Отново за АБКМ - 2

• 42 003
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
Нямаме бактерии  Mr. Green Нормална микрофлора  Party Сега остава витамин Ц-то и осцилококцинумът да помогнат. Ще се обадя за всеки случай на лекарката, но едва ли ще изпише нещо. БЛАГОДАРЯ ВИ  Hug  Hug  Hug

# 601
  • sofia
Нямам много време накратко: при алергична криза моето дете е супер агресивно - удря, хвърля, не дава да го пипнеш, крещи... Но когато не е ял нищо проблемно слуша, внимателен е, концентриран, говори много, но е енергичен само на моменти, уморява се повече от другите деца според мен и е много предпазлив. Нищо чудно, че се държи така след като организма е претоварен и много вещества атакуват директно мозъка - по-големите деца реват истерично и казват - мамо това не мога да го издържам повече. То е нещо като силна мигрена, замъгляване, силни стомашни болки и т.н.

Затова диетата е много важна.

Относно антибиотиците: Те са причина за необратима промяна в нормалната чревна флора. Нарушената чревна флора пък е причина за множество заболявания, а не обратното.
Извинявам се, но нямам време да превеждам:
"Our results demonstrate profound perturbations in the composition of the intestinal microbiota as a result of antibiotic treatment. Furthermore, they show that microbiota imbalance predisposes the host to more severe enteropathogenic infection"

Още не съм готова с темата за пробиотиците - ще пусна информацията когато я синтезирам.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 13:56 от newradost

# 602
Ню радост Благодаря ти за отговора. Това поведение, което описваш и ние го имаме, но почти ежедневно и не знам дали да го смятам за нормално при нас. Предпочитам да направя една лекарска консултация и тогава ще реша дали да спазваме по строга диета. Засега не ми се иска да започваме без да чуя и лекарско мнение.

Аз се убедих, че мога да се излекувам от ангина и без антибиотик въпреки увещанията на баща ми, че това се лекува само с АБ. Дано не се наложи, но само на живот и смърт бих склонила. Иначе цял живот съм лекувана само с антибиотици и по здрава не съм станала. Получих сенна хрема в пубертетна възраст и не знам дали ще успея да се излекувам от него. Сега сополявя и не смея да изляза навън да си разходя детето и стоим затворени в хубаво и слънчево време.

# 603

Аз се убедих, че мога да се излекувам от ангина и без антибиотик въпреки увещанията на баща ми, че това се лекува само с АБ. Дано не се наложи, но само на живот и смърт бих склонила. Иначе цял живот съм лекувана само с антибиотици и по здрава не съм станала. Получих сенна хрема в пубертетна възраст и не знам дали ще успея да се излекувам от него. Сега сополявя и не смея да изляза навън да си разходя детето и стоим затворени в хубаво и слънчево време.

аз бях същата, но преди 3-4 години си казах стоп до тук с антибиотиците, от тогава не съм взимала антибиотици, даже бих казала и други лекарства май мн не съм пила, освен разни хранителни добавки като бирена мая, разни еликсири, котешки нокът и т.н

след като си казах чао антибиотици, си взех 2 опаковки котешки нокът саменто и ги изпих, е няма такова чудо, супер препарат, от тогава насам съм изкарала само леки настинки, и 2 гнойни ангини , които излекувах с чайчета, компреси, гаргава, сода и мед, вкъщи се оказах най-здравата за тези 3 години, забременях, родих, кърмя все още и организма ми е здрав, но постоянно си повтарям вътрешно колко съм здрава - мисля че болестите имат многоооо общо с вътрешния баланс *енергия на човека - дано не ме помислите за ку-ку

преди съм боледувала много пила съм много силни лекарства, като се почне от алергия, язва, храносмилателни проблеми, астма, сенни храми до бъбречни кризи и какво ли още не- но вече съм си казала никакво разболяване имаш си бебе за което трябва да се грижиш и още едно в коремчето  Crazy

# 604
Цитат
но постоянно си повтарям вътрешно колко съм здрава - мисля че болестите имат многоооо общо с вътрешния баланс *енергия на човека - дано не ме помислите за ку-ку

преди съм боледувала много пила съм много силни лекарства, като се почне от алергия, язва, храносмилателни проблеми, астма, сенни храми до бъбречни кризи и какво ли още не- но вече съм си казала никакво разболяване имаш си бебе за което трябва да се грижиш и още едно в коремчето 
  202uu
   Аз разчитам основно на Баховите есенции  bowuuPeace

# 605
Аз пък да ви кажа съм обратното. През живота си не помня да съм боледувала и пила лекарства. А сега откакто родих /това ми е второ раждане/ през седмица съм болна. Какво ли не ме хвана-грип, пневмония, ангина и....какво ли не. Пих за шест месеца 4 пъти антибиотик Weary.Сигурно много ми е паднал имунитета. Сега пия витамини.

# 606
Здравейте, отдавна не съм писала, но бях обещала да разкажа докъде стигнахме с нашето състояние. Надявам се, за някои от вас да е от полза или поне насочващо.

След посещението при известен алерголог заради червени, разранени и лющещи се бузки на моя син, доктора установи АБКМ и "реакция по-силна от средната"; алергичен ринит и Gastrоenteritis allergica.
Така нареченият ринит отшумя седмица след поставянето му. Два месеца на диета, антихистамини и Elocom , бузките не се повлияха изобщо. Други симптоми нямаме.
Посещавайки този форум получих много инфо, за което съм ви много благодарна. Четейки за реакциите и проблемите на вашите дечица започнах сериозно да се съмнявам, че  детето ми е със същата диагноза. Е, оказа се че не е!

Заведох детето си на детски дерматолог и се оказа , че имаме Атопичен дерматит, който е наследство от мъжа ми (той го е преодолял до към четвъртата година без особено лечение по онова време). Имаме си липса на един ензим в кожата  Sad. Не е най-добрата диагноза, но поне ядем всичко. Вече седмица детето отново яде сирене, кисело мляко и масло, разбира се без реакция на тялото (върнахме се на храненето преди диетата). След изписано правилно мазило, което се бори с кожните инфекции, бузките се подобриха значително. Другата седмица е на контролен преглед.

Пиша това за майки, които като мен наблюдавайки децата си , не са убедени в поставената диагноза. За съжаление в БГ диагнозата АБКМ прекалено се преекспонира и  заради това лиших детето си от ценни вещества, без да се налага, както за съжаление това се налага при повечето от вас. Липсата на белтъчини и естествен калций води до, най-малкото, намаляване на имунната система. И, очевидно, не всяко зачервяване и обрив по кожата са алергия. Бяхте прави за изследванията на антитела при деца под 4 години - подвеждащи и неточни са.

Благодаря за съветите и инфото , което ми давахте  Hug. Дано дечицата ви по-бързо преодолеят това състояние и всичко да остане само лош спомен  Praynig.

# 607
постоянно си повтарям вътрешно колко съм здрава - мисля че болестите имат многоооо общо с вътрешния баланс *енергия на човека - дано не ме помислите за ку-ку

Много си права. Важна е положителната вътрешна нагласа на човека. Даже д-р М. Папазова беше казала, че човек боледуващ от алергия си има някаква определена вътрешна нагласа и трябва да я промени, ако иска да оздравее.  И със съжаление родителите предават тази нагласа и на децата, които страдат от същото заболяване. Звучи налудничаво, но смятам, че е права.
Даже има и книги на такава тематика. Например от авторката Луиз Хей, ако някой е чувал за нея, в които е написала какви думи да казва човек за съответното заболяване и да ги повтаря всеки ден .

Енчето: АД не се ли влияе от някакъв фактор за да го има. Винаги съм смятала, че обривите се провокират от нещо. Правили ли сте тест за да се убедиш, че не са достоверни. Защото ние не сме правили и не мога да твърдя нито едното или другото.

# 608
sisilina разбира се, че се влияе. Както писах при нас е наследствен от съпруга ми. А като знаеш един ген е отговорен за един белтък - в случая този белтък е кожен ензим, който не функционира като трябва, но организмът си има компенсаторни механизми и това се израства с възрастта в повечето случаи.

Тъй като кожата не функционира правилно , а тя е бариерата на организма, се населява от бактерии и също се дразни от всичко около нея , като организмът реагира със синтез на антитела IgE, които обаче не са провокирани от храна. Лечението е отново кортикостероиди, но задължително съдържащи антибактериални в-ва, а не се изписват изключително и само те.

Поговори с родителите ви и ги разпитай за вашите ранни години имали ли сте подобни симптоми, т.е. налице ли е наследствения фактор както при нас.
Разбира се атопичния дерматит не не на 100 % наследствен, така че все пак изяснете на какво се дължат обривите при специалист, т.к. диагнозата алергия е прекалено преекспонирана и да не се получи както при нас - грешна диагноза = неправилно лечение = никакъв резултат и повлияване на болестта и симптомите.

nelley   пий изопринозин , малко е скъпичък имуностимулатор, но при мен действа добре. Изписва се за лечение на различни вируси като грипен, херпес, папилома, цитомегаловирус и други гадинки. Аз го пия 10 дена сутрин и вечер по едно хапче, после почивам 5 дена и отново го пия , докато свърши опаковката. Но , разбира се , може да се консултираш във всяка аптека. Бързо оздравяване.

# 609
  • Добрич
Дааааам, за Луиз Хей съм чувала, дори съм чела нейната "Излекувай живота си", по едно време много четях в темата "Подсъзнанието може всичко", но после спрях да влизам. Прилагах някой неща, които научих от там, но с времето ги загърбих  Blush
Имам един малко тъп въпрос, знам че ягодите са алерген, но се чудя, ако сваря ягоди и използвам прецедения сок за направата на следобедна закуска от рода на грис или нишесте, този сок би ли предизвикал реакция  Thinking Много измито и безвкусно/според мен, май и госпожицата много много не ги яде с охота/ става с вода, и да добавя плодово пюре пак е едно блудкаво

# 610
  • Бургас
Весси, аз точно така правя грис и Радо много го харесва, но не с ягоди а със замразени домашни сини сливи и круши. Вадя си ги от фризера и направо ги слагам така във водата. Редувам ги само сливи или само круши, понякога ги смесвам. Варя ги докато омекнат, после във водата им сварявам гриса, а плодовете ги минавам през гевгир и ги добавям докато са горещи. Става много вкусно и моя човек си го хапва с охота. С ягоди не бих посмяла да рискувам, но си мисля да пробвам с череши тези дни. Peace

encheto, радвам се че сте открили същността на проблема и това не е АБКМ. Големия ми син също имаше АД като бебе, но той не беше предизвикан от храна. Израсна си го с времето, сега няма никакви проблеми.

Нелика, как сте, оздравяхте ли?

# 611
  Енчето, хубаво, че сте открили причината, и дано наистина бързо го надрасте. При мен атопичния дерматит е свързан с алергиите, но при децата не мисля, че е така винаги. На зет ми дъщерята също имаше до 3 годишна възраст, но после изчезна. ДАно и с нашите алергични деца се надрастат проблемите Praynig
    sisilina, така е, нагласта е виновна и за съжаление я предаваме и на децата си Peace За това си мисля, че хомеопатията помага повече в случай като нашите Peace
    Нюрадост, къде се изгуби? Ти взимаш ли пробиотик, съвместим с кърменето?
    ЗА храната да споделя, че яде без проблем броколи, карфиол и вече въвеждам полека глутена с каша от овесени ядки

# 612
Ние пък четвърти ден ядем оризова каша с няколко лъжички пюре от круша. Малкия го обожава. Така не се и запича от ориза.Мисля след няколко дни вместо круша в оризовата каша да сложа ябълково пюре пък ще видим.Днес ще е страхотно времето. Отиваме на дълга разходка. Приятен ден на всички.

# 613
Привет.
Не пиша защото нямам секунда време Mr. Green
Имахме леко влошаване и въпросът ми е как мислите от какво може да е
1.Наложи се да пия Парацетамол-дали той направи проблем
2.или малко си позволих своеволие и хапнах печена белена червена чушка newsm78
Малко ни се разтрои стомаха Sad и сега не знам от какво от лекарството или чушката.
Иначе със захранването нещо зациклихме.Имам чуството, че тъпча на едно място Rolling Eyes
Нелика радвам се, че Дони е по добре Hug
Момичета РИБА как въвеждахте, с готово пюре ли и кое точно пюре.Препоръките за нашите деца са да се започне с бели риби.Поне на мен така ми казаха.Като пъстърва, бяла риба, хек.
Но такива пюрета не намирам.Като чета състава на готовите пюрета с риба ooooh!нищо не е подходящо за нас откъм съставки.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 21:23 от Бъни

# 614
  • Добрич
Аз дадох днес една обелена ягода утре ще продължа с 2 да видим какво ще стане  Embarassed
Скоро и черешите ни ще станат и с тях ще се пробваме
Мария, как точно замразяваш плодовете, цели ли, нарязани, обелени, как?
Бъни, може да е моментно неразположение, аз пък без да съм давала нещо ново и ни се е разхлабвал корема ей така, може да е от зъбче, или пък от времето стана много топло, незнам идея нямам, а относно рибата/аз не, че съм я въвела още, но да дам съвет  Blush / и аз знам, че се дава бяла риба, и може да пробваш в готово пюре, което детето най-обича да добавиш варена пасирана риба и ето ти готово рибно пюре  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт