Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 606
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
И аз чувам такива неща за осмокласниците и много съм изненадана. Миналата година беше много по-гладко. По това време вече имаха реферат по история да пишат, а сега са с някаква временна програма...

# 211
Аз следя темата.
Вярно е, че в сравнение с езиковите гимназии, в ТУЕС още го дават ваканционно. Не ми се вярва така да продължи. Не ми се и иска.
По история има доста сериозна тема за реферат.
По английски са правили тест.
Ще видим какво ще се случва за напред.

# 212
Училището е по-различно от всички останали, доколкото четох, така че не очаквайте програмата да стартира както и при другите. Иначе ние ви следим защото имаме интерес към у-щето, такаче пишете пишете пиешете  Mr. Green

# 213
[Здравейте! Аз също съм майка на туесарче - 8 кл. и съм разочарована от началото на учебната година.
Децата трябваше от понеделник - 19.09.2011г да започнат нормални занятия, но това не се случи. Повечето часове висят в двора на училището и чакат, чакат някой да им обърне внимание. Вчера съпругът ми отиде до там за информация и отношението е било отвратително. Как нямали учители по английски;как нещо се случило и т.н. Но децата висят отвън и на никой не му пука за това.
За учебниците - все още не знаем кои трябва да купим. Дано нещата да се оправят, защото децата лесно губят интерес и после ще бъде много трудно да влязат в час.
]
 Аз също бях отвратена и продължавам да съм от отношението на персонала на това училище, което лежи /според мен/ на стари лаври. Изтърпяхме ги само 1 година.....но дано пък нещата да се променят. С интерес ще ви следя, въпреки че моето дете вече не учи там.

# 214
ceciiv моля те, разкажи повече за годината, прекарана там. Много съм притеснена за какво става въпрос. Как е организирана самата учебна дейност?Благодаря!

# 215
  • София
ceciiv А защо се махнахте от ТУЕС?  Не ни оставяй в невидение!!  Praynig Praynig Praynig

# 216
Разбира се, че ще ви кажа! Ако с това ви помогна да вземете по-лесно решение и да предприемате действия навреме, ако децата ви учат там, аз лично ще съм доволна, че съм помогнала на някой. Все пак искам да ви кажа, че това е моето лично мнение, но не се стърпях да не го изкажа. В училището няма родителски срещи и няма обратна връзка с учителите /поне при нас беше така/. Някои родители от форума скачат с въпроси "Родители, вие не вярвате ли на децата си, та ви трябват родителски срещи?"  Няма да го коментирам - просто казвам, всеки знае за себе си иска ли да има обратна връзка с учителите или не. Бележник с оценки виждах на края на срока, попълнени наведнъж. По някои предмети нямаше и една оценка в бележника, но за края на срока има!!!!!!!Синът ми по принцип е добър по математика. На курсове не е ходил - решавахме заедно, т.к и аз разбирам от математика. Като кандидаства там си го приеха на първо класиране без проблеми. Започвайки в "необикновеното" училище /така го наричат някои учители/ се оказа, че той е пълен двойкар по математика..... и заедно с още сигурно около 40-50 % от учениците /ако не и повече/ остана на поправителен...., който 10 дни след края на учебната година си взе без проблем и без да е учил допълнително. За да не бъда голословна ще ви кажа, че аз се срещнах с въпросната госпожа, която на всичкото отгоре му беше и класна и бях възмутена от нейното отношение /представям си как се държи с децата/ - много е дълго да ви разказвам как протече разговора. Погледнах и в дневника - имаше предмети без оценка за през срока....но оформен с оценка за края на срока.....много дълго стана. Както и да е - в крайна сметка реших че ще послушам детето си и ще го махна оттам - не искам да ви казвам в какви проблеми ипопаднах, за да му взема необходимите документи..има един който още не съм взела и какво беше отношението....отвратена съм. И най ме е яд че СПОРЕД  мен училището лежи на стари лаври...Нужна им е една проверчица...

