Отново за АБКМ - 2

• 42 002
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Весси, крушите ги замразих обелени и изчистени, нарязани на парчета. А сините сливи не съм белила, само ги изчистих от костилките и ги замразих така, разполовени на две. После като се сварят и ги мина през цедка ципата остава в нея. Peace

Бъни и аз още риба не съм давала, но мисля че ще е най-добре ти да си я купиш и да му добавяш по малко към храната.

# 616
Да ви питам вие давате ли на бебоците от тази бебешката изворна вода? Питам,защото ще заминаваме на море, а там водата знаете не е много хубава. Аз досега съм преварямала само чешмяна.

# 617
  • Бургас
Да, аз давам Девин с розовия етикет.

# 618
  • София
Да, аз давам Девин с розовия етикет.

И аз  Peace

# 619
Давала съм девин - розов етикет преварена, въпреки, че на много места чета, че не трябва - след преваряване нискоминерализиранат(изворна) вода ставала силно минерализирана  - т.е нормална минерална, но аз си давах! Embarassed

Риба - въведох с пюре на Хип - сьомга с зеленчуци - мисля моркови и картофи бяха - страшно много й хареса!

# 620
Мaрия, mimkis@  Hug силно се надявам и при нас да се израсте до третата година, но знае ли човек?.. Четох , че има и доста случаи, в които си остава проблемът за постоянно.

Дано дечицата да израстат тези проблеми и да си останат само един лош спомен за нас майките.
Успех и на вас в борбата, а аз явно ще премина в други подфоруми  Wink

# 621
  • sofia
Тук съм и ви следя, само че няма какво да кажа засега Simple Smile

ЕТо моята версия - проблема не се израства, ами имунната защита се обучава да не го взема под внимание. След това тея токсини се трупат и избива нанякъде другаде.

# 622
Хоп и аз да се разпиша, че скоро не съм се включвала май Simple Smile

Риба дадох за първи път от готово пюре на Хип - Сьомга с ранни моркови и картофи (190 гр) - обожава я и до днес, макар че много не му купувам - то има 18 гр риба вътре. Няколко пъти съм приготвяла пастърва, но не я харесва много, много. Явно не му я комбинирам правилно с любими зеленчуци. Мисля скоро да пробвам и с шаран.Тези белите замразени риби нещо не ми вдъхват доверие.
И аз давам изворна вода с розов етикет на Девин. Макар, че и минерална няколко пъти съм му давала инцидентно. До скоро изварявах чешмяна вода ама тя е толкова гадна на вкус, та разделихме се с нея.
Черешите не ги хареса много. Първия ден му бяха интересни и вкусни, но на втория се изложихме. После се развалиха и така и не купих пак. Сега давам обикновени бисквити и дано всичко да е ок, че голям зор със следобедните закуски. А и ми писна да му бутат в ръцете разни боклуци за ядене в парка. Да му давам нещо да го залъгвам, че то с хляб само не става.

# 623
  • sofia
Ако имах преди тези знания, щях да изключа захарта и въглехидратите - съвсем спокойно може да се мине без тях и въстановяването на чревната лигавица да е пълно - бързо да се израстне проблема с АБКМ.
Небрежните родители, които дават почти изцяло само фризопеп и наричат децата си злояди имат по-голям процент на израстване на алергиите по моя статистика.

# 624
newradost, не навлизай в тия дебри. Всеки си решава какво да си прави и как да си гледа децата Peace Факт е, че за много майки диетата е непосилна. Аз не ги осъждам, виновни са според мен и рекламите на тия млека и "умните" педиатри дето им обясняват, че бебе се кърми до 6 месеца ooooh! Но да не превръщаме темата в за и против АМ Peace

# 625
А моите разсъждения вървят в съвсем друга насока. В потрес съм колко малко неща може да яде детето ми близо 2 месеца преди рождения си ден! От 3 месеца не е качил нито грам, а ръстът му нараства символично. За тези факти обвинявам качеството, а не количеството на приетата храна. Главата ме е заболяла да мисля как да включа по-голямо разнообразие на храни в менюто му и съм мноооооого далеч от мисълта да спирам още нещо. 

# 626
  • София
Ехоооо, нещо пак са ви налегнали черни мисли  Stop

Wonderland, има време да си хапне от всичко, не се притеснявай  Hug И ние бяхме така. Трябва да извадя тефтера и да вида какво сме можели да ядем, но не е било кои знае какво.  Hug Това не пречи онзи ден по случай 1ви Юни да му разреша да си хапне едно кремче- прясно мляко, белтък и ягоди. Така, че всяко нещо с времето си. Търпение и постоянтсво и резултатите ще дойдат рано или късно  Hug

lux, поздравления за това че устояваш и се лекуваш само с природни средства. Знам колко усилия коства, но си заслужава. Много по-лесно е да бутнеш едно хапченце, от колкото да търпиш малко повече и да дадеш време на организма сам да се пребори, само с алтернативни методи да му помогаш. Аз изпих доста антибиотици и като цяло бях болнав човек, толкова не ми влияеха, че последно бях на Гентамицин венозно ми биеха. Сега вече правя 3та година - без никакви лекарства - дори един аспирин или аналгин не съм изпила, само хомеопатични, в краен случай като се наложи. И малкия е така и търпи милия и инхалации и компреси..

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 19:16 от ra_iv

# 627
ra_iv, благодаря ти за окуражителните думи!  Hug  bouquet

# 628
  • sofia
mimkis@ абсолютно си права.

Да ви кажа, моето дете всеки ден взе да хапва по една малка паничка кисело зеле Simple Smile За мен е голяма радост, но да видим .... Засега нищо не мога да кажа, чакам да се натрупа резултат.

# 629
Благодаря много за отговорите за рибата Hug
Някой такава ползвал ли е http://www.reyafish-bg.com/photogallery/45/ - пише, че рибата се отглежда в условия близки до естествените Rolling Eyes
За себе си съм вземала и наистина е хубава Peace
Тези белите замразени риби нещо не ми вдъхват доверие.
И аз така и затова търся алтернатива някаква Rolling Eyes
Ще пробвам и това на Хип като му дойде времето.
Вода - давам изворна на Девин преварена.Правилно-неправилно така правя Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes.
Нещо директно от шишето не съм се престрашила ooooh!
Череши - повечето май нямате проблеми с тях.В голяма дилема съм кога да хапна.Така ми се ядат Sad

Общи условия

Активация на акаунт