Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 580
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
За това с ранното профилиране и избора съм абсолютно съгласна!!! Нашия татко е програмист и е твърдо против детето да ходи в това училище-ако искал да се занимава с това, то има кой да му помага и е по добре да има добри други знания и по-нататък сам да реши какво ще прави с живота си!!! На мен ми трудно да взема решение, а на младежа още повече... Това училище ни е страшно близко и удобно, но... Ще видим как ще се развият нещата, но твърдо е много по добро от Дж.Атанасов!!!
newsm10
И ние сме така. Все едно аз съм го писала!

P.S. Дано само някой не говори умишлено против това училище, за да се откажат повече деца ....  smile3516

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:02 от Alleisha

# 136
  • София -Красна поляна
http://www.facebook.com/pages/11-%D0%90-%D0%BE%D1%82-%D0%A2%D0%A … 995001167?sk=info
страница на 11 клас в ТУЕС

# 137
  • София
Не знам, но училище, което всяка година има хора в челото на класациите на национални и международни състезания в своята област, а и предлага куп допълнителни занимания на учениците си пак в сферата на профила им, не ми изглежда да е лошо училище. Гледам разни сайтове, ами впечатляващо е какво се учи там...
http://ict-school.org/
http://bgmindstorms.wordpress.com/?s=%D0%A2%D0%A3%D0%95%D0%A1
http://videotutorials-bg.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=5308

# 138
Да, така е!!! Деца всякакви и родители също-хора различни(относно мненията за ТУЕС)
Интересуваме дали ви дадоха някакъв вх№, когато носихте документите в училището, т.е. може ли да удостоверите, че наистина сте ги занесли?

# 139
Интересуваме дали ви дадоха някакъв вх№, когато носихте документите в училището, т.е. може ли да удостоверите, че наистина сте ги занесли?

Синът ми каза, че не са му дали никакъв документ, само са му приели документите и са му казали да следи в сайта на училището за класирането по вх. номер който му дадоха за изпита. Класирането щяло да излезе на 26.06. Малко късно ми се струва, но това е разбрал той

# 140
Майки, успокойте се!Цялото образование не отговаря на това, което трябва да бъде...Убедена съм, че в което и да е училище да се запишете малко или много ще бъдете разочаровани после, защото имате твърде големи очаквания за него. цялата тази кампания след седми клас започва да ми прилича твърде много на някакъв фарс...Едно училище го правят не само учителите и директора, ами и самите деца. Те трябва с желание да го посещават и да дават каквото могат от себе си. Никой никъде няма да им налива знанията директно в главите. Погледнете някои стари теми на осмокласни майки и ще видите...
За ТУЕС - не искам никой да защитавам, но това което досега съм видяла е добро/само осми клас сме и не сме завършили още/. Анатол Френски наистина е малко странен за общоприетите представи за директор, но наистина учи децата сами да мислят и те много си го обичат. За 3ти март им направи поход поклонение пред паметниците посветени на Освобождението. Гледах клип, който случайно открих и не мога да ви предоставя/не знам къде беше/, на който видях как пред всеки паметник той говори на децата кратка реч за събитието, на което е посветен, прекланят се, вдигат знамето, което си носят за случая и всичко е много сериозно и внушаващо почит...Относно предмета, който преподава - история - мога да кажа, че не ги задръства с дати и имена, а с причини и следствия. Дава им да правят план конспекти на големи периоди от време - според мен така се учи по-лесно/ трябва да го прочетеш, осмислиш и да го предадеш в по-кратък вид, написано на ръка - все нещо ще ти влезе в главата, нали/ Учебника им го беше разпратил в електронен вид и беше много добър, дори и аз го четях с удоволствие. По английски още в началото им бяха дали тест, на който вместо оценка имаше ниво - доколкото разбрах почти всички в класа били на доста високо ниво на владеене на английски език. После гледах, че за домашно все имаха някакви есета и разказчета...Математиката...ми тя си е решаване на задачи...Изобщо всичко е до съзнанието на самото дете. Мисля, че на моето добре му се отразява това да е самостоятелно и да възприема материала малко по-нестандартно, пък ще видим догодина каква песен ще запея....
Пак повтарям, че не искам просто така да защитавам това училище, а споделям моето мнение, гледайки моето дете.
И един коментар, направен от мой познат студент в ТУ:
Аз си скъсвам задника да уча, докато мои колеги, които са учили в ТУЕС всичко това го знаят и сега ходят на лекции от дъжд на вятър и си гонят работата."

