Отново за АБКМ - 2

• 42 022
  • 792
  •   1
Отговори
# 585
Ами уж да използвам лечебните свойства на парацетамола. Ако смъквам с оцет и вода, от какво ще се излекува  Cry
Ама ако сте мазали сода, ще взема да намажа и аз. Майка от кога ми го повтаря. Не ми се искаше да й бъркам из гърлото, но ако ще помогне... Cry
Племенницата я хвана и хрема. Само това липсва на бебчето ми!!!

# 586
Хоможена го стривах(супер трудно между две лъжици) и после му сипвах малко вода и го вкарвах в спринцовка и направо в устата го впръсквам. Педи каза веднъж на всеки час, но аз на 2-3 часа давах. Бързо оздравяване  Hug.

# 587
Нелика, а защо не питаш лекарката да мажеш гърлото с коларголови капки; те даже обезболяват ако боли при преглъщане; за сиропа незнам- аз съм давала само Мукосолван за деца и нямахме реакция от него. Бързо оздравяване.

# 588
Нелика, а защо не питаш лекарката да мажеш гърлото с коларголови капки; те даже обезболяват ако боли при преглъщане; за сиропа незнам- аз съм давала само Мукосолван за деца и нямахме реакция от него. Бързо оздравяване.
Shocked Коларгол, ти сериозно ли? Тея капки отдавна са отречени, ужасно горят лигавицата  Confused

# 589
Когато детето ми се разболее му давам само конституционното му хомеопатично лекарство и ако е много висока температурата му я свалям с баня. Даже веднъж поддържаше 40 град. темп. и не я сваляше дълго време и тогава бях много притеснена и я свали чак на сутринта.

Обсъждате всякакви пробиотици и аз се замислям да започна да му давам, но в крайна сметка на какво да се спра? Нюрадост, ако нямаш против да споменеш на какви си се спряла. Смятам, че си компетента и ти имам доверие в тази насока относно лечението на алергиите.

Сина ми има много проблемно поведение според мен. Много пищи, реве, не може да стои на едно място и не слуша какво му казваме. По парковете само го гоня и свързвам поведението му с алергията. Даже още не е проговорил. Казва само кратки срички. Чудя се вече как да постъпвам и дали да почваме по строга диета буз глутен и млечни. Други ми казват, че момченцата са такива. Не съм много уверена какво искам и как да постъпя. И въобще при нас може ли да се каже, че има някакъв проблем откъм поведение и дали да се взимат някакви мерки и какви?

# 590
Бебешондел аз само пиша какво е помагало на нас /и при двете ми деца/, защото моето джипи ги одобрява. Честно казано съм доволна от тях. Споделям само мнение , а Нелика ще се консултира с педиатър. Айде лека нощ.

# 591
Не съм много уверена какво искам и как да постъпя. И въобще при нас може ли да се каже, че има някакъв проблем откъм поведение и дали да се взимат някакви мерки и какви?

Преди време ми разправяха за майка на тийнейджър, която била много притеснена от поведението му и го завела на психотерапевт. Слушал, слушал специалистът разказа на майката и тръгнал да пише рецепта - успокоителни за жената.  Mr. Green 

Sisilina, да не останеш с впечатление, че не те разбирам. Синът ми е само на 10 м., но вече прави подобни изпълнения. Реве истерично, ако някой непознат реши да му обърне внимание, а аз ходя синя от неговите "нежности".  Sad

# 592
Оооох, на мен ли ми говорите Laughing И аз с момче - другите майки си говорят и децата им си играят край тях - само аз тичам като изоглавена. Винаги съм се възмущавала как разни деца се тръшкат по пътищата, а сега и при нас положението не е много различно. Синът ми е супер енергичен и своенравен. Тези дни като бяхме на гости на баба му така и не можа да свикне и само повтаряше мама и тати и не искаше да остава без нас с тях. Хленчеше постоянно - направо ме побърка. Тези дни обаче, след като се прибрахме, вече нещата започват да се нормализират.

