Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 783
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Не знам за стипендиите , ние не получаваме такава. Но на други въпроси, ако мога с удоволствие ще отговарям.

# 646
Доколкото разбрах има стипендии за успех над 5,50 и социални / в зависимост от дохода/ след 8 клас - около 20 лв. При нас за малко не му стига, но така е като влезе в час в края на годината.

# 647
  • София
Много благодаря на мамите на 8класници, които се присъединиха тук. Имам въпрос - учебниците в училището ли се купуват? Горе-долу на каква сума възлизат?
Знам че можем на старо да ги купим, но не знам ако има промяна на учибния плана, както беше споменато малко по-рано в темата, дали ще се учи по старите учибници или ще има промяна.

# 648
Само за учебниците по английски  език ни събираха пари. Изчакваха децата някъде до края на месец септември. Сумата не помня точно - около 100-на лева ( нека ако някоя друга майка си спомня, да ме поправи). Другите учебници си ги купихме втора ръка. По биология той цяла година беше без учебник. Каза ми :
" Госпожата преподава много интересно и ако пиша  в час ми е достатъчно." Има 5-ца по биология за годината Simple Smile По литература им дават свобода да си изберат сами издателство. По математика пада здраво писане на домашни Simple Smile) Радвайте се на лятото и на умните ви деца Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 11:12 от miknik

# 649
  • София
Аха, много благодаря!  Hug

# 650
  • София
Не знам къде я гледах учебната програма за 8 клас за миналата учебна година /беше на сайта на училището, но сега не мога да я намеря/, но имаше само предмети - общообразователни - БЕЛ, МАТ, биология, история и т.н. Май имаше един предмет по-специализиран, но не си спомням.

# 651
# 652
  • София

Точно, но в интерес на истината, това, което гледах беше от тази година вторият срок . без събота. Но пак е същото - единствения по-специален предмет е ИТ, но надали е толкова по-специален от това в другите училища. Звучи ми съвсем обикновено. То това нали е заради матурите след 8 клас, с които приключват каква степен на образованието беше!  Mr. Green Mr. Green

# 653
Предметът- ИТ-  наистина е обикновен, по- скоро  е въведение. Организират им някакви допълнителни курсове по програмиране втория срок, безплатни са и извън учебно време.Осми клас идва и заминава, важно е след това и специалните предмети да са им интересни.

# 654
  • София
Здравейте, мами на настоящи и бъдещи ТУЕС-арчета!
Вече можем да се присъединим към вашите редици - един брой младеж - Системно програмиране!
Той до последно решаваше - НПМГ математика или ТУЕС, смятахме плюсове и минуси, най-накрая взе окончателно решение, слава богу!
Сега остава да отида до ТУЕС и да дам капарото за зелено училище, и пей сърце!
Ако се организира среща, съм ЗА!

# 655
Добре дошли в редиците на ТУЕС! Ние също бяхме изправени пред същата дилема НПМГ - математика или ТУЕС, но разбира се избрахме СП в ТУЕС.
ЧЕСТИТО!

# 656
  • София
Добре дошли MammaMia  Hug Ние вече платихме зеленото. Остава да видим как ще ни разпределят по паралелки. Аз викам да ни сложат всички форумски чавета заедно Wink

# 657
  • София
Благодаря!

Желая на всички бъдещи осмокласници добре да си починат (ако може не пред компа - ех, мечтиии Joy), и дано да са все така ентусиазирани за програмирането!
Аз моя се опитах да го уплаша, като му изпринтих Учебните планове по предмети и часове за петте години, та да види какво го чака от 8 та до 12 клас, ма пустото му Теле рече "Няма страшно!"

# 658
  • София
Ами аз се обаждах в ТУЕС, и питах за системата на разпределение, щото моя юнак има двама познати в СП, но ми казаха, че не знаят тази година как ще бъде - може да е първите 4 в А, вторите 4 в Б клас, и т.н. а може и другояче...

# 659
  • София
Mamma Mia добре дошла в редиците на ТУЕСарчетата зайчета!  Hug Hug С мерак се записваме всички и ще държим стройни редици до завършването!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А за срещата - може да я съчетаем с тази на общата седмокласно - осмокласна тема.

Общи условия

Активация на акаунт