Битката на един град - или сериалът Сливен продължава...

• 4 383
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
luna, има ли в централната част неразкопана улица?
Чакай да помисля.  Crazy
Читавите улици в града ни, по мое мнение, се броят на пръсти. От години минавам по една такава, с кратери. Освен че я разкопаха още повече преди няколко години, запълниха с пръст отгоре и дотам. Кратерите се увеличават за жалост. Прахолякът се носи, дишаме с пълни гърди, кога духне сливенският вятър. Като се топят снеговете или вали дъжд, газим в калта. Наскоро една кола беше паднала в един такъв изкоп близо до стария затвор /ако не се лъжа за мястото.../
П.П.   Трудно ще добиете представа, как се разминават колите около сниманите изкопи... по тротоара пред хотел Сливен, откъде минават и как се разминават, едно към гьотере...

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 17:59 от luna

# 31
     Нямам думи, щом се налага да мислиш ooooh!
     Последно идвах по Коледа, но не обикалях много. И малкото, което видях ми стига.
От твоите снимки с ужас установих, че освен разкопания център, май се канят да "запушат" градинката между Универмага и "Сирак скитник" със строеж Mr. Green
     Сигурна съм, че преди време видях тема в по градове, ако още съществува, защо не пуснете линка за протеста там.
     И въобще, има ли организация този протест? Хората наясно ли са кой и защо го организира? 

# 32
    Нямам думи, щом се налага да мислиш ooooh!
     Последно идвах по Коледа, но не обикалях много. И малкото, което видях ми стига.
От твоите снимки с ужас установих, че освен разкопания център, май се канят да "запушат" градинката между Универмага и "Сирак скитник" със строеж Mr. Green
     Сигурна съм, че преди време видях тема в по градове, ако още съществува, защо не пуснете линка за протеста там.
     И въобще, има ли организация този протест? Хората наясно ли са кой и защо го организира?  
Това не е единствената разпродадена градинка, за съжаление. От две години там има един изкоп, налят с бетон. По незнайни за мен причини строежът спря. Какво ще сътворят там, тепърва ще гледаме. До него, откъм Общината, на десетина метра от катедралния храм "Св. Димитър" се строи нашата нова гордост и жизнена необходимост - Сливенски мол - на мястото на унищожена градинка с дървета.
Ех, хубав беше Сливен. И зелен, и ми беше някак уютно в него. Преди.

# 33
Странното е, че хората, които не си и помръдват пръста да свършат нещо обикновено са най-големите критикари.

Това е също толкова клиширано и невярно, също като онова ти заключение по отношение на личната трагедия на живеещо навън момче.

Благодаря за снимките. Нямам  никакво отношение към Сливен, никога през живота си не съм била там. Но, дори и тази тема успя да ме засегне лично и да ми се свие сърцето. Но, какво ли разбираме ние, сеирджиите...

# 34
Настоящето на Сливен е бъдещето на по-голямата част от България... Все пак ви пожелавам успех!

http://www.nsi.bg/census2011/pagebg2.php?p2=36&sp2=37&SSPP2=39

# 35
От известно време Сливен е по-зле и от Ямбол,градът е заприличал на една една голяма дупка.Няма пътища,едни се затварят,други се отварят,всичко е разкопано,прахоляк,чакъл,няма пътища... ooooh! Много е зле,наистина...Но пък на Лечков му е много добре и хич не му пука... ooooh!

# 36
До него, откъм Общината, на десетина метра от катедралния храм "Св. Димитър" се строи нашата нова гордост и жизнена необходимост - Сливенски мол - на мястото на унищожена градинка с дървета.
     Тази "хубост" я знам. Намразих я още като я видях, заради скритото ми училище, съсипания площад "Хаджи Димитър", превърнат в паркинг, съседството с Митрополията...
     Повече няма да коментирам, защото съм в бунтарско настроение и извън темата... но много боли да гледам в това състояние, красивия ми някога роден град.

# 37
Настоящето на Сливен е бъдещето на по-голямата част от България... Все пак ви пожелавам успех!

Ти за Сливен не се притеснявай. Това е градът с най-младото население в България. Ако става на въпрос този град има най-добро бъдеще. Всички други градове в България са застаряващи с преоблаващо население в пенсионна възраст.

А колкото до кмета - това е положението. Кмет-футболист, премиер - пожарникар.... какво да очакваш от такива хора.

# 38
а те с каква идея ги копаят тези дупки, някакви проекти (?), какви? С какви срокове..
вмисъл, това копане едва ли е, за да вдигат прах, сигурно нещо се очаква да се пръкне от тези лунни пейзажи

# 39
     Имало е проект за подмяна на водопровода и канализацията. В срока за изпълнение или поради неспазването му, договорът с фирмата-изпълнител е бил прекратен от страна на общината. От тогава се съдят и не могат да проведат друга процедура за изпълнител.
     Не съм в течение в детайли и не знам дали въобще е открита нова обществена поръчка. 
     След прекратяване на договора, всичко ремонтни дейности са преустановени. И градът си стои в това състояние около две години.

# 40
До него, откъм Общината, на десетина метра от катедралния храм "Св. Димитър" се строи нашата нова гордост и жизнена необходимост - Сливенски мол - на мястото на унищожена градинка с дървета.
    Тази "хубост" я знам. Намразих я още като я видях, заради скритото ми училище, съсипания площад "Хаджи Димитър", превърнат в паркинг, съседството с Митрополията...
     Повече няма да коментирам, защото съм в бунтарско настроение и извън темата... но много боли да гледам в това състояние, красивия ми някога роден град.
Хърмаяни, ти говориш за сградата, построена в градинката пред Митрополията и ПМГ. Тя вече няколко години си е факт. Аз имам предвид градинката между църквата и хотела на Миролио. Там ще бъде цвъкнат мол. На пъпа на града няма нужда от въздух все пак. Само бетон и мирис на пари.  Crazy
а те с каква идея ги копаят тези дупки, някакви проекти (?), какви? С какви срокове..
вмисъл, това копане едва ли е, за да вдигат прах, сигурно нещо се очаква да се пръкне от тези лунни пейзажи
10 c's, там е работата, че май май няма пари вече, за да се оправят тия изкопи. Финансиране от Евросъюза по проект за канализация на града ни. Фирмата работеше до преди година и няколко месеца. После гръмнаха скандалите между кмета и собственика на фирмата изпълнител. Кметът прекрати договора. Задлъжнялост на Общината към фирмата - изпълнител, обаче и парите ги нямало...  Crazy Не ми се навлиза в подробности. Кметът иска да сложи нов изпълните по негови си някакви причини....  И няма никаква дейност. От публикациите, които чета, много е вероятно Евросъюзът да е спрял парите заради злоупотреби.  Та, не се знае кое, как и докога, ще го бъде ли или няма...
Нямам идея квартал Република по проект ли беше разкопан и газифициран, но и той си стои с неоправени улици.
Според изнасяна от общински съветници информация по медиите, Общината е с огромна задлъжнялост.
...

Спирам и аз с коментарите.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 19:47 от luna

# 41
luna, хотела на Миролио, бившият хотел "Сините камъни" ли е? Ще застроят почти цялата "попска" градинка, така ли?

# 42
luna, хотела не Миролио, бившият хотел "Сините камъни" ли е? Ще застроят почти цялата "попска" градинка, така ли?

Че те строят вече с пълна пара. Точно там. Ето, вижда се църквата отзад.
http://media.snimka.bg/8415/023085794.jpg?r=0

# 43
Рядко си идвам. Това просто съм го попуснала. Много жалко за Сливен, много. 

# 44

Не ми се навлиза в подробности. Кметът иска да сложи нов изпълните по негови си някакви причини....  И няма никаква дейност. От публикациите, които чета, много е вероятно Евросъюзът да е спрял парите заради злоупотреби.   
[/quote]
Luna, договорът по ИСПА, откъдето идваха голяма част от парите за подмяна на канализацията изтече в края на 2010 засега без възможност за подновяване. По този проект е била изпълнено - внимание само 1.8% от цялата мрежа. От МОСВ ни изпратиха официален отговор.
По въпроса за състоянието на града - ето още няколко линка със скорошни истории:
http://www.dnes.bg/stranata/2011/03/22/slivenski-shofiori-masovo … di-dupkite.114183
това е дупката до Текстилния (Стария затвор)
http://www.btv.bg/az-reporterut/novini/story/1071189112-Dupka_v_ … ya_avtomobil.html
А това отляво на снимката е математическата гимназия - на 100мт от Общината:
http://dodoiv.blog.bg/regionalni/2010/04/13/anketa-kolko-dupki-n … o-v-sliven.527650
Дупките в един от кварталите:
http://www.sliven-news.com/index.php?option=com_content&view … rii&Itemid=72
А тази красота е до Централна поща:
http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1961574230-Tsentr … ard_v_Sliven.html
Но не са само дупките, в последните години няма и лев инвестиция - "младостта" на населението се дължи на прираста в кв. Надежда (ромския), хората остават без работа, а няма къде да започнат. ...

Общи условия

Активация на акаунт