Отново за АБКМ - 2

• 41 937
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
   Wonderland, има напълно здрави деца, които и до 2 годишна си ядат само хляб или изобщо слабо ядат, чак и по малко от нашите деца Peace При нас засега се приеха-броколи, картоф, авокадо, карфиол, оризова каша, каша от елда. ПОлека вече въвеждам и глутена с бисквити домашни от брашно от овесени ядки. Всеки ден по една трохичка горе долу Laughing, защото той ги използва за чесане на венците основно Mr. Green
      Аз си правя квас, вече 3 дни, днес ще меся хляб, да видим дали ще успея и дали съм го направила както трябва  Blush

# 631
Днес му направих ябълки с канела по рецепта на нюрадост и се приеха добре. Изяде 1, което се случва за втори път. Иначе ябълки си изгризва по 2-3 парченца най много. Черешки също си хапва, но не иска всеки ден. Общо взето иска да се храни разнообразно, което е адски трудно за мен. Само тиквички не харесва, но с ориз ги яде от време навреме. Месо също не иска, защото му е трудно да го дъвчи и го изплюва. Вие, как им предлагате месни храни и в какъв вариант ги приготвяте?
Иска ми се нюрадост, ако може да постави линк с рецепти на Гапс диетата, за да му разнообразявам менюто.
Опитвам се да го храня здравословно, но той е капризен и предпочита по вкусното и вредно ядене, което и много затруднява неговото лечение.
Ще се опитам да направя и аз квас, защото готов няма откъде да си купя тук. Не знам дали ще успея, защото с моето диваче ми е трудно да се задържа в кухнята, а и грижите по него ми изцеждат силите.

# 632
  • sofia
Искам да споделя писмо от групата за подкрепа към Гапс диетата, става въпрос за дете с Анафилаксия към храни:

"My son was allergic to many things when we started, including milk and nuts. Within a few months of the diet, he was able to tolerate all milk products (cow and goat). I was amazed at how quickly the healing took place.  He went from hives on contact with milk to unrestricted use of dairy products. We did it as a progression: ghee => butter => home-made sour cream => home-made yogurt => home-made kefir => commercial sour cream (not gaps legal, but we wanted to know if he could tolerate it) => commercial yogurt (ditto) => commercial cheeses (some of which may not be gaps legal, not clear on that) => raw, fresh milk.  The only thing that didn't cause hives on contact initially was the ghee.  He was able to tolerate raw, fresh goats milk and goat's milk cheeses after he'd been having ghee for a while.

We didn't have an egg allergy to content with, but he's also healed from allergies to various fruits.  We're going to do either sesame seeds or almonds soon. We *always* test it on his skin first, which for him seems to be a reliable indicator of how he can handle a food.  He'll usually get hives within minutes if it's a no-go.  (We use homeopathic apis for the hives.)  We wait for at least a day, though before we do an oral challenge.  Even if his skin didn't react, we're very cautious when we introduce a new food orally.

I would continue breastfeeding if I were you.  That will be super helpful (assuming you're on the diet, too) if your child balks at the change in diet.  You'll at least know that you're getting some good nutrients and probiotics in.  My son is a teen and doesn't complain about the diet because he can see it's healing him.  My toddler doesn't complain, either."

sisilina ето една рецепта от Гапс за супа със зеленчуци, рецептите са страшно много:

* 4 чаши пилешки бульон   (приготвен на слаб огън 2-3ч. с костите и т.н)
    * 1/2 пилешки гърди нарязани на кубчета
    * 2 моркова нарязани на филийки
    * 1/2 чаша целина

* 1/2 чаша нарязани тиквички
    * 1 чаша нарязано зеле
    * 3 скалидки нарязани чесън
    * 2 лъжици пилешка мазнина или масло

1/8 чаена лъжица билки (риган, мащерка, босилек, магданоз).

Разтопете маслото или мазнината от пиле в тенджера, добавете чесън, лук и целина. Запържете лука, докато стане прозрачен. Добавете бульона, добавете всички други съставки. Добавяне на билки в самия край. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Много рецепти имат с кокосов орех. Най-интересното е, че кефира може да се прави и с кокосово мляко. Било страшно полезно и най-добрия пробиотик (много над хапчета). Само, че още чакам да ми донесат зрънцата кефир за да го направя.

ОЗИ са пуснали меню за деца от 1.5 до 3г. с алергии.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 16:43 от newradost

# 633
Привет и от мен! Да се отчета днес бяхме на ДК.Калоян е станал 7800 кг, наддал е 250 грама и е пораснал с 2 см до славните 70 см. Сега по важното.Педиатърката ми вече много настоява за ваксини,ние няма нищо само хепатитна. Според нея детето ще почне да пълзи и ходи, а без тетенус и там другите е вече опасно, но доц. Маринова казва да не ги слагаме още. Не че тя ни познава кой знае колко, ние сме едни от хилядите й пациенти и мисля,че просто чака някаква възраст за да каже,че може. Джи пито иска да ме прати и при някаква д-р Лазарова в Токуда да каже и тя. При нея също можело да се ходи за протоколи. Някой знае ли тази докторка?

# 634
  • София
Нели, много странно, при нас Маринова настояваше за хепатитната и полиомиелитната да ги поставим, точно заради опасността от зараза....

# 635
Ето ме и мен отново в София и с новоизлюпено християнче Simple Smile. Тези дни нямах нет и не съм писала.

Нели, ние сме ходили при Лазарова за преглед още в началото. Бях доволна. Прегледът беше доста обстоен.

Череши и тя изяде 2 първия ден и след това не иска да ги погледне повече. За това пък, вчера аз ядох ягоди. Мисля, че е крайно време да започна да ям всичко и ставам все по-смела.
Както и започвам да давам по-едри пюрета. Онзи ден дадох едно за 8 месеца и тя повърна, според мен заради по-едрите парченца картофи. Може и от кашлицата да е, понеже и пащърнак с картофи за 4 месеца тези дни й докарва напъни за повръщане. От този вирус й се разтрои яденето, а и акото - стана по-кашаво. Пък аз точно сега реших (под натиск на майка ми), че трябва да й давам повече твърда храна за сметка на кърмата. До една година трябва да сме махнали дневните кърмения, че се връщам на работа (плаче ми се чак). Мисля да й дам и банан, но се чудя под каква форма. Масларска препоръча да е с каша, но на мен ми се иска направо пюре. Какво мислите?

# 636
  • София
Нелика, честита ви християнка  Hug

В началото, като давах на Мишо по-едро смлени пюрета и той имаше такива напъни за повръщане и изплюваше всичко. Изчаках около месец и пробвах пак, този път успешно Simple Smile

За бананите, започнах да ги въвеждам с бананово пюре.

Черешите и при нас не пожънаха успех, изяде 2-3 първия ден и после не пожела да ги погледне повече.

# 637
  • sofia
На тази възраст и моето дете не хареса черешите, но сега на 2,5г. хапва.

# 638
newradost, защо да изключиш захарта и въглехидратите и докога? С какво ще помогне? Моля те поясни ми!

Nelika, честито християнче. Еви също се напъва да повръща ако има бучки, а веднъж и дадох да смуче парче круша  Laughing, щеше да повърне.

# 639
Здравейте,моята принцеса също беше с АБКМ,ваксините ни бяха отложени за края на 6  месец

# 640
  • sofia
Orchids Flower, защото те са храна за патогенната флора в червата. Като се спрат, се създават условия организма да ги преодолее, ако това не стане пропускливите черва няма как да се възстановят и проблема си остава. При големите хора, когато проблемите са вече хронични, такова изключване помага временно и трябва да е съчетано с 3вида противогъбични едновременно с пробиотици. Но за децата  е възможно бързо възстановяване.
Повече инфо тук: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2011/03/leaky-gut-syndrome.html

# 641
newradost, балгодаря  bouquet! Един тъп въпрос, това че сме с АБКМ, гарантира ли че имаме пропускливи черва  Rolling Eyes? Аз съм на мение, че стомахчето на Еве се справя добре, нямаме газове и неразположение в корема. Само обривите са ни проблем, но се чудя дали въобще са от храна  Confused.

Спрях всички пюрета и каши, но обривът се увеличава, вече наистина се съмнявам в слънцето и потенето...

# 642
  • sofia
Наистина незнам, при нас е така, вече съм се уверила в това. Като бебе нямала ли е силни колики - моя не слизаше от ръце, повръщаше постоянно и имаше силни газове. Пропускливостта на червата може да бъде и от друг тип - преди съм писала за това - когато липсват достатъчно ензими от фосфоро-сулфатната трансфераза (май така се казваше вече забравям и аз) които са отговорни за изчистването на дефекти и замърсявания и стената изтънява на места и др.
Ние правим силен обрив от акари и мухъл също.

# 643
eli_angel4etoo казваш, че детенцето ти е било с АБКМ.Кога и при какво лечение премина?
Сега добре ли сте, ядете ли от забранените храни и специално млечни?
Нелика честито ти християнче HugБанан първо дадох в пюре с ябълка и банана на Про-Бижо.
После вече давах и суров добре узрял и по малко.
Какви са тези ябълки с канела.Печени ли са?Пропуснала съм ги newsm78.
Orchids Flower как изглежда обрива при вас?На какво казваш обрив?
Ние имаме ситни пъпки по врата и на лицето едва забележими.Като подкожни са и си виждат само при определена светлина.Иначе не.И аз се чуда от какво са newsm78

# 644
newradost, ми като бебе имахме колики, много рев, повръщаше да, но от края на 2-ри месец не сме имали проблеми със стомаха.

Бъни, ситни червени пъпки в областа на деколтето в долната част на ръчичките. Нямам идея от какво са, педиатърката и хомеопатката също. Освен да ги снимам и да ги кача в онова албумче, но утре на дневна светлина. Не ядем пщрета от няколко дни..., а колко малко неща ядем  ooooh!, хомеопатката каза да не се вживявам ами да захранвам детето по-смело, ама с пъпки как  Sad.

Общи условия

Активация на акаунт