По повод на бисквитите - аз като видя, че има Е-та и все се отказвам да купувам. Сега се обнадеждавам като виждам, че вашите деца си хапват без проблеми. От днес давам череши. Да видим...

# 593
  • Добрич
 ooooh! Не са само момченцата така, и моята девойка е доста нервна  Confused Само с мен е свикнала и реве от чуждите хора, като гледам другите деца какви са общителни и не знам как ще я социализирам  Thinking
Момичета четох доста добри неща за хималайската сол, аз отскоро слагам по малко в манджите й готварска сол, но мисля да закупя хималайска.
Скоро нюрадост беше постнала сайта Здравето, Дар от Бога и там прочетох много добри неща за солта и водата, особено полезна при алергиите. Между другото вашите деца пият ли много вода или други течности. Ние хич не пием и все го отдавам на изключителното кърмене до 6 месец, когато не предлагах вода, и малко се обвинявам за това, че още не пие достатъчно, от шише не иска, но и тя вече е голяма за шише, с накрайник също не иска, започнах с обикновенна чаша, но и с нея й е трудно, повече изливаме върху дрехите, отколкото влиза в устата, скоро ще пробвам със сламка. Дали изпиваме 50 мл за цял ден незнам  Tired
Ето част от статията за водата и солта:
Ако ме попитате дали астмата и алергиите могат да бъдат предотвратени чрез приемането на повече вода, отговорът ми е „да и да и пак да”. Може да се предпазите от тях по естествен начин, без лекарства и безплатно. Водата ще възпрепятства свръх продукцията на хистамин, който играе основна роля за регулирането на водата в организма.
Очевидно е, че хроничната дехидратация е първостепенна причина за алергиите и астмата. Повишения редовен прием на вода, чрез сформиране на навици за това, трябва да стане лечение за тези болестни състояния. Хората, които страдат от пристъпи на астма и имат алергични реакции към полени (микроскопични зрънца, които представляват мъжки семена на цъфтящи растения, пренасяни чрез вятъра или по друг начин) или храни трябва да обръщат сериозно внимание на ежедневното приемане на достатъчно количество вода с добавка на малко сол. Повишавайки приема на вода трябва да повишите и количествата на приеманата сол, за да компенсирате отделянето й при повишената продукция на урина.

# 594
Нелика Hug бързо да се оправяте, аз съвет за лекарства не мога да дам, че нищо не разбирам, а и нямам опит все още.
Ние също не сме в София, а Ема е със сополи и кашлица, ходих тук и аз на педиатър и ми каза, че кашля от сополите и единственото е физиологичен разтвор. Аз обаче също съм зле и се чудя дали не е сенна хрема, а може ли и бебка да я има?

Мамита бях питала за системата на захранването при нашите бебчета, дайте някви насоки моля, оф нищо не разбирам, освен че съм решила да  започна с оризова каша. newsm78 #Crazy

# 595
Здравейте! Много благодаря за отговорите и съветите. Тя е по-добре значително. Вчера чак вечерта вдигна температура, сложих свещичка и сме спали добре и двете. В момента аз съм по-болна от двете ни - сополи, гърло, кашлюкам  ooooh! Днес ще й излязат изследванията за бактерии в гърлото и носа и се надявам да няма, за да не ни изписват АБ.

Весси, аз цял живот съм пила много вода и определено обичам солта, но в гимназията ме лепна сенна хрема и съм си с нея до ден днешен. Няма спасение според мен. Човечеството е болно вече  Sad

Моето момиче пие много вода. Кърмихме се до 6 месеца, като съм давала по максимум 30-40мл вода на ден. А от както яде твърдо си пие доста. Сега изпива около едно шише от 240мл на ден. Да ви кажа, не правете грешка да давате лекарства разтворени в шишето за вода. След опит да й дам осцилококцинум по този начин, цял ден като видеше шишето и извръщаше глава. Накрая насила й излях малко в устата, за да види че е чиста вода и изпи 120 на веднъж Simple Smile

# 596
Благодаря ви за отговорите. Малко ме успокоихте.
А колкото до водата и ние не пием много и все още се кърмим. Ако е по солено яденето му определено иска повече течности, но на ден не се събират повече от 50мл., което е малко за неговата възраст. И ние никога не сме пили от шише с биберона. Започнахме с твърд накрайник, после със сламка и сега направо от чаша.

инка- Относно захранването и на мен ми беше каша преди да започнем и определено едва ли по схема, защото при всяко дете е индивидуално. Може да не му хареса някоя храна или пък да реагира и да се направи почивка. Въвежда се храна през първите дни по 7 дни след това може през 4 дни, като всяка вече въведена храна се прибавя към новата. Ако си решила с оризова каша, /но лекарите препоръчват да се започне със зеленчук/, после можеш да започнеш с броколи. Като започнеш вече ще ти се изяснят нещата не се притеснявай. По важното е бебчето да не реагира и да си хапва с удоволствие. Wink Консултирай се с лекар най добре с какво да захранваш така ще си по спокойна, ако има проблем да му се обадиш.

Нелика-Безмислено е да се борят с АБ бактериите. Те няма да изчезнат завинаги. Във всеки един от нас сме носители на всякакви гадинки вкл. и ние. Лепнахме си стафилококи от родилното, но не сме се лекували въпреки, че ни препоръчват. Децата го израстват и в един момент на организма вече не му прави впечатление. Просто сме си носители без да развиваме патология.

# 597
Кърмихме се до 6 месеца

Ама как съм го написала, все едно съм спряла да кърмя. Имах пред вид, че до 6 месеца беше изключително, с по малко вода.

Инка, захранването не го мисли толкова. Като приеме ориза за около седмица, започни картоф, пак за толкова, после тиква, като аз първия път давах една лъжичка, на другия ден 2-3 и като се приеме добре, след 4-5 дена го смятах за въведено. После вече си избираш кое според теб е най-добре, според това, което ти ядеш - броколи, тиквички, пащърнак...

ПП Сисилина, гледам,че си ми писала докато пиша и аз. Да ти кажа, ще ме е страх ако ми изпишат да не дам. Не смея на своя глава да я лекувам, да не развие я ангина, я нещо по-лошо.

# 598
  • София
Nelika, дори да излязат някакви бактерии от секрета, не е задължително да се изпише АБ.
При Мишо на последния носен секрет му излязоха пневмококи, които на антибиограмата се оказа, че не се лекуват с АБ. Изписаха му капки и сега всичко е чисто.  Peace

# 599
  • София
Нелика-Безмислено е да се борят с АБ бактериите.
Това малко радикално ми се струва. Rolling Eyes Има случаи, когато антибиотиците спасяват живота и не е хубаво да се отхвърлят с лека ръка. Една сериозна инфекция може да убие голям човек, пък какво остава за бебе. Не говоря за случаите, когато антибиотикът е изписан с лека ръка без изследвания, но при доказано наличие на бактерии и има антибиотик, с който да се лекуват, не бих се чудила изобщо. Peace

Сина ми има много проблемно поведение според мен. Много пищи, реве, не може да стои на едно място и не слуша какво му казваме. По парковете само го гоня и свързвам поведението му с алергията. Даже още не е проговорил. Казва само кратки срички.
Не се притеснявай за това, едва ли алергията е причината. Повечето деца в тази възраст са диви и не слушат изобщо. А колкото до говоренето - познавам поне 2, които до тригодишна възраст не можеха да кажат две смислени думи, само на срички и звуци го караха. Пък сега си говорят децата, нищо им няма. Hug

Общи условия

Активация на акаунт