Отново за АБКМ - 2

• 42 051
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета,
Подозирам,че и ние сме с АБКМ.Имаме много гадни обриви по личицето (бузките) от около 3 месеца.Тоест от както сме записани на детска кухня.Ходихме няколко пъти на кожен лекар и всеки път ни изписваше по 3-4 нови мазила,естествено все кортикостериоди,но никое от тях не помогна.ПОсле минахме и на Авен и на А-дерма и нещата се влошаваха все повече и повече.Като я питахме защо са и така бузките с обриви които после прерастват на ранички с корички нямаше обяснение.
Скоро бяхме с разстройство почти 2 седмици,след това рядко аки със слуз и сега си акаме по 5-6 пъти кашесто на ден,което за мен не е нормално.
Тъй като знам случая на Ати (мама Lux) И нашия обрив много прилича на неговия си мисля че и при нас е такова.
Забелязах,че след като яде нещо с прясно мляко или някакъв млечен продукт обрива много се обостря или след миене.
Сега и двете минахме на диета.Без млечни и ще видим дали ще има ефект.Ако до седмица няма поне малко подобрение ще я заведем при някой алерголог в Пловдив.В тази върка ако има мами от там,може ли да ми препоръчате някой?

# 556
Здравейте момичета,
Подозирам,че и ние сме с АБКМ.Имаме много гадни обриви по личицето (бузките) от около 3 месеца.Тоест от както сме записани на детска кухня.Ходихме няколко пъти на кожен лекар и всеки път ни изписваше по 3-4 нови мазила,естествено все кортикостериоди,но никое от тях не помогна.ПОсле минахме и на Авен и на А-дерма и нещата се влошаваха все повече и повече.Като я питахме защо са и така бузките с обриви които после прерастват на ранички с корички нямаше обяснение.
Скоро бяхме с разстройство почти 2 седмици,след това рядко аки със слуз и сега си акаме по 5-6 пъти кашесто на ден,което за мен не е нормално.
Тъй като знам случая на Ати (мама Lux) И нашия обрив много прилича на неговия си мисля че и при нас е такова.
Забелязах,че след като яде нещо с прясно мляко или някакъв млечен продукт обрива много се обостря или след миене.
Сега и двете минахме на диета.Без млечни и ще видим дали ще има ефект.Ако до седмица няма поне малко подобрение ще я заведем при някой алерголог в Пловдив.В тази върка ако има мами от там,може ли да ми препоръчате някой?

Ме ти ли е по-близо Варна ?

# 557
Ами не.Вече живеем в Карлово и Пловдив ми е по-близо  Wink

# 558
Жалко, за Пловдив не мога да помогна Sad

# 559
alex88, и аз не мога да помогна за Пловдив.

Момичета, аз само да кажа, че нашите пъпки не минават, а само леко избледняват, но и нови излизат в областа на врата най-вече и отчасти по гърба.

Дали има смисъл да ходим на дерматолог или хомеопат? Аз се дразня, защото се бях наканила да слагам пентаксим, а сега няма как.

Спрях всички пюрета и сме само на мляко, да видим за 3-5 дни дали ще има ефект.

Вашите обриви как са? Имат ли подобрение? И тези от претопляне не трябва ли да изчезват по-бързо? Обривите от алергията май минаваха супер бързо, появяваха се все през ноща около 4-5 и до 11ч вече ги нямаше, поне това е по-мой спомен, но пък най-обилните по корема седяха по няколко дни.

# 560
  • Бургас
Момичета знам, че тази тема вече я приключихме, да ви споделя какви бисквити открих на диетичния щанд в кварталния ни супермаркет - овесени бисквити №6. Нямат следи от мляко, яйца, соя, ядки и т.н. На мен не ми харесаха честно казано, но малкия хапва от тях. Ако не намеря други с тях ще му направя и торта за рождения ден. Взимам му също така и от тези оризовки - натурални без сол. Изглеждат като направени от стериопор (така ли се пише не знам  Crazy ) и са доста безвкусни, но дребния и тях си хапва. Какво ли разбира още горкото.  Laughing
 Предполагам, че в диетичните магазини или по диетичните щандове на хипермаркетите ще има по-голямо разнообразие, но да си призная аз до сега не се бях сетила да погледна.