# 141
пИ един коментар, направен от мой познат студент в ТУ:
Аз си скъсвам задника да уча, докато мои колеги, които са учили в ТУЕС всичко това го знаят и сега ходят на лекции от дъжд на вятър и си гонят работата."

Товаго чувам от всички познати, които имат или са имали нещо общо с ТУ!!!

# 142
Понеже се чуват различни мнения, реших на принципа на случайния избор да попитам едно от децата, които учат там  Simple Smile)

"В ТУЕС съм за 4-та година вече Simple Smile
Лично аз съм невероятно доволен от учителите Simple Smile
Имаме си текущи оценки по всеки един предмет...
смяната на учителите - не зная от къде сте чули подобна информация , но това впечатление според мен се дължи по скоро на това че във всеки клас се падат различни учители...например по история в 8 и 11 клас преподава директорът ни г-н Френски (9 и 10 клас са други учители)...по Английски език в 8 клас е "подготве" и отново в 9, 10, 11 и 12 клас се падат различни учителки по Английски....честно да кажа обаче...не се надявайте синът ви да научи английски в училището...тук повече се набляга на специалните предмети от сорта на програмиране ии в зависимост от специалността...
повечето ни учители са млади (ентусиазирани и могат да кажат най новите технологии и да ни запознаят с използваните неща днес, а не отживелици от преди 100 години) ...а тези, които са по-така..на възраст са доказали себе си като невероятни специалисти... "

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 06:38 от Delina02

# 143
Искам да ви попитам, според вас дали ще ме приемат с тези оценки в ТУЕС:

тази година завърших 7 клас с 5.75
По БЕЛ и физика за годината имам 6-ци
На матурата по математика - 4.321
На матурата по БЕЛ - 4.643
На допълнителния тест от ТУЕС - 4.071
Заформя ми се бал 37.248 - дали е добре, дали ще ме приемат според вас?  Много ми е притеснено!

# 144
  • София
Зависи колко от класираните ще се запишат. На първо класиране няма да ти стигне, но не се знае колко от първите 116 по бал ще предпочетат други училища. Не се притеснявай, все пак класиранията са 4, възможно е да ти стигне балът.

# 145
От личен опит и от гледната точка на родител мога със сигурност да Ви кажа, че трябва сериозно да обмислите решението си, детето Ви да учи в TУЕС. Не се осланяте на старите лаври на училището, обърнете се към учениците, които учат там в момента.

# 146
Като начало си задайте въпроса "защо отпадна изпита по Физика за кандидатстване в ТУЕС"?!

# 147
Ами хайде. С удоволствие ще прочета мнения и на деца учещи в ТУЕС, и на техните родители. Тази тема е отворена доста отдавна, за да събере информация за това училище, за неговите настоящи и бъдещи възпитаници.

# 148
От личен опит и от гледната точка на родител мога със сигурност да Ви кажа, че трябва сериозно да обмислите решението си, детето Ви да учи в TУЕС. Не се осланяте на старите лаври на училището, обърнете се към учениците, които учат там в момента.
Нещо конкретно ли имаш в предвид?

# 149
Много "обичам" някой да подхвърли нещо и да не даде доказателства.
Е, надявам се да се разбере мнението на този родител за ТУЕС.

bracnica, по повод запазването на мястото в ТУЕС. Вижте какви са сроковете. Кога излиза второ класиране? И до кога е записването в ТУЕС.

Общи условия

Активация на акаунт