание да учи в ТУЕС, останалите му желания са мъгляви и далеееч назад.

# 155
Здравейте, и моето дете се записа там, а относно приемният изпит - взе го с 5,20 без да ходи на никакви курсове, просто си учеше редовно в училище.

# 156
Благодаря!
И аз се надявам да не съжаляваме.
Днес пред мен имаше трима родители, след мен още двама. Госпожата, която записваше, беше доста едра от към информация. Отговаряше на какви ли не въпроси.  smile3501
Ако някой има въпроси, ще се радвам да мога да отговоря.

# 157
Lustt, ти по кое време беше за записване? Днес ли?  newsm78

А сега де...Да разказвам наред.
Дали е интересно всичко за всички? По-лесно беше с въпроси.
Накратко все пак.
Госпожата, която записваше децата, преподава по информационни технологии и по техническо чертане (което ще учат първи срок в 9-ти клас).
По БЕЛ има 4-ма преподаватели, като всеки си поема по една паралелка.
По физика е един преподавателя.
Осми клас ще бъде като подготвителен. Защото от 9-ти ги поемат по специалните предмети вече преподаватели и от ТУ и децата ни (пораснали) трябва да са подготвени за друг начин на преподаване.
За физ. култура и спорт - директора е инициатора на походите. Те били и за раздвижване, и за сплотяване на децата. Ако се отиде на повод, то той е еднодневен и замества пък няколко занимания по ФВС в зала например.
На 15.09. най-вероятно ще се събират след 9.30 Ще има информация и на страницата на ТУЕС.

Задавайте въпроси, пък да видим кой но кои ще може да отговори.

# 158
Alleisha - Вчера бях. Първото момиче, което е записано, беше от мен.

Малко информация от мен:
- На "а", "в" и "г" клас са класни учители по английски. На "б" клас е учител по математика. (не знам дали ще се запази и тази година)
- Няма звънец за започване на часовете.
- Повечето часове по физическо преминават като разходки.
- Задължително трябва да се прочете правилника.

# 159
Lustt, сега ще потърся целия правилник.
Днес четох само глава ІV - "права и задължения на учениците".

А днес пред мен се записаха още две момичета!

# 160
Привет и от мен!
Днес наминах към ТУЕС. Не ми беше ясно - трябва ли да се подава молба за участие във второ класиране. Успях да си побъбря с няколко момчета, завършили тази година. Едното заминава да учи в Холандия, другото в Австрия.Тези, които остават казаха, че от 11 клас(след задължителния стаж) са наети почасово към една престижна фирма. Момчетата бяха категорични-ако дадено дете има интерес към компютрите- това е училището. Много интересни неща споделиха. За директора Френски казаха, че въпреки странния начин на провеждане на учебния процес по история, това е един от най-интелигентните хора, които познават:).По повечето специални предмети нямат учебници- важно е да се внимава  в час, да се пише и сам да си набавяш подходящата литература. Мнението им беше, че от по-стари учебници ( по Електротехника например) се учи по-лесно.

# 161
Сега видях темата и я изчетох. Синът ми и той все за ТУЕС говори. Ще кандидатства другата година и за това ще следя темата из късо. Има доста противоречиви мнения. Надявам се следващата година мамите, които записаха сега децата си да се включват с мнения, а също и мамата на девойката, която завършва тази година 8 клас.
Успех на всички приети в новото училище!

# 162
Здравейте, майки на "туесари". Аз съм майка на дете, което в момента учи там 8-ми клас. Искам да успокоя резервите - има и второ и трето класиране/поне миналата година имаше/. Ще приемат още доста деца,  със сигурност  много ще се откажат. Подгответе се обаче за една доста трудна година за децата - поне в 8-ми клас, а доколкото чувам и по-нагоре. И един мой съвет, ако позволите - в училището не се провеждат родителски срещи, на практика обратна връзка от страна на учителите с родителите няма. Някой беше написал, че по цял срок не се пишат оценки на децата в бележниците, на края на срока са възможни изненади /ако мога по-меко да се изразя/, та съвета ми е - при записване на децата може би трябва да обърнете внимание на обратната връзка с родителите, как ще се получава. Лично аз смятам, че трябва да се настоява за връщане на родителските срещи. Като се записват децата подписвате някакви правила  - аз лично вече не  помня какво подписах, а трябваше. Синът ми мечтаеше да учи в това училище, но вече не е така. Въпреки аз вярвам, че училището дава добра подготовка. Ако се поразровите в различните сайтове ще видите и техния поздрав "Добре дошли в ада".  Успех на всички деца и дръжте връзка с учителите от самото начало ако може - просто съвет.

# 163
По повод обратната връзка с учителите в правилника пишеше, че родителите са длъжни да влизат във връзка с класния ръководител по два пъти в годината. Аз не съм го правила, защото мисля, че няма някакъв проблем, за оценките детето ми казва, виждам ги на тестовете. Мисля, че ако има проблем с нещо родителя бива извикан от директора - поне съм чувала за такъв случай. На мен ми се обажда класната да ме попита дали знам, че детето ми я моли да излезе няколко пъти от последните часове.

# 164
Едва ли има училище, за което да няма противоречиви мнения.
Деца различни, родители също.
Всеки очаква нещо.
Ще споделям и моите впечатления.
По повод родителските срещи и обратната връзка учител-родител.
В правилника на училището е казано ясно:
"Чл.23.Родителите на новоприетите ученици се запознават с глава ІV от Правилника на ТУЕС, като подписват декларация и се задължават два пъти за всеки учебен срок да влязат във връзка с класния ръководител. ".
Не мисля, че ако някой родител иска връзка, такава ще му бъде отказана.
До сега като имахме родителски срещи, официално организирани, какво се получаваше? Все едни и същи хора се събирахме, за да слушаме за проблеми с деца, чиито родители не присъстваха. Този вариант да не би да е по-удачен?
Доколкото съм чувала, в СМГ не провеждат родителски срещи от 5-ти клас. Децата били големи.
Както за всяко друго нещо, така и тук (според мен) ако искаме нещо, трябва да си казваме.
Но все пак училище, над което стои университет.... Тая надежда, че ще е нещо по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт