SUPERNATURAL – Bobby Singer: The closest thing Sam and Dean have to a father

• 34 947
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ами аз не мисля, че е напълно абдикирал....
пък и за мен Чък си беше Господ...

# 106
  • В средата на времето
Е това е въпросът! Ако наистина Бог е абдикирал от длъжността си и не се интересува какво става с хората на земята,

Аз все се надявам, че не е това.  Rolling Eyes Просто седи някъде в страни и наблюдава до къде ще стигнат децата му в боричкането Rolling Eyes
Освен това, ако се облегнем на Пратчет (в духа на шегата), всеки Бог има нужда от вяра и вярващи, за да бъде силен. Така че, ако приемем, че е така...просто не го виждам Бог да ходи на друго място и тепърва да си създава нови дечица Laughing

Освен това на мен идеята прокарваща се тук (в сериала като цяло), как човек е способен на всичко - да спре Апокалипсис, да променя съдбата си, да е силен, само защото е човек, ми е леееекооо преувеличена и сладнее до нагарчане Crazy

# 107
  • # супернатурална #

О, Крипке, ти който работиш по сценария на Акулата "Циклопус", за да го продадеш на Syfy,
Да се свети писалката ти и откаченото ти чувство за  хумор,
Да дойде финалът на твоят Сезон 6,
Да бъде лудостта ти,
... върху CW, ако не решат да го отложат отново.
Дай нам днес "Frontierland"
И прости нам за шегите с "Планината Броукбек",
както ние ти простихме за косата на Сам.
Не въведи нас към край на сериала,
И донеси ни Сезон 7.  

АМИН!!!

Имаше един много прекрасен разказ с Дийн и Кас ( не много слаш, освен ако го търсиш), там Кас беше скрил част от...уффф, как бяха превели grace, сияние?...така де, ангелската си същност в душата на Дийн, за да може да дава отпор на Рафаел със всички средства, добри или лоши, но да има част от него която да е неопетнена и да може да се възстанови чрез нея...

Heart Eyes Това много ми хареса, много оригинална, и в същото време мила идея. И да, може да се открие слаш  Grinning

Е това е въпросът! Ако наистина Бог е абдикирал от длъжността си и не се интересува какво става с хората на земята,

Освен това на мен идеята прокарваща се тук (в сериала като цяло), как човек е способен на всичко - да спре Апокалипсис, да променя съдбата си, да е силен, само защото е човек, ми е леееекооо преувеличена и сладнее до нагарчане Crazy

Не всеки, Изи, не всеки! Само Хамериканец!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:15 от Г. Краули

# 108
И мен Пратчет и Геймън ме крепят, да си кажа честно, за да не се отплесна в идеята, че сценаристкият СПН Бог е решил да ни обърне гръб и просто е оставил децата си да се забавляват с нас както намерят за добре.
наскоро Нийл Геймън (който е голям приятел с Крипке, между другото) спомена, че е луд фен на сериала и с удоволствие би се включил с идеи в сюжета (нещо, което Крипке вече е правил, особено осезаемо миналия сезон в епизода с езическите богове - като 1:1 е взето от "Aмерикански богове", а идеята за образите на Кас и Краули (включително и визуално, а за Краули и името) е взета от "Добри поличби" и си личи).

Стига спам от мен, дано наистина не обърнат целия сезон на една голяма битка Рай-Ад, че ще заплетат историята съвсем.

П.С. Ох, само като си помисля за слаш Сам/Дийн или още по-лошо Дийн/Кас и нещо започва да ме стяга под лъжичката. Идеята може да е много интересна, но на мен ми се струва крайно извратена.

Американците са световно известни, че се мислят за герои (във филмите) и постоянно ни заливат с това как Единицата, един единствен Свръх-аз е способен да спаси света ако щете. Целият Холивуд е такъв, тъй че не им се сърдя за това - предполагам, че ако не бяха спрели Апокалипсиса, половината американски фенки щяха да полудеят от идеята как е възможно супергероят да не е спасил света - "Нали филмите са за това - да има хепи енд".

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:28 от Dana_Scully

# 109
  • София
ама то и в СПН стана ясно, че за да е силен един Бог има нужда от вярващите в него....

# 110
  • В средата на времето

Права си Grinning Ма прекаляват вече и започвам да се дразня Laughing Чак Съдбата щяха да килнат Crazy

а идеята за образите на Кас и Краули (включително и визуално, а за Краули и името) е взета от "Добри поличби" и си личи).

Grinning Аз Краули от ДП си го представям кръстоска между Краули и Гейб Wink

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:30 от Izida

# 111
  • # супернатурална #

Чак Съдбата щяха да килнат Crazy

Joy Joy Joy
Дийн даже приготви патлака  Mr. Green
Е да, ама си падаме по герои и спасители, нали? Имаме нужда от хепи енд и малко здравословен американски позитивизъм. И Мистър Бийн ми е забавен, но не бих го поканила в съня си. И преди съм казвала, че за мен в СПН само веднъж прекалиха-със смъртта на Елън и Джо. Изи, как беше...зелените полета...на славата  newsm78 (марша, който звучи при погребение на американски герой, веднъж го беше споменавала по този повод)

# 112

Да ви видя как ще спите!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Иначе, за слаш фенфикшъните - твърдо против съм! Четох фика на Беки - онзи, който пишеше в първи епизод на пети сезон - и ми прилоша, беше... Бррр, извратено е.
Но пък четох и един много сладък за Дийн и Кас, в който Дийн беше ядосан и изкрещя на Кас "Целуни ми задника!", а пък нашия взе, че наистина го целуна.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Теориите ви са доста интересни. Аз също не искам Кас да се окаже лошият, но като гледам май така ще стане. Наистина се чувства гузен за нещо, обаче аз искам да вярвам, че ги защити, защото наистина му пука за тях и защото покрай братята е започнал да става човек, че се е променил...
Съгласна съм, че Чък е Бог, но бях видяла една друга теория (май беше тук, във форума) - че с връщането на Сам от клетката нещата са се повече от объркали и изобщо не е било писано това да се случи. Тоест, че Чък като пророк си е изпълнил работата и сега е в Рая и си живее спокойно.
Но съм по - склонна да смятам, че е Бог.

А американците наистина прекаляват със синдрома на Мери Сю...

# 113
  • В средата на времето
Изи, как беше...зелените полета...на славата  newsm78 (марша, който звучи при погребение на американски герой, веднъж го беше споменавала по този повод)

Aз за Amazing grace http://www.youtube.com/watch?v=V84STSWVp3g се сещам само сега... Rolling Eyes

Защо са прекалили със смъртта на Елън и Джо?

За мен прекалиха още като представиха Господ като някакво капризно, незаинтересовано страче, което просто е казало "Бе, ай сиктир", взело си е тояжката и е заминало. Та се наложи двама човека да свършат цялата работа "сами" Crazy

Признавам си, че харесвам героите, happy end-a, но всяко залитане в крайности ми е неприятно. Опростяват прекалено сериозни неща и не ме карат да изпитвам див възторг.  Crazy

Солт, краят на видеото е безценен Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:51 от Izida

# 114
Прекалиха със смъртта на Елън и Джо, защото:
1. Беше абсолютно безсмислена и неоправдана;
2. Джо и Дийн трябваше да са заедно.

# 115
Признавам си, че харесвам героите, happy end-a, но всяко залитане в крайности ми е неприятно. Опростяват прекалено сериозни неща и не ме карат да изпитвам див възторг.  Crazy

Напълно съгласна съм с тебе. Това го подозирах още с началото на етвърти сезон, когато намесиха Ангелите и Демоните - още тогава си казах, че май американците за пореден път се захващат с прекалено голяма лъжица за сериалските им уста и май така се оказа накрая. Нито един филм, а да не говорим за сериал, не може да обхване цялата тема така, че да не звучи опростено и "по американски" - как двама човека спасили света сами.

С това вече не съм съгласна, защото:
А) Джо и Елън трябваше да се махнат някак от сериала (все пак говорим за сериал с ловци на демони и т.н., а не за семейна драма) и това беше най-добрият начин да премахнат двете героини - да си отидат героично, пък макар и малко по американски преекспонирано.
Б) Джо много го харесваше Дийн, но по-добре, че сценаристите не залитнаха в тази посока. жо си беше още дете, а Дийн имаше цял свят да спасява. ( И да се приюти при Лиса за утешаване след това).

# 116
  • # супернатурална #

Aз за Amazing grace http://www.youtube.com/watch?v=V84STSWVp3g се сещам само сега... Rolling Eyes

Защо са прекалили със смъртта на Елън и Джо?

Точно тя  Peace
Прекалиха, според мен де, с патетично-самопожертвователната смърт и особено с  - " Умри, грозна кучко" То бива, бива безстрашие и жертвоготовност, ама чак пък толкова.

Аз говоря само за прекаляване с американизма, друго нищо не ми е прекалено в сериала, някои неща даже не ми стигат  Laughing

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:56 от Г. Краули

# 117
  • В средата на времето

1. Е, това си беше съвсем нормално, според мен де. Джо се жертва в името на другите. Елън като майка разбирам защо остана с детето си. Тя и беше цялото семейство. Човек в такива моменти не мисли кой знае колко Rolling Eyes
2. По точка две ми се образуват киселини Laughing Но аз съм с особено мнение за Джо, така че не се брои.

Прекалиха, според мен де, с патетично-самопожертвователната смърт и особено с  - " Умри, грозна кучко"

Съгласна съм с прекаляването с патетиката. Така го сътвориха, че даже не ме развълнуваха. Rolling Eyes
Аз си признавам, че се вълнувам само Дийн като плаче или когато Сам плаче за Дийн Whistling

# 118
Ииииии, то аз докато ви изчета, а и пък докато реша да пиша ... не знам колко нови отговора се публикуваха  Laughing

1º до колкото си спомням, Краули каза, че е изкарал Сам, НО не и душата му и че не може да я върне.
2º Кас каза на Дийн, че за да го извади от АДА, са били нужни няколко ангела. А за Сам едва ли не е било невъзможно, не по силите му да  го измъкне от клетката.
3º 100% съм сигурна, че както и да го извъртат, Кас няма да излезе лошия във филма. Може да се чувства неловко, заради 50000 души и т.н. , но определено не лъже за каквото и да е било. Може да скрие, но това е различно от лъжата.
Уф, май хич не се изказах както трябва, дано да схванете това което имам предвид.

А относно хапи енда и американците, това е нещо което винаги ме е дразнело. Специално в СПН определено Апокалипсиса беше излишен, но .....
Елън и Джо, аз специално не съжалявам, че ги няма. Дори в последния епизод Елън ми дойде малко в повече, но се опитах да не обръщам внимание.
Дийн и Джо ....  Naughty . Дийн и Бела биха били много по добра двойка, но и това не стана  Crossing Arms

# 119
Дaми,зaпиcвaм ce дa ви cлeдя и никaкво отношeниe нe могa дa взeмa,зaщото нe cъм глeдaлa поcлeдния eпизод ощe Laughing

Общи условия

Активация на акаунт