Битката на един град - или сериалът Сливен продължава...

• 4 400
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
аха
кога са следващите общински избори?
Общинският съвет в този град няма ли някаква тежест?

И друго да питам - защо например не се организира граждански иск срещу общината, това не е ли добра кауза, по-добра от някакви протести, които ще повикат, повикат, пък ще замлъкнат, всяко чудо за 3 дни

Аз в Сливен съм била само в резиденцията на Т.Ж , която е хотел

# 46
Ekaterin4ica, противоречиш на цял един Институт за пазарно управление, според който Сливен е един от трите града в България с най-добри условия за бизнес.  Mr. Green
 http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=701128
Що се отнася до квартал Речица, то, кметът прави, струва, сбрал ги беше пред Общината да викат, кога се гласуваше в ОС, изтегли заема. А къде отидоха париците, един Господ знай...
Знам, че изтече срокът, но все пак кметът се ангажира, направи нова процедура по избиране на чисто новичък изпълнител. Подписа някакво трето рамково споразумение и Сливен чака манната небесна. А след като имате официален отговор от ИСПА, би ли споделила, вярно ли е това?
http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=43096

10 c's, граждански иск ли!? Не знам, може и да е възможно, но какъв е смисълът? Нещо ми се губи. Кой ще плаща после?

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 21:05 от luna

# 47
Luna, така е, ама те и НСИ казали, че в БГ през 2007 имало ако не ме лъже паметта 7 127 000 правоспособни глсаоподаватели  Mr. Green

Парите за Речица, които са били около 7млн кметът рече, че били пренсочени за други дейности, какви други не знам, може би за строежа на Спорт Палс (бел.авт.-втория му хотел за тези, които не са от Сливен)
Третото Рамково - оправдаха незаконния подпис на зам.кметицата Недка Енергиева, но няма пари от Европа. Кметът води преговори с фирми-изпълнителки и си представете ако ги сключи а пък няма пари, кого ще съдят после фирмите - Общината, кой ще плаща ? Гражданите.
ИСПА умря, защото срокът на изпълнение на програмата беше до края на 2010г.
10 c's Иск колективен срещу Общината - ок, ама кой ще плата после? Общината? На Общината кой й дава парите? Данъци. Нешата са вързани. Дела се водят срещу този човек - съдът си дава отвод, за какво си говорим след като бат' Бойко го целува по челото. Какво му пука, че хората тънат в прахоляк и мизерия...

# 48
ами викайте под прозорците, тогава, щом нещата са вързани.

# 49
10 c's
Ами само това ми идва наум засега, целта е да събудим хората и да отидат да гласуват на есен, защото ако и там не отидат - жална ни майка - Лече се готви за 3-ти мандат.

Иначе по-крутите мерки са наказуеми от закона.

# 50

10 c's Иск колективен срещу Общината - ок, ама кой ще плата после? Общината? На Общината кой й дава парите? Данъци. Нешата са вързани. Дела се водят срещу този човек - съдът си дава отвод, за какво си говорим след като бат' Бойко го целува по челото. Какво му пука, че хората тънат в прахоляк и мизерия...
По абсолютно  същата логика мога да кажа, че новият мол, срещу който протестирате, дава хляб и работа на ен на брой ваши съграждани. Които иначе щяха да се разделят от семействата си и да идат да лепят плочки в София или да берат портокали в Гърция.
А ако съдът си дава отвод според мен трябва да сте доволни. Съдилища много, няма да остане нерешено заради един отвод. По добре да се гледа в другия край на страната, отколкото да го решават марионетки или сбръчкани от страх съдии.
Нямам никакво отношение нито към моловете, нито към Сливен, но понякога е по добре нищо да не правиш, отколкото да правиш глупости. Най малкото защото рискувате да се получи ефекта на лъжливото овчарче, и ако утре случайно ви дойде някоя добра идея, никой няма да ви последва.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 22:45 от Рокси

# 51

По абсолютно  същата логика мога да кажа, че новият мол, срещу който протестирате, дава хляб и работа на ен на брой ваши съграждани. Които иначе щяха да се разделят от семействата си и да идат да лепят плочки в София или да берат портокали в Гърция.
Нямам никакво отношение нито към моловете, нито към Сливен, но понякога е по добре нищо да не правиш, отколкото да правиш глупости. Най малкото защото рискувате да се получи ефекта на лъжливото овчарче, и ако утре случайно ви дойде някоя добра идея, никой няма да ви последва.
Рокси, аз обяснявах, какво се строи на еди кое си място, на друга потребителка. Протестът, за който пише авторката, не е за мола.

# 52
Извинявам се тогава за грешката си.

И между другото, понеже ми направи впечатление, Институт за пазарно управление няма, поне ако се вярва на Гугъл. ПРедполагам Дарик са преписали грешно новината от Агенция Сливен или обратното. Най вероятно става дума за Института за пазарна икономика.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:54 от Рокси

# 53
Честно казано не съм фен на моловете, по-скоро бих искала да се създаде нещо, което произвежда, че хората да имат пари да ходят в  мола, ама предполагам, че е въпрос на гледна точка. Освен това - градинката до цръквата не че е най-подходящото място. Ама това не е най-големия проблем. Ще ви постна една анкета - моля да обърнете внимание. Така всеки ще знае за какво се бори:
Това са няколко въпросчета:

1.Защо ще участвам в протеста на 20.04.?

2.Какво обичаш в своя град?

3.Какво мразиш в своя град?

4.Къде ходиш през свободното си време в своя град?

5.Като ти дойдат гости от други градове, какво им показваш?

6.Харесват ли ти хората от твоя град?

7.Ако разполагаше с неограничен финансов ресурс какво би направил за своя град?

8. Какво е това, което наистина те ядосва от живота в твоя град?

9. Какво би желал(а) да дадеш на хората, които наистина обичаш в своя град?

10. Кое е това, което наистина, ама наистина би те разчувствало от твоя град?

11. Какъв човек трябва да е кмет на града?

Ето и моите отговори. Поместете вашите, моля Simple Smile

1. Искам аз и всички хора, на които държа и обичам да имат възможност да учат, работят и живеят добре тук. Искам да посрещам, а не да изпращам.

2.Карандила, Хамам Баир, спокойствието, атмосферата, историята, духа….

3.Апатията и безразличието на хората ме вбесяват, наглостта на местните управляващи, мутрите, наркопласьорите, сутеньорите, боклука, мръсотията….

4.Ако има такова и времето е хубаво – на тренировка на открито (Хамам баир) или ако мога и по другите баири.

5.Не съм канила гости скоро. Всъщност ще гледам да ги закарам до Карандила, ама докато не стигнем  Хайдушката пътека няма да им развързвам очите.

6.Добри хора, но сковани от страх и отчаяни.

7.Бих помогнала на училищата и болниците при условие, че се реформират; на социалната служба, която се грижи за храната на стари и самотни хора, бих дала безлихвени заеми с разтегнат срок на връщане на хора, които имат идея и искат да развиват бизнес при условие, че дадат работа на поне 5 човека от града, градинки, спортни площадки…няма да стигне мястото тук.

8. Хората са зле, но си кротуват. Свикнали са с мизерията, в която живеят. Не пазят, не се грижат за нещата около себе си. Хвърлят боклуци навсякъде и са враждебни към съседи и познати; затворени са в себе си и не се интересуват от нищо друго освен от поредната промоция в хипермаркета.

9. Образование, възможности за бизнеса, работа, самосъзнание.

10. Да спрем да се ядем един-друг, а да си помагаме.

11. Човек, който умее да си избира, работи с и ръководи екип на принципа на възлагане на отговорности. Практик, с трезва преценка, неуморен и резултатен в работата си, искрен с хората – и за хубавото и за лошото; който говори с, изслушва и помага на гражданите да решават проблемите си, а не ги увеличава…

# 54
.....
2. Проблемът, с който се сблъсквам всекидневно е желанието на младите хора (учениците) да напуснат града възможно най-скоро.
................
"Прахоляк, дупки, разруха, безработица, безперспективност - това са имената на Сливен днес.

Такова е лицето на доста градове........

# 55
Не е ли добре, като начало да се наблегне на разкопаните улици и това, че ремонтите с години, пряко влияят на здравето на хората. Концентрирайте силите си върху един проблем.
Всичко останало са общи приказки.

# 56
Кейси ,то всичко е празни приказки.
Просто не знам какво и как ще помогне.

# 57
Обърнете се и към депутатите от района ви, областен управител, пишете писма, търсете отговори, досаждайте. Не правят ли периодични срещи с гласоподавателите си?  Ясно е че няма да се размърдат на момента, но поне да се поусетят малко сръчквани.
Имате ли разрешение за този протест от Общината или полицията? Има ли такова изискване?

# 58
Има.

“…Чл. 8. (1) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.

(2) В неотложни случаи за събранието или митинга на открито уведомлението по предходната алинея може да се направи в еднодневен срок…”

Но го има и това :
Цитат на:  
... при все, че полицията всячески се опитва да саботира протеста. За това може би не се оповестява точно какво и къде ще стане.
За друг протест е, да уточня.

# 59
  • Ямбол
От известно време Сливен е по-зле и от Ямбол,градът е заприличал на една една голяма дупка....
Чакай сега, какво му е на Ямбол? Тук разкопки има само до с.Кабиле, ама там има античен град и затова копаят. А в Сливен какво търсят?

Общи условия

Активация на акаунт