# 217
Здравейте!
Майка съм на ученик в 11 клас в ТУЕС и смея да твърдя, че това училище не е за всеки.
То си има собствен дух и традиции. Ако някой очаква ТУЕС да прилича на която и да е ЕГ или СОУ много е сбъркал училището. Да, имат някои проблеми в началото на годината като липса на постоянна програма или липса на класен ръководител за някой клас, но това (поне за нас) не беше драма. Синът ми се чуства много добре там, научи много повече от 3/4 от колегите ми , завършили ТУ ,специалност ФКСУ. В това училище, ако си за там, би научил много. Учителите в голямата си част са страхотни ентусиасти, можещи и знаещи хора. Който има желание да успее в областта на ИТ може много да научи в ТУЕС.Тежко е за децата в началото, тъй като ритъмът на учене и изпитване е по-скоро като за студенти. Но това се преодолява...към 10 клас Simple Smile Мен лично липсата на родителски срещи ми харесва, защото те са голяма загуба на време, а ползата е спорна.

# 218
  • София
ceciiv  А в кое училище го премести детето? Там харесва ли му?

# 219
Радвам се, че има деца и родители, доволни от ТУЕС! Ние за съжаление не сме от тях и не защото то "не е за всеки". Изказах си собстените впечатления от прекараната година там и моите "разходки" до училището за уреждане на някои формалности към края на годината. Заършила съм ТУ и прекрасно знам методите им на преподаване. Наистина искам да има повече доволни деца, т.к аз не срещнах много такива при посещението в училището. Родителските срещи за мен са важни, но разбира се не това е най-важното.
Naddya, все още придобивам впечатления от новото училище, вече бях на родителска среща, засега съм доволна от отношението на учителите и директора като цяло към децата. На сина ми му харесва засега, доволен е - междудругото мога да кажа, че е отговорно дете и се надявам нивото на обучение да е на ниво. Доколкото разбрах от поста ти на вас ви предстои да избирате училище. Нямам нищо против по - нататък да споделя впечатленията си от новото училище /нека да ги придобия в по-голяма дълбочина/. Пак казвам това са лично мои впечатления и не бих искала да влияя при избора ви.

# 220
При учителите от ТУ има един такъв кофти според мен момент  Mr. Green малко са позакостеняли и считат всички останали за по-глупави.

# 221
Здравейте,реших и аз да се включа...Като майка на 8-класник в ТУЕС.Не съм особено притеснена относно учебния процес, защото очаквах да е така.Още повече според мен няма да останат не изучени децата, дори напротив ще учат и то яко доколкото знам от познати деца,които учат или са учили там.Според мен там няма случайно попаднали деца с грешно подредени желания например,а всеки един е бил мотивиран да се яви на изпита и предварително е имал възможност да се запознае какво го чака,включително и учене в събота,лоша учебна база и т.н.
Относно ТУ,като бивш възпитаник на този университет,мога да кажа че всеки, който го е завършил може само да се гордее, защото МЕИ-то е школа,която не е за всеки.
Успех на всички осмокласници и на техните майки Simple Smile  Joy Joy

# 222
И явно определено заразяват с това и учениците си  Mr. Green

А най-сигурния начин да оглупееш е като се помислиш за най-умен  Peace

# 223
И явно определено заразяват с това и учениците си  Mr. Green

А най-сигурния начин да оглупееш е като се помислиш за най-умен  Peace

Не съм съгласна. Когато искаш някой да изяви целия си капацитет трябва да му повдигнеш самочувствието, като му покажеш колко вярваш в него и колко неща може сам...Не се притеснявайте, децата са вече по- големи и сами виждат кое е по-добре за тях. Дъщеря ми е много доволна, че учи там. Когато се налага учи по цели дни и нощи, дано да продължава така...

# 224
Разликата от повдигане на самочувствието и създаването на митове и легенди в сапунени мехури е голяма, огромна и..... и не това съм имала предвид.
Да се имаш за умен и да си такъв е чудесно, но да се имаш за НАЙ-умен, а да не виждаш по-далеч от носа си и да не търсиш грешките си е кофти и за теб и околните ти близки. Аз нямам този проблем - пу-пу  Mr. Green

За ТУЕС се стягаме и ние в близко бъдеще живот и здраве, НО не бих оправдала усилията за влизане ако у-щето лежи на стари лаври за по-по-най, не се развива, не подготвя добре програма и учебен процес, липсват преподаватели и................,  само да дава самочуствие на деца и родители там някак си започва да ми чука на кухо Thinking.
Много лесно след време живота ще им покаже мястото. Затова иде реч и се надявам да не е така наистина  Peace

Общи условия

Активация на акаунт