# 561
Имам въпрос. Въвеждахте ли други храни успоредно с глутена? Според съветите на Косе Босе в продължение на около месец трябва да се дава всеки ден храна, съдържаща глутен, за да може да се прояви реакция, ако ще има такава. Предполагам, че това не означава никакви нови храни в този период. Има ли и други, които са въвеждали глутена късно като нас?  Rolling Eyes

# 562
  • София
Започнах да въвеждам глутен след 8ми месец, като в продължение на месец и повече (въвеждах го много бавно) не съм давала други нови храни.

# 563
   Момичета, а по каква схема го въвеждахте. Седмица овесени ядки, седмица ръж, седмица пшеница ли? Смисъл степенувахте ли продуктите със съдържание на глутен? newsm78

# 564
  • Бургас
Аз започнах с овесена каша. Давах я месец някъде докато стигнем голямо количество и после предложих направо пшеница. Първите няколко дни внимавах за количествата пшеница, като видях че няма реакции започнах по-смело да му давам.

# 565
Моето мнение за въвеждането на глутена е, че ако детето има реакция към него ще го покаже още в първите дни. Няма смисъл захранването да продължава месец, но страх лозе пази. Ние направихме реакция още в самото начало, но продължавах да му давам докато се убедя, че наистина реагира на тях. Ползвах съветите на косе босе. Беше се запекъл от кашите и между захранвинията въвеждах плодови пюрета за да го разхлабят. Затова съветът ми е първо да се разнообрази зеленчуковото и плодовото меню и чак тогава глутен. И ние се захранихме след като навърши 10 месеца.

Ето такава козметика видях в Германия и която бих си купила за предпазване на кожата от слънце  http://www.-spam112-/magazin/naturalna-kozmetika/sluntsezashtitn … -lsf-20-5661.html,
но както споменах засега няма да купувам от него, а ще ползвам кокосово масло.

Качих снимки на нашите пъпки, които се появяваха от глутена и ориза, когато беше на годинка.

# 566
  • София
Глутен въвеждах около два месеца, много предпазливо и бавно го въвеждах.... Започнах с просо, то е без глутен, но сметнах че с него прехода към глутен ще е по-плавен, седмица преди Мишо да стане на 8 месеца.  Последователността беше следната: просо-овес-ръж-ечемик-шпелта-пшеница.

# 567
  • sofia
За майките на диета - тези бисквитки са страхотни http://www.greatwithcoffee.com/ Видях ги във Фантастико - 3лв., но сигурно ги има и на други места - съдържат соя! Абсолютно нямаме реакция към тях, само че не ги давайте на децата защото със сигурност ще се пристрастят - съдържат много много захар.
Има и детски вариант с калции - опаковката е с Мечо Пух. Обаче са към 4лв и не съм ги тествала.

# 568
  • sofia
mimkiss май ви бяха изписали пробиотик с каезин? Виж това мнение е от супорт групата към една диета.

"My ND recommended HMF Intensive probiotics for my dd and I. (Available at Pure Formulas, made by Seroyal). These are specifically human strains at very high doses. We can't tolerate Biokult's casein, and saw no results with Custom Probiotics or other OTC brands, so the ND highly recommended these.

We've just completed one 30 day box, and after 2 years of diarrhea, constipation and undigested foods, my dd's poops are now regular and well formed 99% of the time. She is tolerating half a capsule/day very well with no challenging die-off."

Тази фирма има и детски...

# 569
newradost, мерси видях ги, аз намерих и други без, но мисля първо да пробвам с БИо Гайа.
  Благодаря на всички за отговорите за глутена  bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт