Отново за АБКМ - 2

• 42 027
  • 792
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia
Казват, че течните пробиотици са по-слаби. Не съм чула някой да има кой знае какъв резултат от Биогайа-та. А онези пробиотици са селектирани от човешки култури - аз ще поръчам най-вероятно такива.

# 571
Дони е с температура от тази сутрин  Cry Аз съм в Габрово, и тук върлува някакъв грип. Баща ми го мина, племенницата ми от три дни е с температура, сега и ние... А на мен ми дере гърлото. Нурофен на свещички е спрян от производство. Купих й Ефералган свещички и Панадол за пиене. Какво ще правим ако и аз се разболея и трябва да пия лекарства  ooooh! В София си имам замразена кърма, но тук... Ох, дайте ми кураж, за пъви път ми се разболява  Cry

# 572
 Nelika,дано бързо се пребори с гадния грип мъничето Praynig Много Hug, дано не се налага и ти да пиеш, но ако се стигне до там взимай от бебешките сиропи  Peace Не спирай да кърмиш дори и да си болна Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3405

# 573
  • София
Нелика, дано й мине бързо  Hug Аз съм слагала Ефералган свещички, не сме имали проблем!

# 574
Ей, до там съм стигнала, че освен на вас на доктори не вярвам. Ходихме в болницата при бебешка докторка, каза че гърлото й било много червено. Каза да й давам панадол 4 пъти днес, както и 3 пъти осцилококцинум по едно цяло!!! Ако до утре имаме температура да съм давала антибиотик - Оспексин. Нещо не ми се струва оправдано. Кажете какво мислите, понеже нашата педиатърка е в почивка и си е изключила телефона. Сутринта й свалих температурата със свещичка ефералган, понеже беше вдигнала 38.9. И до сега няма температура. Яде си с апетит. За кърменето, не съм си и помисляла да спирам, дори се чудех дали да не минем само на кърма. Не знам вече.
Много се извинявам, че спамя темата, но ми е за първи път и то на чуждо място, че и без таткото  Sad

# 575
Цитат
Казват, че течните пробиотици са по-слаби. Не съм чула някой да има кой знае какъв резултат от Биогайа-та. А онези пробиотици са селектирани от човешки култури - аз ще поръчам най-вероятно такива.

Ето тук има изброени видове. От прочетеното досега, схванах, че при кърмените бебета липсват често Bifidobacterium, а доминират Lactobacillus. Според последните проучвания това се дължало на прекалената хигиена, която пречи на бебетата да си набавят балансирано и от двата вида Peace
     Nelika, води се по детето, ако ти отказва твърда храна, по-добре на кърма само.Осцилукокциум и давай, хомеопатичните се взимат и в такива дози Peace За антибиотика бих изчакала Peace

# 576
  • София
Нелика, щом си яде с апетит, не й спирай другото ядене. За осцилококцинума не мога да кажа нищо, аз на Мишо досега само Коризалия за сополки съм му давала ... За зачервеното гърло, нашата педиатърка ни беше изписала едно лекарство, което се прави в аптека и се маже по гърлото (така си спестихме два пъти антибиотик). А масларски при зачервено гърло нищо не ни изписва сега  Peace

Добре, че сте овладяли температурата!

# 577
Нелика, дано по бързо се оправи Дони! Не спирай да кърмиш мила, това е най доброто в този момент за бебка. За антибиотика според мен изчакай, но и този Оспексин не ми се струва да е от най-добрите. Преди два месеца Калоян адски много кашляше е имаше температура. В трета градска в детското ми предписаха Клацид като най безобиден за деца с АБКМ, но аз не му го дадох от страх за алергична реакция. Правих само инхалации с Вентолин и се оправихме. Все пак отиди и при друг лекар за мнение. Успех.

# 578
Много ви благодаря за бързите отговори  Hug Никак не ми се иска да давам АБ ей така, щото й било зачервено гърлото. Звъних на Масларска и ще й се обадя пак след малко, че беше заета. Горката, сигурно й е писнало от такива като мен. Ендира, мерси че сподели за нея, това ме обнадеждава. Утре ще я заведа и при друа лекарка. Дано се размине с АБ-ка. Реших да й слагам свещичките Ефералган (150мл), вместо панадол през устата (120мл), въпреки че са по-силни. Не искам да й давам оцветители и ароматизатори и да рискувам да повърне. Осцилококцинума й го разтворих в шишето и го изпи половината докато не усети че не е чиста вода, и сега вече не иска и да погледне към шишето. Ще трябва с лъжичка да я мъча после. Мерси отново   bouquet

# 579
  • sofia
Ние хващаме почти всеки грип, но никога не съм му давала антибиотик. Оправяме се една идея по-бавно от децата на антибиотик, но пък няма странични ефекти. Антибиотици се ползват само в много много краен случай. Помагат много инхалации с лайка и сода. Сваляме само температурата над 39 - 39.5. За да се помогне на организма, трябва да няма много температурни амплитуди - т.е. да се поддържа горе-долу една температура, а не да варира постоянно.

Ако има сополи, непременно трябва да се чистят с вакумната бейби помпа за прахосмукачка. Сополите са тези, които усложняват нещата и затова трябва да се вземат мерки преди да е станало късно.

# 580
Сополи нямаме (за сега). Но кашлюка от гърлото. Дали мога да се пробвам да й го намажа с хлебна сода  newsm78 . За температура през 4 часа слагам свещичка. Знам, че и аз като съм болна, личната ми дава да пия парацетамол дори да не вдигам постоянно. Явно не само сваля Т, а и лекува.

# 581
Nelika, бързо оздравяване  Hug. Много вируси има в момента, доста бебенца в отчетната са болни  Confused. Когато имахме зачервено гърло, педиатърката ми каза да давам едни хомеопатични хапчета Хомеожен и се оправихме, но пък имахме обрив, не е ясно дали от тях.

# 582
Как давахте Хомеожен. Аз съм ги смукала, но на нея как да й ги дам?
А Хустагил сироп за кашлица? Давали ли сте? Основата му е мащерка.
Ох, много съжалявам, че запълвам темата с моите проблеми.

# 583
Nelika, защо не и намажеш със сода гърлото. Ако не вдига Т, не и слагай много начесто свещички. Пробвай с бабините рецепти Peace. Белтък от яйце мажеш на крачетата или чорапки с оцет и мокри кърпи на челцето и т.н. http://indigota.com/index.php?topic=3310.0

# 584
  • София
Nelika, Хомеожен се стрива се на прах и се разтваря във вода за деца под 1 г.
Хустагил не съм давала.

Общи условия

Активация на акаунт